Tuesday, April 28, 2009

Port Dickson again..

Dear diary,

Kenangan malam Keliwoon tidak mematahkan semangat percutian kami pada hari itu. Bahagianya rasa bila hari-hari cuti diisi dengan penuh makna. Sungguh kenangan! Sungguh indah ! Hari itu, Sabtu kami bermandi-manda di pantai PD. Aku, my lovely dear and my lil sister. Uh! PD lagi. Apakan daya pantai itu je kukira paling dekat dengan KL. Even hari tu, air laut agak kotor and cuaca yang agak panas..so terpaksala celup-celup badan sekejap aja. Sekadar berendam di laut masin untuk hilangkan gatal-gatal yang ada. Bagi mengelakkan sunburn jugak la katakan. Hee.. ceh! Aku takmo mandi laut macam dulu lagi. Mandi tak hengat sampaikan muka burn teruk. Fuh! Bagaikan udang dipanggang api.

Actually kami bertolak dari Kuala Lumpur jam 8.30 pagi and sampai di PD area jam 10.00 pagi. Sampai-sampai tu biasa breakfast dulu sambil menghirup udara segar. Best! Best! Pada hari itu, pengunjung tak semeriah dolu-dolu yang aku pernah datang picnic dengan family. Tak ramai yang ada. Kebarangkaliannya sungguh aku tak pasti. Mungkin dua tiga menjak ni air laut kotor la kot. Blurp!

After mandi-mandi untuk beberapa ketika, kami cuma habiskan masa jalan-jalan cuci mata beli apa yang patut. Comel pulak aku tengok tshirt so so nak taknak terbelikan la jugak aku tshirt untuk my anak buah ekal and kimi dan juga my mom. Damn! miss all..Area jam 3 petang terus bertolak pulang. Disebabkan dia janji pada my mom akan hantar balik sebelum malam then kitorang singgah di Alamanda Putrajaya. Tawaf tak ingat. Puas cari last-last jumpa jugak. Heee!

After berendam, takleh mandi lelama ooo. Panas amat time tu. Aku taknak dia rentung. hee! Cukupla hari-hari dia berjemur atas kapal.

Posing jangan tak posing. Dear, i suka bangat tengok u pakai short pants. So sexy! nyumnyum! ehehe..Wink! As usual mulut kami nak muncung-muncung aje. Huuu! my adik jadi tukang camera that time. After membeli belah then kami singgah makan otak-otak, ABC, laksa etc. Otak-otak kat situ sangat damn! tak se'top otak-otak NZ. Hidup NZ! weee!



Yes! khamis ni balik kampung. Tak sabar rasa hati

Monday, April 27, 2009

In the dark night, we're not alone..


Bittersweet Memory at Keliwoon night !
You and Me

Wednesday, April 22, 2009

Bye for now..

Dear diary,

Hari ini, perjalanan hidup aku seperti biasa. Bebanan kerja adalah pada tahap suam-suam. Agak terlalu lama lagi mungkin ia akan mencapai tahap didih. Cukup la seminggu yang lepas aku terpaksa stay office until 12 malam semata-mata untuk menyiapkan tender IAB. Sungguh kejam ! Tadi aku baru siapkan comparison price untuk project pulapol yang bakal dijalankan dalam masa terdekat ini, Insyaallah ! Office pula kian ceria dan harmoni semenjak ada staff baru yang masuk. Lebih majmuk. Ya! aku ada member baru, named Miss Ting as a new staff QS. She's nice person. Nampaknya budaya office aku kini agak berubah. Daripada fully kerakyatannya terdiri dari warga Melayu, but now saudara-saudara dari kelompok Mr.Liew sudah bertambah. Apa yang aku harapkan, perjalanan hidup company aku akan bertambah baik dari masa ke semasa. God Willing!

Okey, stop bubbling about my life in office now .

Aku ? alhamdulillah sehat seadanya. Tiada simptom-simptom yang tidak diingini hinggap pada aku. Syukur amat! Cuma dia. Ya..buat hati kesayangan. Di mana dia sekarang agaknya ya ? sehatkah dia ? dah makan ke belum ? eheh.. Geharu cendana pula. Nak menggelabah pulak minah ni kan. Sungguh bermain dengan kata-kata. Whatsoever, tak sabar-sabar menanti claim detim aku bersamanya. Vacation yang dah dirancang mudah-mudahan akan tercapai. Terjun laut ! Yes! kita akan yeeeba yeeeba terjun laut nanti. Biar hilang segala alahan yang ada tu. Okey sayang.. Get well soon !



