Monday, March 30, 2009

Oh! bulan February itu, sungguh kenangan..Tak akan aku lupakan.

Dear diary,

Alangkah bahagiannya jika aku dapat ke sana lagi. Indonesia ! Tentiba terasa nak post kenangan lepas. Yer, sebulan yang lepas. Sebenarnya itu adalah first vacation aku yang paling jauh ku kira. Pada mulanya aku agak risau if my family tak membenarkan aku trip ke sana. Maklumla agak jauh kan. Macam dah takde tempat lagi kat Malaysia ni nak pergi. Tapi, when aku bagitau mom yang aku nak kesana, alhamdulillah. Mak restukan aja. Duit sendiri kan. Lagipun trip dengan friends, harap la tu.

Masa ni Tuhan je yang tahu macam mana hati aku berdebar-debar. Biasala, tak pernah nak flight. Huu! lagi satu kena pulak yang aku ni suka fikir yang bukan-bukan. So memang macam-macam la yang aku pikir time tu. Fuh! macam manala aku nak further studi kat overseas kalau macam ni kan. Cewah!

Seriesly, amat indah menikmati keindahan kota Jakarta. Walaupun agak sibuk dan berserabut di segenap tempat, tapi bagi aku itu semua adalah perkara biasa. Shopping memang kuidam-idamkan apabila tiba di sana. Memang sesuai sangat la kalau itu tempatnya. Barang-barang pun agak murah jika berbanding dengan di sini.

Yah, kami menginap di sini. Le Meridien, Jakarta. Kira-kira 4 hari 4 malam. Best thing happened, with them !

Cantik kan ? Puas untuk 3 orang bergolek-golek. Sejuk tak terkata. Bila dah masuk dalam blanket tu rasa macam dah taknak keluar. Betul tak Fara ?

Time takde keja. Hee! Sebelum outing to MONAS

Ahah, time ini Mr Chris meng'candid' aku yang tengah kusyuk memilih. Sampaikan pening mana satu nak pilih. Adoi! miss that moment daa.

Tempat pertama yang aku lawati tidak lain di Tanah Abang, Jakarta. Sangat sibuk dan menyesakkan. Kalau di sini mungkin juga aku dapat samakan dengan pasar2 besar di kelantan. Menjual pelbagai kain main, songket, kain telekung, batik Jawa, kebaya dan sebagainya. Time tu apa yang boleh aku katakan ' rambang mata' sungguh ! kiri, kanan depan dan belakang penuh dikelilingi dengan kain baju. Perempuan ? lumrah la kan. Hee! Tidak ketinggalan aku belikan beberapa kain batik, kain baju, telekung dan kebaya untuk di bawa pulang. Sungguh satisfied ! berkualiti dan mampu milik oleh setiap insan. (karangan aku dapat A ok)

Fuh! perhatian kepada cik ida, sila telan air liur anda kemudian gosok mata 2 3 kali. Lalu katakan, 'naaakkk!' .Hee! nafsu perempuan sungguh. Kebaya sana memang vogue. Murah-murah. Rasa macam nak borong 2 3 plastik then lelong kat masjid jamek. Ada untun! ada untun! Hehe..yang patern macam ni harga rupiah 150ribu jer. Anggaran duit kita dalam 50ringgit. Best! best! aku beli 4 pasang sahaja. Cukup!

Eh, menatang ape ni ? huu! inila bajai. Teringin gila aku nak naik bendalah ni tapi tak dapat naik sebab dah ada Mr Chris Brown. Tiap kali aku tengok bendalah ni mesti rasa geli hati. So cute ! Macam cuak je kalau aku dapat naik, dah la tayar dia kat tengah-tengah. Menjungkit! scary sungguh. Tapi rasa macam nak rompak satu bawak balik KL pon ada time tu sebab cute sangat.Macam-macam kaler ada. Boleh aku pegi keja naik ni ke KLCC. Sure gempak ! kan ? alalala..

Korang tahu tak apa nama building ni. Actually bangunan ni berdekatan dengan MONAS jugak la. Monas yang bermaksud Monumen Nasional. Tapi picture kali ni bukannya nak describe pasal Monas, tapi bangunan ni. Menurut kata Chris, orang-orang Jakarta panggil building ni 'dick tower'. Kenapa eh ? coba korang tengok dan renung-renungkan tower tu. Ada rupa d**k bukan ? ahah! Yang putih tu tuttut..then yang agak kaler hijau tu pulak yang tuttuuuut. Huh ? naseb yang selebihnya tu aku sensoredkan dengan pokok-pokok. Kalau tak naik stim pulak korang kan. wink! kata Chris, si peng'idea' nak buat tower tu memang agak kuat seks. wallahhualam. Itu Chris yang cakap ok. Kalau tak betul, sila ketuk kepala Chris 3x. Hee!

Hehe! ini la dia Mr Chris. Aku je panggil dia Chris Brown. Chris Daughtry pon boleh jugak. Masa di Monas, Jakarta. Memang best buddies. Kalau nak ke Jakarta maka carilah dia. Memang tak akan rugi. Fuh! promote.

