Thursday, December 31, 2009

..Two is better than one..


I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought
"Hey, you know, this could be something"
'Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I'm left with nothing

So maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
There's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes
The way you taste
You make it hard for breathing
'Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything's okay
I'm finally now believing

That maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
There's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought, "Hey,"

Maybe it's true
That I can't live without you
Maybe two is better than one
There's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking
I can't live without you
'Cause, baby, two is better than one
There's so much time
To figure out the rest of my life
But I'll figure it out
When all is said and done
Two is better than one
Two is better than one

Tuesday, December 29, 2009

Di saat kau benar-benar mahu pergi, sepertiku bernafas dalam air - Part II

Dear diary,

Penghujung dua kosong kosong sembilan ni cukup bermakna buat aku. Alhamdulillah, now aku dah tak macam dulu lagi yang terlalu bergantung pada orang lain. Buat apa semua nak kena tanya orang dulu, nak pegi mana nak kena orang temankan, tak berani la, tak yakin la dan macam-macam lain lah. Hari minggu lepas, aku dapat call dari cik buah hati. Katanya dia tak dapat balik ke tanah air lagi hari tu atas sebab ada pulak hal-hal nonsense that time. Echeche! tanah air ? ayat kena kasi kaw ok. Sebelum tu, aku memang dah bagitau dia yang aku nak fetch dia. kat PD. Rindu amat punya pasal. Tapi dia agak kurang yakin. So ok lah kan. Then, bila timbul perkara yang tak diingini berlaku so so nak tak nak plan aku yang awal tu terpaksa diterima pakai balik. Fuh! memang mencabar even dalam perjalanan always we're on call. Nak cakap mencabar lagi lah sebab aku kena drive sorang diri dari Kuala Lumpur menuju ke PD. SEORANG DIRI plus aku yang maseh memegang LESEN P , iye P for Perempuan plus tak pernah drive dalam jarak yang jauh plus on the way dalam kehujanan yang lebat amat lagi. Naseb cik buah ati baru je tukar wiper baru. Smooth, clean and so steady! Ok Ok enough, even bagi orang lain itu perkara biasa, eleh! naik highway je pun dah nak kecoh blurp! blurp! whatever tapi bagi aku dan dia, i'm so proud and satisfied! Pergi dan balik dalam keadaan selamat. Syukur! Creadit sikit yeah! Lepas ni boleh la bawak cik tam balik Kedah pulak.. Weee! Disebabkan aku dapat call dari dia pun dalam area jam 1 t/h then tok tek tok tek mandi, makeup, touchup semua dalam pukul 2.30 baru aku bertolak dari rumah. MRR2 dan jem tak dapat nak buat apa la kan. But aku still memandu dalam keadaan tenang dan cukup berkhemah. eh! berhemah. Agak confius dengan ejaan sebenar di situ. Apa yang aku buat tu semata-mata kerana dia. Then sampai PD amik dia kat Marina Resort dalam pukul 4.30. Huhu! Dua jam tuh! Then singgah and tunggu dia kat tempat keja kejap bagi setelkan kerja-kerja amal then makan besar kat Restoren Tomyam. Excellent sangat plus ada orang belanja. Then ada lagi, disebabkan aku dah suksess sampai dengan selamat cik buah hati ada sediakan hadiah. It's SHOPPING! Terapi habis malam tu. Thank you so much my dear. Dress tu soo beautiful! Then dah penat shop terus rush balik KL. Memori tu takkan dapat dilupakan sampai bila-bila. Neways, kat fb dah selambak pics already post then kat sini kena wajib jugak la eh untuk tatapan my dear diary..

Wah! time ni hati beriya-iya sangat sebab finally dapat jumpa kekaseh hati. Snap 1 2 3 4 pics sampai kepala lenguh cover comel. Wahai tuan coverall yang serba orange tu.. i chenta sama u la!

Selipar pun nak romantis. Thanks dear!


Ohh! dah pandai dah dia buat mulut muncung-muncung eh. Siapa ajar ?

Lagi ada mulut nak kena ikat getah tempe.. eheh!

Dear, i adored sangat rambut u sekarang. Rasa macam taknak bagi u jadi Sakaki Makio je deh!


Dia berkata, " yeah! look at my tummy hunny bee!"


Sunset. Indahnya ciptaan tuhan

My best friend, my love..



**
That's the way i impressed my heart feeling. Thanks diary! kau lah tempat untuk aku mengadu di kala aku dan dia berjauhan. Till next chapter. Bye!
PS i love you: 1 day without you seems like thousand days i've never met you. Comeback again with your success job. I'll always pray for you and for us. I miss you!