E'eh ! ada miow-miow comel la..



heee..
sungguh takde keja budak ni kat office.
jam sudah 5.30
mari kita pulang..


wink!

Monday, April 20, 2009

Dear darling..

Semoga selamat sampai. Semoga cepat sembuh sayang. Nanti kita terjun laut sama-sama okey.





i u





You jump I jump, ini bukan cerita titanic
:-)

Friday, April 17, 2009

Mari kita sama-sama spelling e n j o y. Kita enjoy !

Dear diary,


Oh yeaah.. Saya memang suka main game pacman dalam blog saya. Kalau bosan keja saya akan bukak game. Kalau bos takde, saya bukak main game jugak. Kalau saya rindu dia lagi saya main game. Kalau saya menang saya rasa puas hati amat.


tapi,



Bila saya kena makan dengan cik-cik soton tu saya akan cakap..



oh shit !

Tuesday, April 14, 2009

How's sweet ! Let's sing a song. Let's rain falling down..



1,2,3,4 I love You - Plain White T's


Give me more loving then i've ever had.
Make it all better when i'm feeling sad.
Tell me that i'm special even when i know i'm not.
Make me feel good when i hurt so bad.

Barely gettin mad,
Im so glad i found you.
I love bein around you.
You make it easy,
As easy as 1 2,1 2 3 4.

There's only one thing two do three words four you.
I love you.
There's only one way two say those three words
And that's what i'll do.
I love you.

Give me more lovin from the very start.
Piece me back together when i fall apart.
Tell me things you never even tell your closest friends.
Make me feel good when i hurt so bad.

Best that i've had.
Im so glad that i found you.
I love being around you.
You make it easy as easy as 1 2,1 2 3 4.

One two three four i love you.
I love you..



The only strength, cuddle of love

Monday, April 13, 2009

Sayang, jangan salahkan I kalau I dah terminat pada si dia..wink!

Dear diary,

Fuh! Nowadays, ramainya para artis luar negara datang ke Malaysia. Seingat aku dah ramai sangat dah yang datang spt pcd, fortminor, incubus, rihanna yang jadi tak jadi tu, then jason mraz and baru-baru ni si david archuleta pulak yang datang KL. Rakyat Malaysia pulak biasala kan, kalau artis luar yang datang memang diagung-agungkan sangat. Layanan first class kita bagi. Sponser sana-sini memang senang sangat. Tapi kira okey jugak la kalau aku nak compare dengan artis-artis or band-band yang datang dari Indon. Memang damn! booo..

Berbalik pada cerita artis martis ni. yah! I'm for sure damn menanti-nantikan kemunculan artis ni datang KL. Adored gila pada lagu-lagu beliau. Even memang tak hensem pada pandangan mata aku, berkilat berminyak pulak, tapi aku tetap minat dia. huhu! Kalau dulu aku jenis layan atreyu, taking back sunday, silverstein dll but now, aku sudah beralih berahi pada muzik dia .Mak cakap memang tak salah. (ye ker mak aku cakap. Hee..) Now, aku still dalam proses nak menghatam all songs dalam 'freedom' album. Great ! Sebab kalau dah namanya freak, mestila tahu semua lagu dia aite ? kalau setakat pegi concert tapi tak dapat nak layan tak best jugak. Akon, I'm waiting for you..



Siapakah gerangan yang aku nanti-nantikan tu ?



Heee. Yaya! dia tidak syak lagi. Akon ! Jenuh jugak aku searching picture dia yang paling hensem sekali. Even totally out of my taste, but damn I love and admired with his voice. Preety damn cool and awesome ! lagu-lagu yang selalu memuji a girl, lagu yang selalu buat aku diawang-awangan, lagu yang aku rasa dia nyanyikan lagu itu khas untuk aku, lagu yang buat aku tersenyum seorangan. Oh i like ! beautiful..

Yes! currently I'm listening keep you much longer.
Meh, kita layan sikit lagu nih..