Korang tahu, di Indonesia kita boleh nampak sangat perbezaan pangkat dan darjat orang-orang kat sana. kalau yang kaya tu, terlalu kaya. Tapi kalau dah berjumpa dengan yang miskin, miskin sungguh. Sungguh menyayat hati. Macam dalam cerita-cerita Sinetron la jugak kan. Tengok rumah kaya memang tak hingat. Padahal, Ceh! Erm.. actually pic ni aku snap masa dalam kesesakan lalu lintas yakni 'traffic jem' la mak aku selalu sebutkan. Time tu, memang ramai yang mintak sedekah, jual-jual barang dll. Sungguh kesian! makcik ni siap dukung baby lagi. Tak tahu la anak dia ke anak sapa. Diorang akan berjalan dari satu kereta ke satu kereta mintak simpati orang. Rasanya kalau kita kat sini yang si pemintak sedekah setakat di kedai-kedai makan je kan. Itu pon kenkadang kita dah naik rimas aite ? Lagi satu, masa kitorang stuck dalam jem, plus hujan lebat lagi. Ramai budak-budak kecil main hujan berlari-lari, kejar-kejar mintak sedekah kat tengah-tengah jalan. Kalau silap haribulan kena langgar. Memang free jer. Kesian..kesian..*Sigh* Apa-apapun cik Ida, sila bersyukur dengan apa yang kamu ada sekarang ok. (Memberi kesedaran untuk diri sendiri)

Then, aku juga sempat singgah di Hardrock Cafe Jakarta. Even tidak berapa lama di sana, namun aku dapat belajar budaya anak-anak mudi di sana. Sama aja macam kita di sini. Sukakan hiburan. Itu memnagla aku tak nafikan. Lagian, cowok dan cewek di sana agak bagus juga. Hee! Yang macam Agnes Monica ada, macam Rangga pun ada. Pendek kata orang Indonesia memang cantik. Terkecuali pada mat-mat indon yang kita biasa nampak di tapak binaan la okey, tidak pon yang berpeleseran di Sentral Market, buat tempat kita macam tempat diorang sendiri.Dem ! Sungguh dem !.

Hari berikutnya, aku ke Bandung. Destinasinya adalah di tangkuban Perahu Jawa West Bandung. Yah! absolutely tepat benar dengan soulku. Aku sangat suka dengan tempat-tempat yang dingin sebegitu. Romantis! Sungguh mengasyikkan ! lagi mengasyikkan jika pergi dengan orang tersayang. Hummm! (sambil tersenyum lalu memejamkan mata). Actually di sana merupakan tempat gunung berapi yang maseh lagi bergiat aktif. Naseb baik la time aku pergi, larva-larva takde pulak nak menggalak keluar. Alhamdulillah semuanya dalam keadaan yang selamat.

Di Tangkuban Perahu, Jawa West Bandung. Masih lagi aktif. Tengok tu ada asap. Fuh!

Tempat shopping kat sana. Memang lari konsep gila jika dibandingkan dengan KLCC ataupun Pavillion. hee! but it's so cool babe! barang pun ok. Aku ada belikan sedikit souvenir untuk bawa balik. Lagian, untuk aku dan si dia, aku belikan baju sejuk yang dikait. Wink!

Nyaman dan sempurna. Rasa macam di Pergunungan Tibet pun ada. Hee!

Heheh! suka gila aku dengan pic ni. Ada orang snap pic aku curik-curik. Actually kat sana memang banyak yang jual-jual barang ni. Diorang memang amat nanti-nantikan pelancong yang datang kat situ. Memang seboleh-bolehnya diorang nak kita beli barangan diorang. Pujuk rayu, tawar menawar memang tak hengat. Coba tengok gaya aku cakap 'takmo' kat followers tu. Serabai! hee..

Ada dua ekor anak monkey sedang bergayut. Shoot! shoot! heee..Cantik sungguh lokasi di sana. oh! aku teruja.

Crew yang terlibat. Maaf guys! ada segelintir lagi yang tiada dalam gambar.

Mari kita terbang tinggi !

Banyak lagi tempat-tempat yang aku lawati. Dari tempat untuk bersopping seperti Taman Anggerik, Mangga 2 dan banyak lagi la yang aku dah terlupa namanya pun sehinggala tempat-tempat yang sungguh memberi ketenangan seperti di Kampung Daun. Fuh! menikmati keindahan flora dan fauna membuatkan aku leka sejenak. Sungguh ! Masa di Kampung Daun tu, ada pulak aku terserempak dengan pelakon kita. Arash Mohammmad dan juga Din Wahab. Ambik gambar ? Eh! sorila. Cover baik punya. Control, tak payah nak menggelabah kalau jumpa artis. Relax-relax sudah. Buat-buat macam tak kenal je. Tapi aku sempat jugak la snap picture diorang. Hee!
Di Kampung Daun, Bandung

Satu menu yang tak pernah aku jumpa kat sini. Nama dia nasi goreng Kampung Daun. Hee! gila sedap. Agaknya kat sana tak banyak kedai-kedai yang jual pinggan mangkuk. Jadi diorang alasla makanan kat tempurung. Nice betul! Nasi tu mula-mula tengok macam sikit je. tapi bila dah start makan, macam ditambah-tambah plak. Banyak..ada nasik, keropok, sambal, sayur, telur and satey. Gila melantak. Menu untuk sorang makan ok.

