Thursday, January 29, 2009

dup! dup!

i'm so nervous now when he says..

"see you this evening.after office hour.take care!"






grr..
mommy! i wanna go home!

Wednesday, January 28, 2009

.b e a u t i f u l.

OMG! i loved this song much! sing a song!

When i see you, i run out of words to say
I wouldn't leave you, cause your that type of girl, that makes me wanna stay

I see the guys tryna' holla, girl i don't want to bother you, cause your independent and you got my attention
And i'll be your baby father, girl i just want to show you, that i love what you are doing

I see you in the club, you gettin' down'
I wanna get with you
I see you in the club, you showin' thugs love
That wanna get with you

You're so beautiful, so damn beautiful
Said your so beautiful, so damn beautiful
You're so beautiful

Like the clouds you
Drift me away, far away
And like the sun you
Brighten the day, you brighten my day

I never wanna see you cry
And I never wanna tell you lie

Where'd you come from, you're outta' this world, to me
You're a symbol of what a beautiful woman should be

I see the guys trying to holla, girl i don't want to bother you, cause your independent and you got my attention
And i'll be your baby father, girl i just want to show you, cause i love what you are doing

You're so beautiful, so damn beautiful
Said your so beautiful, so damn beautiful
You're so beautiful

-a k o n-

Tuesday, January 27, 2009

.girls day out.

waktu-waktu cuti amat ditunggu-tunggu.sebabnya hari macam ni boleh rest puas-puas kat umah then boleh bangun lambat then boleh mandi lambat.itu yang penting sekali.hehe! actually hari ni aku dpt texted dari ifah ajak hangout sesama.watching movie etc.agak lama jugak aku tak jumpe schoolmate yang sorang ni.miss!

when first time jumpe dia kat Isetan, i was shocked! dia makin kurus.so pity to her.memang betul2 kurus.adoi! terasa macam nak transfer je sikit lemak aku ni kat dia.aku suka bila dia panggil aku 'syabel' (ala-ala versi manja) ,dia tetap macam dulu.maintain! ranggi! kurus! cun! tidak di lupa.dia maseh BERJERAWAT!

*ops!

ahaha.apa2 pon aku usik dia,dia tetap cool.dalam ghairah lama tak jumpa tu biasa la.macam-macam hal yang nak disoksekkan.terutama sekali hal rumah tangga aku dan dia.bla bla..memang tak ingat.then kitorang watching movie.gila awal pukul 11.30 dah masuk panggung.movie yang ditonton apa lagi.our favourite mov! underworld3 the rises of the lycans.fuh! memang best! plus dia yang belanja watching movie tu.hehe! tapi agak confius sket la sebab citer tu macam flashback balik.suppose yang 3 ni untuk underworld 1.baru la paham sket.even aku tak miss tonton underworld 1 and 2, mula-mula tu blur jugak la.but the end, so satisfied! cinta antara lucian dan sonja amat tulus.sanggup berkorban apa saja.touching! touching!
underworld rise of the lycans

after, kitorang berdetim di taman larangan.ahaha! banyak pulak mata-mata gelap kat sana.aiseh! apa-apa pon chill aku pada hari itu.terima kasih buat mereka.

teknik photography macam ni wajib ada ok! hehe! dear.dem i love your shoes!
ahah! actually bukan aku dan dia saja berdetim, 2 gadis yang lain juga turut terlibat.nama dan status tidak disiarkan.terima kasih!

Thursday, January 22, 2009

.Freaky Fly 30.

18th January 2009
This week Chart
9pm - 12am every sunday

actually last week aku tak sempat nak layan freaky fly 30 sebab sibuk bercuti kat kampung sampai lupa aku nye favourite hottest hit song kat flyfm.ahaha! Basil & hafiz are excellent! apa-apa pon aku nye lagu tak naik-naik carta lagi ni.ape lagi.just dance!! ahaha! adoi! Katy Perry still on the top.