Saturday, December 26, 2009

Nota untuk kekasih..

pejamkan matamu
berbaring yg tenang
sunggingkan senyuman
sebelum kau tidur

ucapkan salammu
pada bulan dan bintang
mereka yg setia
menjagamu tidur

semoga nyenyak tidurmu
dihiasi mimpi indah
hiraukan hening yg mengganggu
aku kan selalu
bernyanyi untukmu

sebelum kau tidur
ingatlah padaku


*
Dia cakap dah lama aku tak nyanyikan lagu sebelum tidur. Baru tadi aku nyanyikan dia lagu ni, then dah nyenyak tidur pun kekasih hatiku.. hmm..
miss you too dear! can't wait to see you tomorrow. Cepat pulang tau! Muah!

Friday, December 25, 2009

Hello, hello baby..

Dear diary,

I've nothing to do at home now, just finished my homework cuci baju, cuci tudung yang berdozen dozen, kemas rumah, memasak etc. Now i'm just searching and download again and again. LADY GAGA for of cource. LG has always been my favourite sing ever since her first single she made just dance in the fame album and i do not believe she's a man and i know it's a rumors.... think about it. She's so creative and kind of unique i think. Yeah! Have been reach a brandnew song, called money-money, beautiful dirty rich, second time around and TELEPHONE song. Tersangat awesome! and it was great. The combination between Gaga and Beyonce who has real skills when it comes to the song. I'm crazy about this song yuck! Sangat suka bila mereka agak close and i hope they'll become class. Beyonce seems to really dig Gaga. *Yaw! Ochee let's check it out!

[Lady Gaga]
Hello, hello, baby
You called, I cant hear a thing.
I have got no service
in the club, you see, see
Wha-Wha-What did you say, huh?
youre breaking up on me
Sorry, I cannot hear you,
Im kinda busy.

K-kinda busy
K-kinda busy
Sorry, I cannot hear you, Im kinda busy.

Just a second,
its my favorite song theyre gonna play
And I cannot text you with
a drink in my hand, eh?
You shoulda made some plans with me,
you knew that I was free.
And now you wont stop calling me;
Im kinda busy.

Stop callin, stop callin,
I dont wanna think anymore!
I got my head and my heart on the dance floor.
Stop callin, stop callin,
I dont wanna talk anymore!
I left my hand and my heart on the dance floor.

Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Stop telephonin me!
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Im busy!
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Stop telephonin me!
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh

Can call all you want,
but theres no one home,
and youre not gonna reach my telephone!
Cuz Im out in the club,
and Im sippin that bubb,
and youre not gonna reach my telephone!

Call when you want,
but theres no one home,
and youre not gonna reach my telephone!
Out in the club,
and Im sippin that bubb,
and youre not gonna reach my telephone!

[Beyonce]
Boy, the way you blowin up my phone
wont make me leave no faster.
Put my coat on faster,
leave my girls no faster.
I shoulda left my phone at home,
cuz this is a disaster!
Callin like a collector -
sorry, I cannot answer!

Not that I dont like you,
Im just at a party.
And I am sick and tired
of my phone r-ringing.
Sometimes I feel like
I live in Grand Central Station.
Tonight Im not takin no calls,
cause Ill be dancin.

Cause Ill be dancin
Cause Ill be dancin
Tonight Im not takin no calls, cause Ill be dancin!

Stop callin, stop callin,
I dont wanna think anymore!
I got my head and my heart on the dance floor.
Stop callin, stop callin,
I dont wanna talk anymore!
I got my head and my heart on the dance floor.

Stop callin, stop callin,
I dont wanna think anymore!
I got my head and my heart on the dance floor.
Stop callin, stop callin,
I dont wanna talk anymore!
I got my head and my heart on the dance floor.

Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Stop telephonin me
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Im busy!
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Stop telephonin me!
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh

Can call all you want,
but theres no one home,
and youre not gonna reach my telephone!
Cuz Im out in the club,
and Im sippin that bubb,
and you're not gonna reach my telephone!

Call when you want,
but theres no one home,
and youre not gonna reach my telephone!
Cuz Im out in the club,
and Im sippin that bubb,
and youre not gonna reach my telephone!

My telephone!
M-m-my telephone!
Cuz Im out in the club,
and Im sippin that bubb,
and youre not gonna reach my telephone!

My telephone!
M-m-my telephone!
Cuz Im out in the club,
and Im sippin that bubb,
and youre not gonna reach my telephone!

Were sorry the number you have reached is not in service at this time.
Please check the number, or try your call again.





*Eh! eh! dear, i'm not pointing this song to you ok. wink!

Thursday, December 24, 2009

five items updated!

Dear diary,

As usual, aku dah boleh update blog kesayangan selalu macam dulu-dulu. Wee! syukur sangat! after laptop hilang siap package dengan broadband kena curi, then aku terus tak mengonlinekan diri pada waktu malam lagi. Maklum, aku cuma berinternet di kantor. Okey, updated now..

1) Myself - ALHAMDULILLAH, aku dalam keadaan baik, sehat dan bahagia selalu. Thanks Allah sebab maseh lagi bagi aku bernafas untuk hidup, cari rezeki dan jugak menggembirakan hati orang yang tersayang. Berat badan masih lagi peringkat MERAH even aku dah cuba sedaya upaya kurang makan. Take for the lunch only. Yes! lunch only if he not around me. Ahah! Bila cik buah hati ada, tentu asyik makan, makan dan makan lagi. Tak kira tengah-tengah malam pon boleh cari prosperity. How?