Hijau yang permai. Sejuk mata memandang. Sempat aja kalau nak posing. Time ni dah nak gerak balik. weee!

What so ever, I've got a great moments with them. So enyoyful ! that's my unforgettable memory when I was far away from home, from my town, from my country and I hope that I'll come to Indonesia again.
It will never ending. Just start the journey. Come again !




Huhu! saya sudah ke Bukit Tinggi Sabtu lepas
. Akan di'update nanti.

Friday, March 27, 2009

.Midnight Show.

Let's watching Talentime !

Thursday, March 26, 2009

It's, again !

survey Pictures, Images and Photos
  • Who is your last text from? - Pendisturb
  • Is there​ any chanc​e you' ll get with the perso​n you like? - Yes! of course
  • Can you sleep​ in jeans​? - No! so sucks, bother one
  • Who was your last misse​d call from? - Ahaks! that's pendisturb again
  • What are you liste​ning to? - Dear God, Avenged Sevenfold
  • How did you sleep​ last night​ ? - In boxer, one tshirt. I've sweetdream! alhamdulillah..
  • Does your phone​ ring in the middl​e of the night​ often​ ? - Recently, Yes!
  • Do you have a frien​d that has a kid? - Erm! wait..I'm still searching. Okeh! No!
  • What was the last thing​ you ate? - Nasi + ayam goreng + sayur
  • Do you belie​ve that if you want something bad enoug​h,​ you' ll get it? - Blurp. IDK
  • Do you think​ you type fast? - Yes!
  • Is there​ a perso​n of the oppos​ite gende​r on your mind? - Yes!
  • Will you be in a relat​ionsh​ip next month​ ? - Hehe! I'm in love now. So what ?
  • Did any parti​cular​ thing​ brigh​ten up your day? - Yes!
  • Did your last outin​g invol​ve the polic​e? - Oh No!
  • Have you ever gotte​n butte​rflie​s? - Yes! I'm smiling at you..
  • When was the last time you went ice skati​ng? - Long-long time ago in 2004.
  • What did you do yeste​rday? - Nothing to do, as usual..working.
  • Who will you be sleep​ing with tonig​ht? - I'm alone. My sister goback home today.
  • Do you do your own laund​ry? - Yes!
  • Weari​ng any brace​lets? - Erm..Yes! No! Yes!
  • Do you feel awkwa​rd when stran​gers say hi to you? - Yes! absolutely
  • Do you hate being​ alone​? - Yes!
  • What are your plans​ for tomor​row? - Heheh! detim with him!
  • Does anyon​e know your passw​ord besid​es you? - No!
  • What woke you up this morni​ng? - Alarm and then I've got a wakeup call.
  • Where​ are you? - In the middle of office. Frozen building inside my arms.Fuh!
  • Did you kiss or hug anyon​e today​ ? - No! Just hugging my tiger lily in the morning
  • Where​ would​ you like to be right now? - I wannabe a pop princess. Can ? hee!
  • Would​ you wait forev​er for someo​ne? - When I'm stick for someone, forever I'm yours.
  • Were you happy​ when you woke up today​? - Yes! wink at you!
  • Close​st green​ objec​t to you? - My clothes
  • What were you doing​ at 8 this morni​ng? - Stuck in train. How damn!
  • What are you excit​ed for ? - Ofcourse, to meet him tomorrow.
  • Pisse​d off at anyon​e or anyth​ing? - No! No! I'm a good girl.
  • What'​s the last pierc​ing you got? - ears
  • Is there​ one perso​n in your life that can alway​s make you smile​ ? - Yes! my mum, my family, my friend and my lovely soul, mha

Morning Glory !

Dear diary,

Teruna : sayang, I ada good news pagi ni.
Gadis : iyer ? apa you.. ?
Teruna : job I delayed. Maybe 1 week off. So I just standby.
Gadis : really!
Teruna :I balik KL this evening. Wait okey ?
Gadis : teramat excited!





Riangnya rasa hati.
Only God knows..





two days before,
in one night!
after very cute couple dinner

when you said..

"sayang, closed your eyes"
I was nervous, my heart hard beaten !



..and
when I opened my eyes,

speechless!
I screaming in my deep heart.

TQ dear. You make me crying!

Pemberian kekasih hati sebelum dia pergi. Two flowers. Two notes and a love song.
Note 1 : To my best friend
and Second note : To my lover




Sama macam apa yang aku pernah post entry sebelum ni.
Love, Thanks for your sensitivity !

Can't wait to our next vacation, Bukit Tinggi Pahang

Wednesday, March 25, 2009

Tagged 3 apek bertuah !