btw, even dah lama berhantu lagu david archuleta tapi baru sekarang plak aku jadi addict pada lagu over you.dush! and then target seterusnya simple plan - save you.layann..
-cantik betul minah kafir ni-
  1. Katy Perry - Hot and Cold
  2. Beyonce - If i were a boy
  3. Shontelle - T-shirt
  4. Ne-yo - Miss Independent
  5. Akon - Right Now (Na na na)
  6. Flo Rida / Will I Am - In the ayer
  7. Pussy cat dolls - I hate this part
  8. David Archuleta - Crush
  9. Lady GaGa / Colby O'Donis - Just dance
  10. Rihanna - Disturbia
  11. Jonas brothers - Love bug
  12. Jesse McCartney - It's over
  13. Britney spears - Womanizer
  14. Secondhand serenade - Fall for you
  15. Jason Mraz / Colbie Cailat - Lucky
  16. Kardial offshall / Akon - Dangerous
  17. T.I / Rihanna - Live your life
  18. David Archuleta - A little too not over you
  19. Rihanna - Rihab
  20. Taylor swift - Love story
  21. Beyonce - Single lady
  22. Gavin Rossdale - Love remains the same
  23. Linkin Park - Leave out all the rest
  24. Chris Brown / Keri Hilson - Superhuman
  25. Simple plan - Save you
  26. The All American Rejects - Give you hell
  27. Nickleback - Gotta be somebody
  28. Colby O'Donis / Akon - What you got
  29. Jordin Sparks - One step at the time
  30. Fallout Boy - America's suiteheart

Tuesday, January 20, 2009

paramore - decode

How can I decide what's right?
When you're clouding up my mind
Can't win your losing fight all the time
Not gonna ever own what's mine
When you're always taking sides
But you won't take away my pride
No not this time
Not this time.

How did we get here?
When I used to know you so well
But how did we get here?
Well, I think I know how.

The truth is hiding in your eyes
And it's hanging on your tongue
Just boiling in my blood,
But you think that I can't see
What kind of man that you are
If you're a man at all
Well, I will figure this one out on my own
I'm screaming "I love you so..."
but my thoughts you can't decode

How did we get here?
When I used to know you so well
How did we get here?
Well, I think I know

Do you see what we've done?
We're gonna make such fools of ourselves
Do you see what we've done?
We're gonna make such fools of ourselves

How did we get here?
When I used to know you so well
How did we get here?
When I used to know you so well

I think I know
I think I know
There is something that I see in you
It might kill me I want it to be true
emo Pictures, Images and Photos
screaming!

.sayang.

aku ingin kamu!

-a m i r-

Monday, January 19, 2009

balik kampung!

2 hari bercuti di kampung.ahah! lama rasa tak balik klang.menikmati suasana kampung dan lain-lain lagi.so for the last week kitorang decided balik sana.lagipun mak n adik lepak kat umah wak untuk beberapa minggu.actually, agak lama jugak aku tak makan masakan jawa wak.miss miss!.gerak dari kl area jam 3 ptg then sampai umah wak jam 4++.

petang tu aku sefamili jalan-jalan amik angin di pantai remis.kalau balik kampung memang tak sah kalau tak pegi pantai.air sedang pasang di laut time tu.memang bukan tempat untuk bermandi manda sebab air lautnya agak kotor.grr! but so excited moment menikmati keindahan sunset di sana.love it!

neo trinity morpheus.ahah! keep on smiling!
jes & sintai! ahaha! nickname dlm famili la konon.wink! ternyata product yang aku pakai berkesan.before, she fairer than me but now see! i'm at the top.yes! huu! no editted okey.
-keluarga sporting & bahagia fullstop-
step 1 : jalan-jalan dengan girangnya.sebab ada orang capture me.hehe!
step 2 : sedang focus untuk snap jari kaki ku but sintai focus to snap me.
step 3 : hah! get ready to pose! current sintai! current! neways, handphone tak pernah lepas.
aktivi mencari kulit siput paling cun.
ops!
you know what, tersangat asyik menikmati keindahan alam.syukur dengan anugerah yang diberikan. (ciptaan terindah)
sedang counting kat mana si matahari akan terbenam.
i miss that moment.1 2 3 4..posing!

Thursday, January 15, 2009

dem! it's so cool!

we the kings - check yes juliet

Check yes Juliet
Are you with me?
Rain is falling down on the sidewalk
I won't go until you come outside.

Check yes Juliet
Kill the limbo
I'll keep tossing rocks at your window
There's no turning back for us tonight.

Lace up your shoes
Ay Oh Ay Ohhh
Here's how we do:

Run, baby, run
Don't ever look back.
They'll tear us apart
If you give them the chance.
Don't sell your heart.
Don't say we're not meant to be.
Run, baby, run.
Forever will be
You and me.

Check yes Juliet
I'll be waiting
Wishing, wanting
Yours for the taking.
Just sneak out
And don't tell a soul goodbye.