2) Fiencee's Relationship - Hm.. aku mahu panjatkan kesyukuran lagi pada tuhan sebab diketemukan aku dan dia. Hubungan seperti biasa, semakin baik, semakin mesra. Aku baru lepas berbual di talian hampir two hours. Bual itu, bual ini, cerita masa depan, cerita download lagu, cerita soal umah baru dll. Satisfied! Now he still stay in PD. Gonna miss him terribly. Comeback home soon baby.*Not enough*

you make me happy that's why i love you
- matahariku-


3) My mum, my soul - Aku baru aje call my mum last day. She's fine and she's soo good. I miss you mum! Bila strees kerja, terasa macam nak balik rumah jer. Nak makan masakan mak manyak-manyak hari-hari sampai muak-muak. Dear.. can we? :-( (homesick for a few minutes!)

4) Work - Oh! it's makes me stress again. Damn and Next!

5) New environment - YEAH! My homies it's better than previous chapter. The trouble stinky bitch* i don't giveadamn about it. Watak dia perlu dihighlight hitam pekat-pekat pluss kalau boleh tukar size font ke level largest pon aku sanggup ok sebab ia sangat perlu. Speak ENOUGH! Now, rent bilik was reduced cuma RM200 c/w all facilities. More saving lagi la kot. Hopefully. Nak parking kereta pon ok, then depan rumah ada playground so that tiap-tiap petang after balik kerja dapat cuci mata tengok budak-budak kicik-kicik comel-comel main-main kat situ, then boleh curi wifi jiran sebelah yang unsecured wireless, jiwa sangat bangga sebab ini bukan namanya mencuri aite? then tuan rumah a.k.a makcik is just next door. It's cool, like a mama!

Diary, whatsoever it's too late now. Gonna go now darling. Aku wajib tidur sebab aku ada misi menjadi alarm kepada cik buah hati esok pagi. Kejutkan dia subuh sesama. eheh! Selamat malam sayang, mimpi indah..

Wednesday, December 23, 2009

Night can't never stop!

Dear diary,

It's almost eleven o'clock.. I need to rest. Good night darling. Have a sweet dreams...

..and the next stop, Gombak..

Dear diary,

Alhamdulillah tadi drive dengan jayanya dan selamat dari UKP ke Damansara Damai untuk berjumpa cik tunang tersayang. Tengah malam semalam dia dapat call mengatakan beliau kena naik job di PD. Memandangkan ada perkara antara aku dan dia yang belum disetelkan, so pagi tadi after subuh terus rush ke Damansara dulu sebelum pegi kerja. So, barang-barang yang nak diangkut semuanya dah setel, rumah setel and i hope everything gonna be ok. NOMAD always point of me. Totally soal perpindahan telah sukses. Then, tadi breakfast, lepak kat KDU kejap. Neways dear, thanks for the duit nafkah. (smile). Janji janji i tak boros ochee.. (smile lagi lagi) . Hm.. kena puji sikit neh. Dia sangat gojes dengan esprit jeans plus round neck tshirt plus kickers and north face. eheh! i akan rindukan senyuman you, belaian you, wangian you dan macam-macam lagi la tentang you setiap masa. i you!

make a wish Pictures, Images and Photos
*
Sambil pejam mata, aku berdoa moga dia selamat sampai PD. Return with success job.

Wednesday, December 16, 2009

ekal oh ekal..

Dear diary,

Aku baru je call mak tadi. Miss her so much. Tadi mak mengadu mr. haikal makin nakal dan bijak teman mak kat rumah. Masing-masing berebut nak tengok channel masing-masing. Mak nak tengok National Geographic, ada kisah harimau katanya then cik haikal plak sibuk dengan channel cerianya. Ish! Nak jadi kartun betul budak neh. Bila mak cakap, 'ekal bak sini jap remote tu tok nak tengok harimau ni'. Dia balas ' la.. ekal nak tengok ceria nih. Tok nak kawan dengan harimau ka ?. Bila ekal cakap, 'tok.. telinga ekal gatal la. Korek telinga mana ?' mak cakap ada kat dapur. 'Tok tak mau alih na'.. sambil gonggong remote pegi dapur. Bila mak cakap, 'ekal tok ngantuk la'. Ekal balas, 'takpa la.. tok tido la. ekal tukar ceria na..na..na..'


terasa nak geget-geget je budak kicik nih. grrr!

mr haikal and his beloved abah. Love them!

Tuesday, December 15, 2009

Dear diary..

at almost three o'clock, i missed him again.. i miss his laugh, miss his smile and i miss everything about him. all the memories never faded away. i love you.. forever.. fullstop!


Monday, December 7, 2009

Counting! Counting! and counting again..