Instruction:
Go to your photos folder in your computer. Go to the 6th folder of photos. Go to the 6th picture in that folder. Put the picture on your blog and a description of it. Invite six friends to join the challenge. Link them in your blog and let them know they have been challenged!

OMG! picture you all adalah yang terpilih.

Actually picture ni aku amik sempena berakhirnya presentation group project aku, seingat pada tahun 2007. Yup! my last year in campus.
Dari kiri : Tan Zhi Kun (akun), Ambrose Yew, Chan Po Kok (pokok)

Disebabkan diorang ni adalah classmate aku, Batch04QS. So boleh dikatogerikan agak close la jugak especially with Ambrose sebab kitorang banyak buat paper work sesama. Group project sama. Group assignment pon sama jugak then pegi cari case study pon sesama.



10 minit aku nak scan tentang 3 apek ini


  • Akun - Aku kenal dia since my first year lagi. Budak Melaka. Time tu foundation satu kelas. Agak ok la. Best kawan dengan dia. tak penah nak berkira kalau aku mintak tolong dia belikan aku note kat kedai auntie foodcourt. kalau dia dah start gelak, memang hapus terus bentuk mata. Maklumla..SEPET!. Dia memang suka cakap 'Naweee'. Penah jugak la aku merasa merc dia bawah datang college. Bapak kaya! yer! bapak dia je yang kaya. 1 kenangan yang tak penah aku lupa tentang apek ni masa aku duduk sebelah dia dalam kelas lukisan. Sebelum lecture masuk kelas, dia ada bukak katalog apa jadah ntah. Sekali ada promotion bra, pushup! baik punya brand then he recommnded it to me. Kaw-kaw diorang kenakan aku. Mentang-mentangla aku bersaiz comel. Ceh! Tumpang sekali time tu Izham. Memang so siot!
  • Ambrose - Kenal since aku dah masuk course QS, tahun pertama. Budak Sarawak tapi bila cakap dengan aku memang fasih malay. Solute! Tak salah umur dia tua dua tahun dari aku, mean now he's already 25. Old men! Memang best kawan dengan dia. So sempoi, simple and easy going. Kenangan paling best bila aku ingat dia apa eh ? hum.. time ada product 'clinique' datang buat promotion kat college. Masa dapat info tu, kitorang baru keluar class then beriya sungguh dia nak pegi. Menjaga kulit kalah aku. Series! So dah takde geng time tu terpaksa jugak la aku ikutkan karenah dia that time. After promo tu, cik promoter ada kemukakan soalan and sapa-sapa yang dapat jawab akan dapat la gift product clinique. Nak dijadikan kes, dia dengan memberanikan diri ada menjawab satu soalan yang kukira agak mudah jugak la. Then, dapat je gift tu dia ada kasik untuk aku. ada lipstick, eyeshadow dll..Huhu! best! best! sebab takkan dia nak pakai bendalah tu pulak kan. Ish!
    Few minutes before the presentation start. Aku zaman dolu-dolu, nak jugak mencelah. Hee! kopi kapal api betul-betul kaw!
  • Pokok - Hee! pokok kelapa ker pokok durian ? Wee! actually he is so 'kokang' men! you know what..aku kira dia la apek paling kalut sekali. Series shit! tapi best kawan dengan dia. Kelakar habis. Kalau dalam kelas kuat tido, pastu abes kelas suka mintak note aku. Nak kata otak bergeliga ? itu aku tak pasti. Tapi kalau bab kira-kira duit muit, dia memang champion! otak business agaknya. Seingat aku tentang apek ni, aku solute dengan presentation dia that time even dia keseorangan. Bla..bla bla..Nobody help him. Dia sangat berani even isi apa yang disampaikan time tu aku pon tak sure kebenaran dan kesahihannya. Aku rasa time tu memang sumeorang nanti-nantikan turn presentation dia. Ya..
To you guys, miss you all !
will see you again



Sungguh senang hati bersahabat dengan mereka. No heart feeling !

Goodbye Maxis !

We are acknowledge your request to move. Thank you for being with Maxis and we hope to serve you again in the future. For further queries, please call 1800-821-123.


Maxis yang sedang touching !

Tuesday, March 24, 2009

cadangan membina dan menyiapkan Pusat Latihan Polis DiRaja Malaysia Zon Selatan, Mukim Jementah Segamat Johor (entry tiada kaitan dgn title.sekian)

Dear diary,

Seriesly kemalasan aku semakin bertambah seiring dengan peredaran waktu jam sekarang. Dizzy ? boleh tahan jugak la galaknya. Lapar! agak terasa jugak tika ini. Tak ambil lunch, memangla lapar. Workload, load..load. Ms Excel ? kalau boleh memang aku dah taknak mengadap lagi sekarang. Mana Bill Gates ? mana Bill Gates ? ini semua hang punya pasal. Kalau takde hang, takde la bertambah kepeningan aku. Hm, lagian..mungkin seharian aku bekerja dengan kertas dan pena. Menulis sesuatu dari angka ziro hinggakan angka ratusan ribu. Money! money! Apakan daya. Itu cuma duit orang. Duit aku cuma berapa..