Check yes Juliet
Here's the countdown
3... 2... 1... now fall in my arms now
They can change the locks
Don't let them change your mind

Lace up your shoes
Eh Oh Eh Ohhh
Here's how we do

Run, baby, run
Don't ever look back
They'll tear us apart
If you give them the chance
Don't sell your heart
Don't say we are not meant to be
Run baby run
Forever we'll be
You and me

We're flying through the night
We're flying through the night
Way up high,
The view from here is getting better with
You by my side

Run baby run
Don't ever look back
They'll tear us apart
If you give them the chance
Don't sell your heart
Don't say we are not meant to be
Run baby run
Forever will be...

Run baby run
Don't ever look back
They'll tear us apart
If you give them the chance
Don't sell your heart
Don't say we are not meant to be

Run baby run
Forever will be
You and me
You and me
You and me

We the Kings Pictures, Images and Photos
we the kings

checking about me!

.6 perkara pelik tentang diri anda.


Baca buku - actually kalau aku baca magazine or paper, aku akan baca dari muka surat belakang.baru ada feel.even aku tahu agak susah nak faham story kalau kita baca dari endingnya.tapi dah aku suka.so takde la peliknye kan.erm! lagi satu aku memang jenis yang tak boleh membaca dalam kenderaan yang bergerak.cepat pening kepala.seriesly.tak kisah la kereta ker..train ker..ape2 je la janji bergerak.kereta kuda? oh! tidak.aku tak pernah naik kereta kuda.kalau nak taip message pon dalam 1 or 2 tu kira accept la.
reading a book Pictures, Images and Photos


sebelum tido - ahaha! ni agak pelik jugak la.selalunya sebelum tido ataupun sebelum aku terlena, aku mesti silangkan kedua-dua belah kaki aku.then gesel antara tapak kaki kanan dan kiri.memang itu habit aku sebelum tido.terasa lali je bila buat macam tu.hehe! pastu plak mesti kena ada bantal banyak-banyak.kiri kanan atas perut sume aku letak.sedap gila tido.tp kalau aku kena tido rumah saudara mara ke member-member ker..takde la aku ngade2 nak demand macam tu plak kan.ada yang kena belasah pulak nanti.hehe!


mandi - aku ni memang music freak sket.setiap hari mesti ada je yang nak kena update mp3.sampaikan waktu mandi aku pon nak kena ada music.tapi kalau buang air tu takde la pulak aku nak gagah jugak kan.hehe.so ape lagi yang jadi mangsanya kalau bukan handphone aku.tapi kalau time tu aku dapat call dari sape-sape sumpah la aku tak angkat.ahah! sangat gila.

music Pictures, Images and Photos

music shower Pictures, Images and Photos



benda berautomatik - erm! aku jadi sengal skit bila berhadapan dengan benda yang auto-auto ni.tak kisah la auto sliding ker, lift ker mcm2 lagi la.just example aku takut nak naik lift sebenarnya.plus kalau aku sorang je yang naik lift tu.macam-macam yang aku akan bayangkan.huuu! agak penakut jugak la.lagipon kalau aku naik lift tu rasa macam pintu lift akan tertutup mengejut then aku tersepit.scary gila.agaknya banyak sangat tengok scary movie kot.hehe! (der, tolong jangan bagi i tonton scary movie lagi)
scary movie Pictures, Images and Photos



ikan bakar - actually bila bersembang pasal ikan bakar of course orang akan pikir ikan keli or ikan pari adalah favourite diorang.tapi bagi aku.tersangatla out kalau cakap bab dua jenis ikan tu.tak tahu kenapa.rasa takut semacam je sebab terbayang-bayang rupa ikan pari tu.agak scary.ikan keli pon sama.sebab kepala dia mcm kepala ular.adoi! kenapa la aku suka pikir yang bukan-bukan.huhu! kalau mak aku masak asam pedas ikan pari ke ape ke yang berkaitan dengan ikan tu memang aku tak kan usik.


mandi laut - suka tapi takut.ahaha! aku agak fobia dengan tempat-tempat yang berair ni sebenarnya.disebabkan pengalaman lepas di mana aku hampir-hampir terjatuh dari waterfall.naseb masa tu arwah abah ada.dia yang selamatkan aku.he's my hero!. sampai sekarang bila tengok je air terjun or sekadar tengok picture air terjun, mesti aku rasa lain macam je.sama jugak dengan mandi laut.seumur hidup tak pernah mandi laut.tak berani nak celup kaki sebab rasa macam ada sumtin je yang akan gigit-gigit kaki aku.waaa! sangat pelik aku ni.suka pikir yang bukan-bukan lagi.
beach Pictures, Images and Photos
run baby run!