Dear diary,


Mata sedang bersinar-sinar sedang menaip. Ecehe! semalam cik buah hati call melaporkan job beliau suksess and akan balik tak lama lagi. Maybe pagi ni bertolak dari platform then transit di Kelantan dan seterusnya balik ke KL Lumpur. Yahoo! hati tersangatlah girangnya. Only God knows how much i missed him. Terribly! Nak buat check list sikit lah apa-apa yang boleh di'highlight.
  • First time meet nanti terasa nak hug dia kuat-kuat boleh. Uhuk! boleh tak mak ? boleh la mak..
  • After tunang, tak sempat nak sembang panjang, plan itu ini, mengumpat satu dua, kutuk couple tengah gaduh dan dll. Lepas ni aku nak ajak dia borak sampai pagi. lalala..
  • Skin agak mengelupas pada bahagian hidung yang kurang mancung ni. Ah! kena touchup tebal-tebal nanti baru cantik tau. ahah!
  • Nak tonton wayang sesama. Macam 2012, dah hujung-hujung baru kitorang tengok. So nanti nak tengok Twilight Saga plak. Mungkin dah reda sikit kot panggung.
  • Tak makan prosperity bersama-sama lagi. Harus dilakukan dengan kadar segera.
  • Rindu nak bau perfume si dia. Hm...
  • Nak bawak cik buah hati jumpa mak sedara balik kampung di Klang dalam week ni.
  • Last week, shopping dengan famili then masing-masing timbang berat badan. Berat makin tambah. Huwa! susahnya nak control makan cyunk..
  • Dear, kita kena attend kursus kawin as soon as possible. Yaw!
  • Berkurun lamanya tak pegi holiday. Hati aku mahu teramat sangat.
  • Lama jugak tak pegi shopping. i need my theraphy.. Oh! hari tu janji nak shop barang dapur together aite. Don't forget babe..
  • Rindu lepak sama-sama sambil minum sambil bukak fesbuk.
  • Tak sabar nak plan masa depan macam selalu. Cari duit manyak-manyak..
  • Rasa macam banyak lagi yang nak di'list, tapi cukup la setakat ni dulu.

Sekian, terima kaseh.



*Baru dapat call cik buah hati dah sampai Kelantan.

Wee! hati sangat senang (Senyum sampai tak nampak anak mata)

Friday, December 4, 2009

A E I O U........I Lup Yu!

Dear diary,

Hari ni masuk hari ke 5 aku tak bertemu dengan cik buah hati. Eh? baru 5 hari ker? terasa macam lama benar sudah aku ditinggalkan. Neways, after majlis pertunangan kami pada hari ahad lepas.. dia dah kena naik job hari Isnin. Lokasi di tengah-tengah laut China Selatan. Naseb jugak la tak clash date hari tu. Kalau tidak nak taknak terpaksa jugak la postpone 1 week. Alhamdulillah majlis tempoh hari berjalan dengan lancar tanpa ada sebarang gangguan, tanpa ada hujan ribut petir dll. Hati memang cukup berdebar-debar sebab buat pertama kalinya aku akan dikenalkan oleh semua makcik-makcik and pakcik-pakcik sedara dia. Fuh! ramai betul. Jenuh nak menghafal muka- muka diorang. Maseh fail nak ingat semua lagi la except Maktam. eheh! itu pun sebab maktam yang gubahkan barang hantaran so sebab tu la boleh cam muka. Overall aku bersyukur sangat dengan kehadiran dia dalam hidup. Dia umpama matahari yang menyinari hidup aku setiap hari. Dia permata hati dan dia jugalah segala-galanya. Bila dah jauh-jauh macam ni, hati memang cukup terusik, rindu and teringat sangat pada dia. Baru la mengenangkan macam-macam perangai yang aku dah buat. Annoying and everything. Kenangan fight dengan dia kaw-kaw sebelum bertunang hari tu memang tak dapat dilupakan. Masing-masing tersangatlah ego masing-masing. End up dengan kenangan yang cukup romantis. Hm.. kangan! Now, setiap hari aku akan dapat call dari dia. Time tak menentu and tersangatlah limited. Tak boleh lama-lama.Uhuk! . Kadang-kadang pagi, kadang-kadang tengahari, time maghrib pun ada malam pun ada. Pendek kata ikut time dia free la kat platform sana. Harap dia sentiasa sehat selalu, take care kerja and jaga kesihatan. I'll wait for you.




* adoi, kenapalah ayat bertambah suks ni. ah! publish aje lah.

Thursday, December 3, 2009

Cincin sebagai tanda, ku milikmu..


Ya Allah Tuhan kami,
Kau ampunkanlah dosa-dosa kami,
Kau ampunkanlah dosa kedua-dua ibu bapa kami,
Kau limpahkanlah rezeki kepada kami,
Ya Allah Tuhan kami,
Kau panjangkanlah umur kami sekeluarga,
Kau berkatilah hubungan kami,
Kau permudahkanlah perjalanan hidup kami sekeluarga,
Kau kekalkanlah, Kau pupukkanlah kasih sayang kami agar kami saling memahami, saling menyayangi dan saling menghargai di antara satu sama lain.
Amin ya rabbalalamin..