*sigh*

Enough, yang bermaksud cukup untuk hari ini.
Tak sabar menanti jam 5.30!


.fullstop

.t o u c h e d.

Save the Princess

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there
Back where I'd love to be, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is
To hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps
And all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is
To hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

Some search, never finding a way
Before long, they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in, to selfish ways
And how I miss someone to hold
When hope begins to fade

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find

Dear God the only thing I ask of you is
To hold her when I'm not around
When I'm much too far away
We all need the person who can be true to you
I left her when I found her
And now I wish I'd stayed
Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again



Der, Thanks for the song!

Monday, March 23, 2009

.My friend, my soul.

Dear diary,

Cherished with my last weekend. Yes! I'm so glad and happy about it. I'd miss hanging out with him. Spending time with him..Uh! so damn wonderful moment between us! Seems like all bugs and butterflies flew around my head. Buzzing me! Blow my heart! You spin my head right round right round when you go down, go down!

Ops, heee..wth!. What I'm bubbling about..Blurp! (lain macam pulak sound tadi). Eheeh just stolen a piece of cake from florida. fullstop

I don't care anymore what people judged and said about me, about us. What I should know now that I've found a way that let me in. I knew, I'm in love again. Just reset on my mind that you're the first and last. Feels like I've been awakened. You, I swore I'd never fall again.