Akon - Keep you much longer

Wish I could keep you much longer
I know you gotta go cuz you got things to do
Wish I could keep you much longer
Now you to busy for me girl like I was to you

Wish I could stop by
And maybe say hi
Wish I could jus stop by
And lay by your side

The tables have turned
And I've finally learned
That this is makin up for every day I was gone
And that's why I'm concerned
But now it's confirmed
That you spread your wings and learned to fly all alone

Darkness in the night
I'll find that light for you
As long as I got eyes
I'll have a sight for you
Long as I am alive baby I'd die for you
I wanna be with you

Wish I could keep you much longer
I know you gotta go cuz you got things to do
Wish I could keep you much longer
Now you to busy for me girl like I was to you

Wish I could stop by
And maybe say hi
Wish I could jus stop by
And lay by your side

You're always on my mind
While I'm racin
While I'm paper chasin
You were there when I said one day I'd get up out that basement
Playin as my agent
For you, there's no replacement
You will always be my girl
And you can hold me on that statement

Darkness in the night
I'll find that light for you
As long as I got eyes
I'll have a sight for you
Long as I am alive baby I'd die for you
Wanna be with you

Wish I could keep you much longer
I know you gotta go cuz you got things to do
Wish I could keep you much longer
Now you to busy for me girl like I was to you

Wish I could stop by
And maybe say hi
Wish I could jus stop by
And lay by your side

Baby I know you
And how we do
Doin exactly what I taught you
Gotta get that money first
Before you come spend that precious time with your boo
And I know I gotta just take it
Even though it's drivin me crazy
Always wanted to see my girl make it

Wish I could keep you much longer
I know you gotta go cuz you got things to do
Wish I could keep you much longer
Now you to busy for me girl like I was to you

Wish I could keep you so much longer

Wish I could stop by
And maybe say "hi"
Wish I could jus stop by
And lay by your side

Wish I could keep you much longer
I know you gotta go cuz you got things to do
Wish I could keep you much longer
Now you to busy for me girl like I was to you

Wish I could keep you baby
I just wanna keep you longer



as long as I got eyes, I still find that light for you in darknight.

Wednesday, April 8, 2009

Currently I'm listening..

and


Di saat kau benar-benar mahu pergi, sepertiku bernafas dalam air..(Blurp! Blurp! Oh aku lemas :-)

Dear diary,

Tengok calender hari ni 8 April. Eh! baru 5 hari, tapi kenapa aku terasa lama amat dia pergi. Orang cakap, cinta jarak jauh ni terlalu banyak risikonya. Betul ker ? Orang kata lagi, kalau dah jauh-jauh tu kebarangkalian nak berlaku curang sangatlah tinggi dan amat-amatlah dialukan. Fuh! itu orang yang kata. Tapi aku kata, semuanya bergantung pada diri sendiri jugak. Even jauh or dekat mana pun distance kita dan pasangan, itu bukanlah punca utama untuk merosakkan rumah tangga seseorang. Yang penting sekali adalah diri sendiri. Mesti kena ada trust and honest (TnH). Yah! factor yang amat penting sekali di dalam relationship. Kalau dekat di mata pun tapi selalu bertengkar takde gunanya jugak bukan. Biarlah jauh di mata tapi dekat di hati. (cewah! ayat menyedap hati). Bukannya aku tak pernah mengadap chenta jarak jauh ni. Ada jugak la. Apa-apa pun, yang paling penting pengajaran yang lepas telah mematangkan fikiran aku. Be matured in a relationship ! Bagi aku, kalau dah berchenta dah tentu kita nak hidup dengannya sampai mati. Bahagia untuk selamanya. Bila kita sudah terima seseorang tu bererti kita dah bersedia dan terima seadanya dia. Bukannya atas paksaan, bukannya desakan dari sesiapa dsb. Di dalam relationship tu jugak seharusnya kita saling hormat menghormati antara satu dengan yang lain. Mak selalu pesan, jadilah yang terbaik untuk pasangan kita. Barulah aman rumah tangga. Cewah! dah macam kaunseling pencen bagi motivasi la pulak.


Aku rasa, apa yang aku tampalkan kat sini takdela sampai menjatuhkan ego seorang perempuan. Apa eh ? Aku tercopy paste artical ni dari sang penchinta unik. Sapa ntah. Layan jer sebab ianya ada unsur-unsur cute miut sikit. hee..


Tips mengekalkan cinta jarak jauh.

1) Usahakan untuk berjumpa walaupun sekejap



Ya, kalau boleh selagi kudrat masih ada, selagi sihat dan selagi ada wang, usahalah untuk berjumpa dengan pasangan anda yang nun jauh di sana. Dengan berjumpa pasangan anda walaupun seketika akan recharge balik kenikmatan dan keindahan cinta anda berdua. Rindu…..Jumpa. Rindu….Jumpa. (Berjumpa mengikut batas-batas moral dan agama ya :) )

2) Sentiasa mengingatkan diri agar terus setia pada pasangan.