*
Sangat-sangat terharu bila masing-masing menadah tangan meminta keberkatan dariNya. Semoga apa yang kami impikan akan berjalan dengan lancar. Aku sangat mencintai dia.

Thursday, November 19, 2009

Dear diary..

Terasa macam lama sangat tak hubdate blog, tapi bila tengok balik last entry takde la lama benar pun. ehe! Sekarang ni agak kekurangan idea untuk menulis, bergosip, mengadu or apa saja di blog usang aku nih. Sibuk dengan kerja-kerja harian di kantor, sibuk menguruskan hal rumah tangga, sibuk beribadat (hehe! kena bold ini perkataan) sibuk dengan cik buah hati, sibuk talifon mak dll. Pendek kata sibuk dengan hal duniawi la. Tengah hari tadi after lunch then terus berjalan melangkah kaki menuju ke kedai kek dengan Nisa. Nak cari bekas letak cookis untuk majlis nanti. Absolutely, mata rambang amat bila sampai sana. Macam-macam ada, start dari bahan untuk buat cake, cookies, donut etc sampailah ke bekas-bekas barang. Syok! Terasa tergerak hati nak belaja buat cake, cookies la pulak. Sayang oh sayang, boleh i pergi kelas belajar memasak ? Nanti i boleh buatkan u chocs cake yang u suka setiap minggu. Best kan ?

Dear, u know what.. Even Busy macam mana pun i tetap nak tempek pic u yang i baru edit tadi. I tahu u mesti akan cakap Wow! so nice hunny! ;-)

Tuesday, November 17, 2009

Friday, November 13, 2009

Dear My Love, HafizE

I wish we could fly high in the blue sky, between the birds where nothing hurts. We can touch the stars at night, so we can sit with preety angels side by side and bring peace in every hart that needs to learn and let bad things that ever happen burn. That how much i you



-hug & kiss-

Wednesday, November 11, 2009

It's so hard to tackle this 'Bochan Boy'

8.20 pm

8.30 pm

8.49 pm

9.15 pm

Finally, 9.30 pm.. I got you
Thanks Bochan cuz be a big hard trouble model at the night.
-Golfer Terrace, Malacca-

Monday, November 9, 2009

No need to talk..

Not feeling well. addicted!

Passionate, the super duper vip chamber

Enjoyable. Mee Ching was transformed to Cun Lee. Me? gonnabe a cup cubby lucky gul. Weep Weep Yeah!

Approachable. Friend is like a ghost, whose spirit never dies.

Thursday, November 5, 2009

Dear sayang..

If i could have just one wish, i would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine.

Knowing that I could never find that feeling with anyone other than you. I'm gonna miss you triple days.





Lot of , your love..

Tuesday, November 3, 2009

My Department's Crew. Chillbabe!!


Kami tahu kami staff yang sangat berdedikasi, tekun, rajin bekerja, berbudi pekerti, satu Malaysia, Bertamadun, Aktif, Chear, Gila-gila, Kuat gosip, Kuat mengumpat sebab tu Mr Jem cakap kami geng Mussawwih yang bermaksud (best friend satan yang rajin mengumpat. Gila kejam), kami jugak sangat bergerak pantas, saling tolong menolong antara satu sama lain lagi-lagi bila ada submission tender. Diorang antara insan yang aku kerap buli untuk inking document tender. Itu pun sebab cik Bos dah buli aku, so disebabkan aku terlalu menitikberatkan soal fair and square so so aku buli la diorang balik include Cik Jem sekali. Tadi, kami dah mendesak Cik Jem supaya delivery pizza hut. Satisfied! sekali bawak balik kantor 4 pan besar inclusive kepak ayam berdozen doaen plus air. Syok! Syok! Kenduri Pizza tadi. Then, semasa audit ISO, department kami antara yang cemerlang sekali walaupun ketika itu aku tak involved walau sedikit pun dengan kerja-kerja tu. Cik Rohaizah and Ms Ting antara dua insan yang agak teruk dikerjakan time itu. Stay up until a.m. But finally, We're deserved for it. Congrats! Nak tahu lagi ? selain itu kami jugak antara yang pandai membodek bos. Bodek apa lagi kalau bukan soal makan. Kalau tak percaya lihatlah dunia bentuk body ku sekarang. Fuh! malas nak keji badanku lebih-lebih. eheh. Hari itu, yang bermaksud hari lain la kami telah mengambil hati Mr Liew dengan teliti sekali. Kami bekerja sehabis rajin yang boleh, even masa tu aku sibuk jugak la dengan fb, blog etc huhu! Hari tu kami lunch di Yong Tau Fu, Ampang. Excellent! Ketika itu adalah first time aku menjejakkan kaki ke situ. (Alahai manyaknye ayat tu tu tu). Mula-mula agak was-was jugak la nak join tapi bila dah sampai restoran tu memang totally halal. Ramai betul yang makan kat sana. Yong Tau Fu memang simply superb! Aku makan sampai licin tuuu. Maha dahsyat! ekekek! Time-time cemtu je yang dapat mengeratkan lagi hubungan di antara kami.