I love you

Missed that moms. All love me. Right sir ? ahaha! I capt you again! de' Sakura Garden, Japan
*wink*



~~~~~~~~~~♥♥~~~~~~~~~~




Darl, dedicated this song just for you.

Hit me like a ray of sun
Burning through my darknest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light
I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling
Gravity can't forget
To pull me to the ground again

Everywhere I'm looking now
I'm surrounded by your embrance
Baby I can see your halo
You know you're my saving grace
You're everything I need and more
It's written all over your face
Baby I can feel your halo
Pray it won't fade away

love Pictures, Images and Photos
-halo-

Friday, March 20, 2009

Amanda Bynes


Oh! Serious shit!
I adored with her sparkling eyes

beautiful smile..

Thursday, March 19, 2009

Blurp!

headache!




verses
The University of Nottingham

Wednesday, March 18, 2009

Menghitung Hari..

Hm...hari ni dah hari Rabu




esok.

Khamis. toktek toktek..






then Jumaat.



yahoo!
tak sabar ku menunggu..
Kangen sama si pendisturb!



*wink*

love is infinite !



Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. Lucky is the man who is the first love of a woman, but luckier is the woman who is the last love of a man. It takes a minute to have a crush on someone, an hour to like someone, and an day to love someone… but it takes a lifetime to forget someone.

It breaks your heart to see the one you love is happy with someone else, but it’s more painful to know that the one you love is unhappy with you. If love is the answer , can you please repeat the question?

Faith makes all things possible. Love makes them easy. I believe that to truly Love, is the ultimate expression of the will to live. A heart that truly loves is forever young. Love makes life so confusing, but without love would you really want to live? Do you love me because I am beautiful or am I beautiful because I am loved?

Love me now, love me never, but if you love me, love me forever.

Three things of life that are most valuable. Love, self-confidence & friends. To the world you may be just one person, but to one person you may be the world. Love is like heaven, but it can hurt like hell. Who do you turn to when the only person in the world that can stop you from crying, is exactly the one making you cry?

He taught me how to love, but not how to stop. Of all forms of caution, caution in love is the most fatal. We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly. Many a young lady does not realize just how strong her love for a young man is until he fails to pass the approval test with her parents. Is it better for a woman to marry a man who loves her than a man she loves. Just because you know someone doesn’t mean you love them, and just because you don’t know people doesn’t mean you can’t love them. You can fall in love with a complete stranger in a heartbeat, if God planned that route for you. So open your heart to strangers more often. You never know when God will throw that pass at you. aite ?

You know what ? guess what..

A good marriage is like a casserole, only those responsible for it really know what goes in it. No one is perfect until you fall in love with them. Love, true love, is that which can give the most without asking or demanding anything in return.

Give her two red roses, each with a note. The first note says ‘For the woman I love’ and the second, ‘For my best friend.’







When they asked me what I loved most about life, I smiled and said you !
-Pendisturb-

Tuesday, March 17, 2009

Yes!

Dear diary,

Fuh! finally aku berjaya jugak menyiapkan layout baru blog ini. Dah lama sebenarnya aku nak tukar sebab agak bosan dengan warna-warna darkness. Dari dulu lagi aku tercari-cari background yang agak sesuai dan berunsur polkadot dan juga orange colour, and now ini lah hasilnya! Mungkin mata korang agak berpinar-pinar membaca blog aku bukan. Mungkin agak berserabut jugak bukan ? Bulat! Bulat! Bulat!

what-so-ever, I'm so satisfied about it!


Bye now

Monday, March 16, 2009

sickmode !

minum 100plus banyak-banyak


oku !

Thursday, March 12, 2009

Dem !

sleepy Pictures, Images and Photos



workload !
i d a

Control your stresS

Pussycat Dolls - Jai Ho !

Currently I'm listening Jai Ho. Awesome, Great song and lyric !
You, I wanna take you higher
Just listen..

Jai Ho!
Jai Ho

I got shivers
When you touch of a
I’ll make you hot, Get what you got,
I’ll make you wanna say
(Jai Ho, Jai Ho)

I got fever, running like a fire
For you I will go all the way
I wanna take you higher
(Jai Ho)

I keep it steady steady, that’s how I do it
This beat is heavy, so heavy you gonna feel it.

(Jai Ho)
You are the reason that I breathe (Jai Ho)
You are the reason that I still believe (Jai Ho)
You are my destiny
(Jai Oh) Oh-oh-oh

(Jai Ho)
No there is nothing that can stop us (Jai Ho)
Nothing can ever come between us (Jai Ho)
So come and dance with me
Jai Ho!

Catch me, catch me, catch me, c’mon, catch me,
I want you now,
I know you can save me, you can save me,
I need you now.
I am yours forever, yes, forever,
I will follow,
Anywhere in anyway,
Never gonna let go

Jai Ho!
Jai Ho!

Escape (escape) away (away),
I’ll take you to a place,
This fantasy of you and me
I’ll never lose my chance
(Jai Ho)

Mmmhh yeaahhhh .. hhmm yeaaaha

I can (I can) feel you (feel you),
Rushing through my veins
There’s an ocean in my heart
I will never be the same
(Jai Ho)

Just keep it burnin’, yeah baby, just keep it comin’ (Jai Ho)
You’re gonna find out baby, I’m one in a million