Kebanyakan hubungan cinta jarak jauh tidak kekal adalah disebabkan rasa ‘insecurity’ pada diri kita sendiri. Kita asyik berfikir “Ah mesti dia ada lelaki lain kat sane, sia-sia je aku setia” , ” Betul ke hubungan ni boleh di bawa ke jinjang pelamin nanti? Cari sini lagi best.” dan macam-macam lagi. Jadi anda harus menarik semangat kesetiaan di dalam hubungan anda dengan membersihkan diri anda dari sebarang ketakutan dan percaya pada diri anda dan juga pasangan.

3) Beri kejutan kepada pasangan anda


Hubungan yang sudah lama sering bertukar menjadi hubungan yang bosan kerana masing-masing sudah ’selesa’ dengan perbuatan masing-masing. Kalau dulu bukan main lagi sentiasa senyum dan maintain macho, pakai wangi-wangi, rambut sikat kemas dan macam-macam lagi perkara yang control. Cara untuk memecah pola hubungan bosan ini adalah untuk meletakkan elemen of surprise iaitu sebarang kejutan yang bermakna kepada pasangan anda. (saya tidak menanggung sebarang kejutan yang membawa padah seperti sakit jantung ya :) ) Kejutan yang betul akan memberi pasangan anda perasaan terkejut kegembiraan disamping terharu dengan tindakan anda sekaligus mengukuhkan lagi perasaan cintanya kepada anda.


Ochee! watammat info chenta.
Tutup kisah tips mips tu. Harap-harap dapat dipraktikkan la eh!



Erm..hari ni tak banyak sangat keja aku. Just tengah tunggu my subcon datang nak discuss payment matters sikit. Sambil layan love song, hati aku teringat gilak pada dia. Yer.. my buah hati yang sedang di laut. Ke laut untuk menangkap ikan, yang sedang mengharungi ombak laut, yang hidupnya kini hanya dikelilingi dengan lautan. Tiada coverage. Tiada surat mengurat. Tiada SMS. Tiada kabar berita. Si Celcom yang tak mampu untuk menghubungkan kami. Fuh! Talian terputus terus. La...nelayan rupanya ! Sebenarnya agak sebak jugak nak biarkan dia pergi. Mana taknya. Kalau aku teringin nak makan otak-otak kat NZ, aku dah takde partner nak lepak borak sama. Kalau aku rasa nak makan stik Pirate, dah takde orang tolong bawakkan. Kalau aku balik keja, dah kena balik sendiri. Takde orang tunggu kat bawah. Kalau nampak esprit di mall, tangan sapa pulak yang aku nak tarik ? Erm..Sigh! Tapi, takpelah.. dah namanya kerja, apakan daya. Aku cuma melepaskan dia pergi untuk seketika. Dia selalu pesan, our sacrifice today for our happiness tomorrow. Kata-kata tu la yang menguatkan lagi kasih sayang aku padanya. (fuh! jiwang dah ni). Now dia di vietnam. Maybe seminggu di sana then tongkangnya akan kembali ke Kemaman. Harap-harap semuanya dalam keadaan selamat.


Persoalannya : buah hati aku ni nelayan ker ? Blurp..

"Tuhan! tolong jaga buah hati saya baik-baik ya !. Jangan ada ribut, jangan ada hujan. Jangan biarkan dia demam, dan jangan biarkan dia sakit. Aku kangen bangat sama dia. Moga dia pulang dengan baik dan selamat. Amin ! "


sekadar perhiasan





memos kalau dia dapat search blog ni kat sana:
Dear, jangan lupa my ole-ole. I nak tuu, I nak nii..I nak yang ni lagi.then yang sebelah tu jugak..blalalala. Demand terlebih plak. heee!

Tuesday, April 7, 2009

Appreciated what I've got..