Candid is better. Laugh! Love!

UUUUweeee! Syok betul bila dah start posing tak sedar semua yang CCTV kat belakang sedang memerhati kami. Blurp!

Satu.. Chears lady!

Dua.. lalala..

Tiga! Kan aku dah agak Super supreme memang dah dijangka akan licin dulu.

Tak tahu nak describe apa ntah pasal picture ni. ahaha! Tutup diary sahaja lah..(Smiling sambil sengetkan badan) ("*")v








Welcome for Family Day

Monday, November 2, 2009

Terima kasih pagi..

Dear diary,

Hari-hari lebih indah kat sini, ku harap. Di mana ? Kat sini la. Pagi tadi, otak semakin fresh tak seperti petang semalam after balik dari KDU. Kepala teramat annoying sehinggakan si buah hati terlalu risau meninggalkan aku driving seorang diri di tengah-tengah hujan si renyai-renyai. Alhamdulillah, selepas bangun dari tido tadi kepala otak aku semakin sehat berfungsi tanpa mengambil sebarang vaksin walaupun pada malam itu si perempuan busuk maseh lagi nak jadi 'good faker'. Gila pretend la minah tu. Hm.. Oh ya, perjalanan ke kantor tadi jugak ok-ok sahaja. Now semakin maju aku driving, so enjoyed! Aku dah berani main link 1 even sesekali berselisih dengan lori bapak besar bikin aku gggrrr jugak. aha! Then, sangat memuas hati bila setiap kali drive ke tempat kerja sambil menikmati flyfm pagi show. Uh! nikmat! Senikmat menikmati secawan lasindah cafe. ehe! Kepala oh kepala. Taknak sakit-sakit lagi okey..



Malas nak pikir benda yang memeningkan kepala.

Friday, October 30, 2009

Cheri Cheri Bum Bum!! Gaaga..

Dear diary,

Mata rasa ngantuk amat, yeah tadi dapat info dari my kesayangan mau lunch sesama sebelum semayang Jumaat. Aku ? apa lagi. Pantang and beriya sekali mengatakan Nak! Jom! hehe! Memandangkan hari ni cik buah hati dah start meninggalkan Juken yang terchinta atas sebab dapat ofer lain yang lebih memberangsangkan, so dia memang dah tak bekerja lagi hari ni. It's Public Holiday! Kalau dulu dia bekerja menangkap ikan, so kali ni mungkin si penangkap ketam pulak la kot. Ahah! best hari-hari makan ketam masak lemak. Shedap! wink! Ok, ida cuba nak mengarut-ngarut fullstop.


Neways, petang ni takde aral melintang pukang aku balik ke rumah kakak. Sebentar tadi aku baru je menalipon beliau mengatakan hajat hati mahu bertandang ke rumahnya. Esok pagi balik ke rumah asal balik. Ok, ok tadi semasa asyik me'lunch'kan diri masing-masing sibuk dok browsing mana lokasi untuk beristirehat untuk weekend ini. Picnic di Morib barangkali ? Shopping ? Jenjalan ke Bukit Tinggi ? Oh! itu tak mungkin lagi akan berlaku la kot lala.. 2x mendaki bukit tinggi is enough. Right baby ? Em.. just wait and see je la sebab maseh tiada dalam planning lagi and yang pastinya this Sunday dapat makan nasik kenduri. My classmate's weeding. Insyallah, akan tiba di pee jay soon. Congrats Zura!


Btw, seperti biasa nak upload pics la sikit nostalgia last week. eheh! lalaland.. Suka la pic kuning-kuning macam ni.


Comelkan comelkan tempat ni. Kalau bawak baby 3 4 tahun kat sini memang dia taknak balik umah. As, usual pics empunya tuan tanah wajib ditampal. Sweet moment even ada orang tu tersipu-sipu malu nak jadi sang cameraman.

Pakcik ni la yang suka sangat membuli aku. Aiseh! and dia jugak la yang aku paksa nak snap pic. eheh! "Kalau keluar jenjalan, you jangan harap dapat lari dari mangsa camera i cyunk!"

Ok, ok it seems like a pregnant mama fullstop!

Last pics before go to toilet. ahaha! You're my sweet dream love!









Darl, see you again this weekend.

Tuesday, October 27, 2009

Dear diary,

I don't care what people said about. Yeah! I'm a part of Akon's fun. Fun ? ahah a bit curly silly gun. Can't imagine i'm addicted to this guy, heavy blacky yucky men. auch! You know what, it's seems like my dream comes true. He stand in front of me eventho it's quite far from me. Accepted! But satisfaction. I was so enjoyed! Oh! btw, Malay is better.