I need you, gonna make it
I’m ready, so take it

Jai Ho!
Bai-la bai-la!
Bai-la bai-la!
Jai Ho! Bai-la bai-la!
Jai Ho


Pussycat dolls Pictures, Images and Photos
Nicole, Sexy Hot !

Wednesday, March 11, 2009

hOme Sweet hOme !

Dear diary,
Hari ni aku dah start keja balik. Even hati rasa berat nak balik KL, tapi kugagahi jugak demi kerja. Agak lama aku tak balik rumah. Terasa sekejap amat masa berlalu. Hari-hari aku di rumah diisi dengan pelbagai aktiviti. Hangout sana sini. Yuhuu! Neways, bila sesekali balik rumah tu, biasa la kena belajar-belajar duduk di dapur. Dah lama aku tak dengar bebelan mak. As usual bila sesekali balik tu, of course la aku agak manja nak makan masakan mak. Maklum saje la. sesekali balik kan. So apa yang aku rasa nak makan, mak masakkan. Hari-hari nikmat ku! Hm..Miss so much. Then aku ? boleh tolong apa-apa yang patut aje la.huhu! One day, mak nak masak sayur kacang buncis. Mak suro aku potong-potongkan sayur. Huu! memang la aku agak terkebil-kebil memotong sayur. Bagi aku, biar lambat asal selamat. Kang terpotong jari susah la pulak kan.(Alasan semata-mata).

Leteran ibu :

"Laaa..tak siap-siap lagi siang sayur dari tadi.Hm..tengok tu, potong kacang tu bagi runcing sikit. Baru la nampak lawa sayurnya. Macam mana ni..asyik dok pegang pen jer kat sana..nak masak sesekali nak pegang pisau pon dah keras tangannye"

...Bla...bla...bla..lebih kurang macam tu la time mak aku membebelkan aku yang agak lembab buat kerja-kerja kat dapur. huhu! apa-apa pun, mak tetap chill! sebab dia tahu anak gadis dia ni macam mana.ceewah! wink! (cyunk my mum so much!)

Malamnya, ada orang datang umah. Mak suro aku buat neskefe. Allergic betul aku kalau bab2 buat air ni. Sebab nak buat air tak boleh la nak ikut citarasa sendiri je kan. Mak suka minum manis. Aku ? sangat dem dengan benda-benda manis ni. Citarasa amat berbeda. Kalau buat just nak ikut selera aku, alamatnya nanti kompem aku sorang je yang akan minum air tu. Nak dijadikan cerita, punya la mak tak harap aku buat air sampaikan suro adik tolong tengokkan and ajar aku buat air. Adeh! teruk ! teruk ! (kenangan manis sungguh malam tu)


ada lagi !


Selain itu, kenapa aku tersangat excited balik ke rumah sebab aku tak sabar2 nak tengok seorang lagi kelahiran baru dalam my family, Abie's daughter ! Seronok betul tengok telatah baby girl. Dem ! She's so cute ! Puas aku main2 dengan dia. Dia dah pandai ketawa, meniarap, tonton tv dan lain2 lagi. Even aku agak kekok pegang baby yang lembut tu, but sifat-sifat keibuan aku masih boleh terserlah ok ! ahaah! (sedang inject diri. Tolong jangan muntah di sini)

a little princess
Nurul Balqis Mohd Shukri



Hari lain nya, aku dan mereka keluar ke pekan. Lokasi, Kedai Emas. Habib ? Oh! tidak.POH KONG ? lagi la jauh menyimpang. Dia amat sakan membeli sesuatu di sana. Bukan rantai ataupun gelang. Bukan subang emas ataupun loket rantai. TAPI, Cincin ? ya..Mungkin! Aku tahu mereka amat happy. Aku ? aku hanya tumpang gembira melihat mereka berdua bahagia. Moga-moga mereka selamat disatukan. Amin !

Bila orang tanya aku ? bila lagi ?
No comment ! relax-relax sudah..


wink!


RM + RM + RM = RIBAN !

Then, ada lagi aktiviti best ! Dia datang rumah. Properly ! Everybody like him, alhamdulillah ! 'fullstop'


Dia mintak permission ibu untuk keluar. Lokasi Taiping Sentral. Dia janji akan balik sebelum malam. OMG! ada bodyguard 2 orang di belakang. ehehe! Neways, picture sengaja dipudarkan untuk cover muntut. Blurp!

Friday, March 6, 2009

Holiday !

Dear diary,
Yesterday is my Glory day ! yaya! the vacation moment. Genting Highland's destination. Even seharian aku di sana, namun pengalaman semalam sangat istimewa.Thanks You. nEWAYS, talking about last day aku terpaksa memontengkan kerja aku. Status tak datang kerja disebabkan oleh 'period pain'.hu! alasan yang paling berkesan sekali kalau nak monteng kerja. Walaupun aku cukup setia dan berdedikasi di dalam kerja, BUT sesekali..tak salah kan ? eheh! cuti aku. Bukan mintak cuti sape-sape pon. (naseb Mr Bos aku tak kaki Blog)

So gerak dari Kl area jam 10+-. Pada mulanya niat aku dan dia memang nak amik pakej dari Kl sentral terus ke Genting dengan naik bas jer. Setelah di'survey sehari sebelumnya tu tentengok kat sana tengah buat maintenance 'Skyway' AND bas terus naik ke atas. Pegh! Sebelum tu memang pikir 2 3 4 5 kali jugak la nak amik bas or guna transport sendiri jer. Disebabkan pihak dia taknak amik risiko, so lastly decided pegi dengan kereta jer. Bagi aku tersangat la setuju dengan cadangannya tu. Angguk kepala! angguk kepala! Tak sanggup aku nak panjat Genting pakai bas. Scary dol!

Then, alhamdulillah perjalanan pergi dan balik lancar walaupun hari agak mendung-mendung suam. Sampainya kami di sana, environment memang heaven! sejuk ! suasana tu la yang aku harapkan dan impikan sebelum pergi. Sebab sebelum ni aku pegi takde la sejuk sangat pun. Apalagi lepas keluar jer dari kereta...Yahoo! aku melonjak keriangan ! dia ? ahaha! hanya tersenyum simpul cik siti melenggang mahu ke pasar.

After cari beli tiket sume, kitorang pun lepak minum pagi dulu. Pagi ker ? ahah! padahal time tu dah dekat jam 12 tengah hari.Sejuk sejuk time tu aku order minum coklat panas..fuh! teramatlah nikmat !
Dia..pantang sungguh jumpe area yang ada WiFi. Laju ajer duduk. haha! aku tahu dia agak semangat nak hack friendster aku time tu. For him, it's time for the investigation.Blurp!

