Sunday, September 28, 2008

selamat hari raya!

hari ni hari ahad.sempat pulak aku online jap.busan la pulak.xjadi nk keluar arini.esok aku dh nk balik kampung.xsabarnya nak berbuka kat umah.jumpe mak n sume..tadi aku dh siap kemas kain baju skit2 untuk bawak balik esok.baju raya?erm..aku dh spare 3 pasang tahun ni.raya pertama kaler marron.raya kedua kaler hijau and then raya ketiga maybe kaler orange cair.hum!tak ketinggalan jugak baju untuk ziarah kubur nanti.coklet.tahun ni dh masuk tahun kedua kitorg adik beradik akan ziarah kubur arwah abah.sedih sangat.terasa sangat kehilangan abah.mcm mane pun rindu aku pd dia.aku selalu sedekahkan surah al-fatihah kpd abah.semoga rohnya dicucuri Rahman.amin!

Esok mungkin kitorg akan bergerak pagi.aku, akak and tunangnya akan balik same2 menuju ke utara.tapi sebelum tu aku akan pegi ke umah abg dulu kat kelang cuz mau amik mercun.huhu!disebabkan abg xjadi balik raya tahun ni.so die just kirimkan mercun di hari raya nt.mmg tradisi my bro yg akan jd supplier mercun tiap2 raya.hihi!

erm..rasanya takat ni dulu kot coretan utk kali ni.ape2 pun.kepada semua umat islam.SELAMAT MENYAMBUT HARI LEBARAN!.maaf jika ada sebarang salah dan silap ya.bye!

Friday, September 26, 2008

my favourite cartoon!

ATASHINCHI! hahah.this is my favourite cartoon.
when: every sunday
at : 7.00 p.m TV3
setiap hari ahad aku tak akan miss tengok citer ni.best giler.memang keluarga ni serabai.sampaikan original sound track dia pun aku dah terhapal.huhu!-konichiwa..arigato..sayonara..
love mikan.comel sangat..aku paling suka bila bab die tak puas ati orang cakap die budak sekolah rendah.padahal dia dah menengah pun.just badan die je yg kecik.yang mak dia pulak suka mengusik..huhu.kadang2 aku rasa perangai mak dia best sangat.kadang2 sporting.kadang2 klakar ya amat.kadang2 suka marah2.kadang2 suka pujuk balik anak2 dia.au! adik mikan.yuzuhiko! cute jugak.trademark diorang bila balik skolah.."mak..saya dah balik".hehe
er..setakat ni xpenah pulak aku nampak koleksi ape2 pasal cartoon ni.tak kisah la mug ker..calender ker..tshirt ker..kalau ade sure aku beli.nampaknya aku kene pegi jepun kot.lalalalal.

Wednesday, September 24, 2008

famous gallery

i love calculation.i hate reading.but i love KINOKUNIYA!.my selection in english and japanese titles.