Hehe, memantang entry kali ni si kulit gelap terus nak speaking. Ok aku tahu it's broken. Neways, last week seperti yang sedia maklum aku dah ke Sunway. Sampai sana area jam magrib then area jam lapan malam baru gerak ke dalam surf beach. Suasana time tu awesome! Ramai gila series aku tak percaya ramai jugak fan blacky tu kat sini. Majoriti yang datang tu of course la terdiri daripada pelbagai lapisan masyarakat contohnya seperti Melayu, Cina dan India (1 Malaysia), mat-mat salleh, mak arab tok arab, mat-mat kulit gelap pun tak terkecuali memeriahkan keadaan. Malam tu aku kasi chance masing-masing chuci matha. (Fuh! karangan aku memang A ok)


Sebelum si kulit gelap tu perform semestinya Hunny Madu and Nadia yang jadi MC menghangatkan lagi suasana sampailah cik Akon buat persembahan. Memang kenangan manis. ehehh! Superb! Superb! Memandangkan orang Mas ni lambat sikit nak update, so crowd banyak yang tak menjadi bila Akon sing lagu-lagu baru dia. Crowd plak tak heavy support cik kulit hitam tuh. Adey! So, song yang sangat peak time tu semestinya Beautiful, Right Now, Smack That bla bli blu. Ada lagi, haritu aku dah janji kat cik buah hati yang ini concert yang last kitorang pegi sebab tension berbaris panjang nak show tickets tu pun berjam, so nak tak nak time tu terkeluar la janji manisku tu. Tapi cammana kalau Lady Gaga plak yang datang Malaysia soon. Adoi! Hati gegar-hati gegar.. Whatsoever, I appreciated all that moments. Thanks darl cuz always be with me..







Terasa seperti berada di Sin City

Sebab dia, mata aku lebam. Menangis tak berlagu...

Dear diary,


Last night, tentiba hati rasa touching sorang-sorang. Aku rasa tahap menyampah aku pada dia makin bertambah plus membuak-buak. Memang stupid and bodoh gila babi. Dia sangat keji. Songsang. Bitch! Apa yang aku buat semuanya tak kena. Budget macam bagus sangat je. Pegi cilaka kau jauh-jauh. Semalam, naseb ada dia, si penyembuh hati. Ok, aku akan lebih kuat and brave lagi lepas ni. Tak payah nak dilayan sangat perempuan hodoh lagi busuk tuh. Remember, benda ni just sekejap saja. Ida.. sedapkan hati ok.




chill babe chill

Monday, October 26, 2009

Fly FM 4th Anniversary 2009


Performances by:
Joe Flizzow Faizal Tahir Yuna Estranged Bunkface One Buck Short Shila Lapsap Bittersweet Disagree Couple James Baum Caprice

Saturday, October 24, 2009

Let's sing a song.. You're so beautiful.........

Dear diary,

Terasa nak update sekejap boleh ? ehe.. Actually aku now di kdu Prima Damansara. Malam ni ada concert Akon. Yeha! excited moment inside lol. Can't wait! Can't wait! Tadi hajat hati nak ke Frim jenjalan dulu tapi memandangkan hujan dah turun now, so cancel la plan. Mungkin plan akan di postpone pada hari esok. God willing eh cyunk! Sementara tunggu jam malam, so aku dia dan kawan lepak mapley dulu. Layan.. Apa-apa pun, Sunway.. I come yeaah!




Bye love, diary..

Thursday, October 22, 2009

.It's beginning.

gay pride Pictures, Images and Photos


Dear diary,

Hari ini tahap excited kami untuk berjimat chermat telah bermula. Masing-masing ada target masing-masing. Siapakah yang akan berjaya mengumpul dana akhir bulan ni melebihi had yang ditetapkan, dia memang. Ok! aku amat menyahut cabaran tu. Bukan susah sangat pun kan (sedapkan hati ehe!). Semalam, seperti yang sedia maklum lepas je balik keja kami shopping sakan barang dapur sebab dah berhajat dalam hati. After lepak makan jap kat pot fav, Langgaq then terus rush ke Jusco. Damn! barang utama yang nak dicari tak jumpa plak, so kemudiannya kami teruskan perjalanan ke Carrefour. Gas ada. Cantik! Baru boleh shopping barang dapur yang lain. Kata pakcik sorang tu. So, dalam keadaan malam hampir ke pukul satu puluh tu, kami maseh lagi bershopping sakat. Nampak itu nak, nampak ini pun nak. Aiseh! Cammana nak save budget ni kan. Mula anggaran kasar just nak keluarkan duit lima puloh ringgit je sebagai permulaan modal usaha suci murni kami ni, tapi bila dah shopping, barang yang takde dalam list pun aku amik jugak. Last-last sampai cashier jumlah terkumpul almost satu ratus lima puloh ringgit sahaja. Sahaja! Sah! Ok fullstop.