Jenuh jugak la aku disoal siasat.Naseb baik tak sampai di bawak ke wad bedah. I'm chill babe ! Dipendekkan cerita sikit, bila dah masuk tu takde la ramai sangat lagi orang but last2 ramai jer. Biasa la holiday time weekdays. ahaha! sungguh kelakar. 1st kitorang masuk umah hantu.Even aku tahu sebelum ni takde la gerun sangat rumah antu tu tapi time kitorang kat luar tu, bunyi2 antu kat dalam beriya-iya gila. Orang dok jerit-jerit memang tak ingat. Budget seram nak mampus la tu. So dia pon terus ter'excited' nak enter.Hahaha! dah masuk2 tu.Takde sekor pun hantu yang nak mengusik aku.Ceh! hampeh! sebelum masuk tu aku berjaga2 la jugak kan mana tahu ada hantu yang berkenan nak tarik tudung aku ke apa. Sangat fun even tak mencabar minda langsung aku time tu.

Aku tahu, sebulih-bulihnya dia nak dapatkan aku sesuatu. Sape tak sakit mata tengok 2 3 couple yang lalu berjalan sambil dukung bendalah tu kan.huu..Dia, Tukar beli token macam pergi menderma sambil beramal plak aku tengok.You! You!

Hahaa! dia cakap aku amat cool bila naik bendalah ni. Sesuatu yang tak penah aku lepaskan peluang kalau ke Destinasi sebegini.

Mak ! tengok anak mak yang sorang ni jap. Gatalnye ni..hehe!

Hooyeah! time ni aku rasa nak bercuti sampai setahun. Boleh ?

Oh! LONDON. Pose jangan tak pose !

Tangan kita !

Lepas kitorang buat buah tangan ni kan, mat salleh ni pon nak buat jugak untuk boy dia. Aku tengok je telatah boy tu. Dem! cute even rongak gigi depan. Sebelum tu daddy dia tanya nak buat bentuk tangan apa then boy tu cakap nak buat bentuk f**k sambil menuding jari 'hantu' kat daddy and mummy dia. Shit! masa tu aku ketawa gila babeng. Mak boy tu senyum jer. Adoi! advanced sungguh budak neh. Last-last bapak dia suro boy tu buat bentuk OK jer. Kalau anak buah aku buat macam tu siaplah aku geget-geget pipi dia sampai lebam.huuu!

Aucak! Huhu! saya sudah ada teman baru untuk tidur. Akhirnya dia berjaya menembak dengan tepat dan jayanya. Jadi inilah habuannya. Satu tiger dan satu lagi bear bear. You! you did a great job! Nice 'shoot'!
*wink*

Then, Masa naik rollercoster tu memang best. Pusing-pusing memang tak ingat..Fuh! hilang rasa stress. Best!Best! Hari tu aku betul-betul spend time. Bersarapan di Oldtown, menjerit di rollercoster, Bergambar di Dinasour, lunch di MarryBrown, buat lilin tangan, berkayuh di tasik madu, shopping di PDI dan lain-lain lagi. (yaya! muka agak bersinar-sinar kembali) .Agak dah nak gelap, eh! dah memang gelap pun time tu baru kitorang gerak turun balik. Cuaca sejuk gila! kabus tebal 8 inchi! sungguh! hehe! . Der, Thanks for sharing the moment. Miss!



Memos Untuk Dia : i nampak you senyum-senyum baca blog i ni. Why ?

Wednesday, March 4, 2009

let's go!


to our next vacation..




GENTING HIGHLAND !



ooyeah! zoom Malaysia! I want it.

Genting I'll come again!



(biggest smile)




untitled

Dear diary,
Uhuk! aku baru lepas call my mum.Mula-mulanya si ekal plak yang pickup the phone.Sayu pulak aku dengar suara halus budak kecik tu.Rindu! Rindu!.Tapi yang tak best nye dia still tak dapat nak cam suara auntie dia yang lunak ni.Hampeh nye ekal! Agak lama jugak la cakap dengan dia then baru aku suro my anak buah aku tu kasik phone pada my mum.Time tu plak mak tengak sibuk dok tengok catalog cadar pengantin..kek coklat ape jadah la dan macam-macam lagi untuk barangan hantaran. Ops! sape plak la yang nak bertunang tu.Hm..Mak tersangat la excited kalau bercerita bab kawin mawin ni.huh! pantang terbuka cerita sikit..pantang dapat peluang sikit, terus nak mengusik aku je kejanya.(hehe! mintak ampun mak! cakap mak kat belakang ni..)

Tadi, aku dah info mak yang aku dah dapat tiket balik.Yah! dapat bas jam sembilan malam.Semalam time cari tiket kat Pudu, all tiket transnasional balik taiping dah sold out.Dem! so aku amik Konsortium jep.Tak kisah la janji seat super VIP plus der yang bayar.heheh! Thanks you..

Tuesday, March 3, 2009

dup! dup! - part 2

Dear diary,

Oh! hari ini adalah hari excited saya.Hari nervous saya.
Sungguh tak sabar menanti waktu petang !
Harap penerbangannya balik dengan selamat.
Jumpa kamu nanti !

Monday, March 2, 2009

Yuna - Midnight

After midnight I shall kidnap you from the world
And I'll keep you in my room
Hush now my love and hold my hand
After midnight I shall take you to a place
Where no one else should know of
Hush now my love and hold my hand

You are exactly where you supposed to be
And if they come for you
They would have to find me

Stay
Keep me awake
Keep me amazed
Only for today
Keep me dazed
My love is yours only

After midnight
I shall stay awake
And if you chose to close your eyes now
Hush now my love
I'll watch you sleep

Just dedicated this song to you my der
Only Yours!

Homesick !

Dear diary,
Semenjak dua menjak ni memang bulan emosiku, bulan rinduku.Yah! rindu pada mak, rindu pada abang, rindu pada kakak, rindu adik, rindu hits tv, rindu sama kucing, rindu katil empuk, rindu pada askar-askarku dan tak terkecuali..ku rindu padanya! Erm..memandangkan bulan 3 ni ada cuti maulidul Rasul, aku akan pulang ke rumah.NEKAT!

Tadi dapat call dari my adik bagitau yang abang chan dia pon nak datang umah sekali mak nye.Adoi! dah gian benor adik ku yang sorang tuh.Dia ada ajak aku balik sekali jugak.Tapi memandangkan aku ni yang agak shy-shy cat so aku menolak pelawaannya dengan cara baik.Better naik bas ! So, So..maybe balik keja nanti aku usha tiket kat pudu.Hope dapat la tiket untuk jumaat ni.Seperti biasa, kalau balik malam of course abie akan tunggu di Taiping.Series! aku tak sabar nak balik.weeee!

Kepada sang bulan, I can't wait to see you again (smile) (smug) (smile)
Excited to our next vacation !

adorable Pictures, Images and Photos
Sekadar hiasan
How's sweet !