Thursday, January 8, 2009

Insane! I grab you..

non-stop watching bring it on's movie at night.damn i really sleepy right now.nap! nap!

this is the first bring it on movie.a 2000 film about a cheerleading squard.i really admire with kirsten dunst, played as a torrance shipman.she's so cute!she's so nice! this film is about a champion high school cheerleading squad discovers its previous captain stole all their best routines from an inner-city school and must scramble to compete at this year's championships.

-thumb up!-
and i give you 4*

..........................................................

second film in 2004 is bring it on again.before, i was so excited to play this movie.Anyway, the plot is quite different from the original film but obviously still features cheerleaders fighting off against each other.the main cast in this film is Anne Judson as Whittier.

-spoiler-
rating 3*
...........................................................

The third movie is bring it on all or nothing.a 2006's film.Omg! the best movie ever.My favourite character is Britney Allen.She's so preety funny and snobby.This is the best bring it on movie yet.i loved there cheers and all the stuff in that movie.syabooya!! hey! hey! syabooya!!.ahaha!damn i love it.I would recommend this movie to lots of other people.Actually this film is about a transfer student to a rough high school tries joining the cheer-leading squad and she not only faces off against the head cheerleader, but against her former school in preparation for a cheer-off competition.Neways, i also loved the IM language.It's so cool! seriesly.
  • OMG measn Oh My God!
  • TTUL means Talk To You Later
  • FYI means For You Information
  • LOL means Laugh Out Loud
..any manymore..

-excellent-
5*
.........................................................

The last one is bring it on in it to win it.2007's movie.l lost my concentration in this part.hehe!But I know, it just the spirit stick used in this movie is the same one used in the first movie in the series.

-sleepy-
erm..maybe 3*
lalala.

Friday, January 2, 2009

dup! dup!

oh! saya di-tag oleh missjue.thanks yah! neways tersangatlah mencabar tag kali ini.setakat berkongsi serba sedikit memang tak salah kan.ahahah! ape2 pon.chill!jawab jep..

7 ciri-ciri wanita / jejaka idaman anda
  • baik dari pelbagai aspek, rohani dan jasmani
  • ikhlas, jujur dan setia
  • sedap mata memandang dan seharusnya matang
  • harum dan selesa
  • tinggi
  • stabil dari segi kewangan & kerjaya
  • hormat orang tua

7 orang anda pernah meminati sepanjang hidup
  • mike shinoda (bukan nama sebenar)
  • keanu reeves (bukan nama sebenar)
  • rafael nadal (bukan nama sebenar)
  • deco (bukan nama sebenar)
  • itu
  • aje
  • kot

7 perasaan sekiranya keluar dengan orang yang anda minati
  • nervous of course.
  • shy-shy cat
  • cover
  • control
  • senyum sampai ke telinga
  • blushing * blushing
  • berbunga-bunga.mesti rasa hari tu hari yang terindah sekali.then bila berjalan tu rasa macam ade butterfly je yang follow.hehe!


7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan
  • of course yang pertama kalau boleh nak pegi holland.huhu!romantic city!
  • UK.tempat kelahiran.ahaha! series ku mahu kesana.menikmati perlawanan football di old trafford sambil berkongsi popcorn dengannya.erm!!!!
  • tepi pantai then malamnya boleh menikmati keindahan bintang-bintang
  • Gaza City.even aku tahu negara tu penuh dengan pergolakan.dem israel!
  • portugal.banyak jejaka-jejaka tampan di sana.au!
  • harap antara satu yg aku listkan ni akan menjadi kenyataan.kalau tak..zoooom malaysia pon ok.
love at beach Pictures, Images and Photos

7 barang istimewa yang akan dihadiahkan kepada pasangan
  • ape2
  • yang
  • dia
  • suka
  • aku
  • mampu
  • beli


7 tajuk lagu yang akan dinyanyikan untuk pasangan
  • finch - letters to you (acostic version)
  • tailor swift - love story
  • mocca - sebelum kau tidur
  • santa esmeralda - you are my everything
  • scorpions - here in my heart
  • matchbook romance - promise (2nd version)
  • jon bon jovi - always


7 rakan yang anda akan tag
  • sape
  • sape
  • je
  • yang
  • rasa
  • nak
  • buat