Pagi tadi, cik buah hati dah mulakan operasi. Start masak kat umah. Yeah! nama menu pertama minggu ni nasi goreng pagi yang cerah. eheh! Semangat dia menggoreng pagi tadi. Sambil menggoreng sambil bergayut, ok ? wink! aku ? menu pertama goreng burger bujang. Makan bersama roti gardinear. OMG! hantam dua keping pagi tadi harap kenyang sampai ke petang. lalala.. Semangat aku nak masak balik keja nanti. (Senyum tak nampak gigi)

Till next chapter. Bye diary!

Wednesday, October 21, 2009

Peewit! hati terusik dek kamu.

Dear diary,

Aku rasa semua orang ada gambar waktu kicik-kicik dulu kan. Tak kisah la gambar sejak baru lahir ker, satu bulan ker, dua bulan ker, umur empat tahun ker. Bila kita dapat tengok sendiri diri kita masa kecik dulu mesti kita fikir, uh! cepatnya masa berlalu. Dolu-dolu, hidung masih lagi berhingus, baju pun ikut je apa yang mak pak kita pakaikan. Pendek kata, zaman kecik memang zaman terindah.

Sebab utama, kalau kecik dulu takde kisah pun nak kena berdikari sendiri cari duit. Apa yang kita nak semuanya pakai mintak and tunjuk jer. Pada orang yang lucky yakni lahir dalam keluarga senang, apa yang diorang nak pasti akan dapat. Lagi, time kecik-kecik dulu tak payah nak pikir pasal belajar. Ermm maksud den masa kita umur dua tiga empat tahun la. Time tu apa yang kita tahu asyik main-main-main, sepahkan barang mainan, minum susu, tonton kartun, ikut mak pak pegi kedai. Pendek kata masa kecik tu memang pantangla kalau tengok mak bersiap lawa-lawa pakai tudung bagai. Then mesti tanya mak nak pegi mana. Nak ikut je kerja. Kalau hajat tak dipenuhi, nangis jalan paling mudah sekali. Betul kan betul kan ? Bagi aku, seriesly memang teringin amat nak tengok balik pictures lama-lama zaman kecik-kecik dulu. Tapi malangnya, mak cakap banyak gambar aku yang dah rosak. Aiseh! Kalau ada pun memang aku takkan mengaku itu gambar aku. Mak cakap masa aku kecik dulu, aku nii tak comel sangat tapi manisnya ada. Mak cakap la kan. eheh. Sampai hati mak cakap anak mak tak comel. Bila aku lahir jer mulut memang tak berenti nangis. Mak cakap lagi, masa aku dilahirkan, abah takde kat sisi. Kesian mak. Mak rasa sakit sorang-sorang masa tu. Naseb jugak la mak bersalinkan aku di Hospital. Abah hantarkan then tinggalkan mak kat situ sebab abah ada hal penting. Apa? aku tak berapa pasti. Mungkin masa tu abah kerja di Pelabuhan Penang. Jauh lagi pulak tu. Fuh! Hospital Taiping. Yaya! itu tempat pertama aku rasai hidup alam dunia. Mungkin time tu aku belum rasa lagi Hospital Taiping ada aircond. Ceh! Mak cakap bila abah sampai Hospital, aku dah selamat dilahirkan. Abah azan and qamatkan aku, maklang timang-timang aku. Mak just senyum tengok aku nangis tanpa sakit fullstop.

Ok, hari tu dia ada tunjukkan semua pics masa dia kecik-kicik dulu. Aku ? jeles la jugak. ehem! Tapi aku jugak la orang yang paling teruja sekali bila dapat tengok rupa orang yang kita sayang waktu kecik dulu. Alahai, cumelnya dia. Terasa macam nak picit-picit hidung. Tapi, aku tahu sebelum aku jejak dunia, dia yang jejak kaki ke dunia ni dulu. eheh.. Time dia lahir, aku ada kat mana eh ? Fuh! jenuh nak pikir. Now, satu album kecik semua pics kecik dia aku simpan. Ye la, busan-busan boleh tatap baby boy yang degil tu puas-puas, bila aku marah dia aku tengok lagi pics dia. So kebarangkalian aku nak terus marah and merajuk tu dah tipis now. huu! cyunk!

Nak upload pics baby boy tu jap lah buat tatapan diary. ehe!

Kalau teliti lama-lama pic ni, aku rasa dah susah nak cari pin lampin tu sekarang ni eh.

Ermm.. yeah! aku rasa aku ingat la besikal tu. Aku pun penah ada dolu-dolu. eheh! cyunk,



.and.

ada lagi pic yang tak tahan minda. Sebab bila tengok, hati rasa sayu-sayu. Hati rasa munga-munga chinta. Hati rasa kembang kuncup kembang kuncup. Hati rasa kobar-kobar. Bertambah sayang aku pada dia. Rasa aku nak mintak mak kawen cepat la cam gini. Haha!

Alalala.. cumilnya cyunk. Curi pakcik Ahmadnye spec eh then lari-lari garu perut. Uh! Cup!





ps i♥u
siap u petang nanti i nak cubit2 pipi muncit.