Dear diary,

Blurp! Entry kali ni terasa pulak aku nak exposed sikit tentang aset terpenting yang ada pada wajah kita. Mata, hidung dan juga bibir. Kata pepatah, dari mata turun ke hati. Lumrah manusia yang sukakan pada kecantikan. Kecantikan ? amat general sekali. Mak cakap, biarlah kita cantik dari luaran dan juga dalaman. Kalau harap rupa jer cantik tapi busuk perangai, takde guna jugak kan. Actually post ni bukan sengaja mahu belagak perasan cantik ataupun beautiful, just sekadar entry. Nobody is perfect ! Tak salah kan kalau kita menghargai apa yang telah dianugerahkan pada kita. Syukur amat! Aku dilahirkan tanpa cacat dan cela. Alhamdulillah ! Jadi hargailah aset itu, pujilah ia dan gunakannya dengan sebaik mungkin.

My eyes
  • Oh! tidak terlalu besar dan tidak juga terlalu kecil. Yang sedang-sedang saja.
  • Anak mata betul-betul kaler dark black. Sesekali terasa jugak aku nak pakai lense biru. Jadi anak mat salleh seminggu jadila kan. hee..
  • Tak rabun tapi tak tahan dengan silauan komputer.
  • Aku dan eyebag memang tak dapat dipisahkan. Cukup tidur ke tak cukup tidur ke sama jer. Tak makan saman.
  • Syukur alis mata agak terang. Tak payah nak pakai celak lagi.
  • Eyelash tak lentik sangat. Kalau nak lentik mesti kena ada bantuan mascara dan juga pengepit bulu mata. Wink!

My nose
  • Tak mancung dan tak penyet sangat la kot. heee..
  • Sehat, tapi kalau dah kena flu tu hujung hidung mesti nampak merah sikit.
  • Tapi aku tahu ada orang tu suka bangat sama hidung ni. Smug! (sambil wink pada my sayang)
  • Teringin sangat nak pierce hidung tapi my mum tak kasik. Macam kel*ng. Tindik di telinga sudah mak cakap. huu!
  • What-so-ever, I loved my nose much!

My mouth, My lips
  • Yeah. This is my favourite part. Damn love my lips! :-)
  • Tak tebal dan agak nipis jugak la. Tapi takde la senipis paper yang kita selalu pakai tulis-tulis note tu kan.
  • My lips ni ada simpton sikit bila senyum mesti nak senget-senget. hee..
  • Bawah bibir sebelah kanan ada 2 moles yang mana aku pun tak sedar since when bendalah ni timbul dan wujud. (kalah siti nurhaliza ok. hee..)
  • Selalu dijaga dan dikawal rapi oleh Nivea lipcare. Muah!


-Sekian info diri. Jaga diri. Hiasi peribadi-



I loved my precious, those twinkling eyes. They speak of a thousand things. I wouldn't expect anything much. Just being the apple of your eye.
Dear, miss you so much la..

Friday, April 3, 2009

Yes ! kerja sudah setel..

Dear diary,

Sayangku dah tunggu di bawah. Mau tonton Fast & Furious.

Jom !


permisi dulu ya..

Thursday, April 2, 2009

Quotation for beam mould, steel bed, staircase, wall & slab mould for LKIM.

Dear diary,

Tak boleh nak focus la pulak. Ida menjaga hati sendiri !


ah!
layan lagu je lah..


Baby I've been thinking
Lately so much about you
Everything about you
I like it, I love it
Kissing you in public
Thinking nothing of it
Roses by the dozen
Talking on the phone

Baby you so sexy
Your voice is so lovely
I love your complexion
I miss you, I miss you
I really wanna kiss you
But I can't
678 triple 9 8212

Baby you know that I miss you
I wanna get with you
Tonight but I can't
Now baby girl and that's the issue
Girl you know I miss you
I just wanna kiss you
But I can't rite now so baby
Kiss me through the phone

-soulja boy-


Lagu apa la yang aku layan ni. Erosnya ! hee..

Wednesday, April 1, 2009

Oh! vacation lagi. Sweet memories di tanah tinggi.

Dear diary,

Fuh! entry kali ni aku tak rasa nak membebel banyak-banyak. Just nak tampal beberapa kepingan memories antara aku dan dia semasa bercuti di Tanah Tinggi, Pahang. I'm so happy. Feels like I want to spell h a p p y! in thousand minutes.

cantik! view dari sebuah restorant yang kitorang breakfast that day

Cup! cup! tedapnya..(versi budak kecik yang pelat cakap sedap. hee!) Perhatian kepada korang-korang yang nak ke sana, sila bawak duit banyak-banyak ok. Sebab barang kat sana agak mahal. Jangan abaikan girlfriend korang kelaparan.

wink! pose yang paling aku suka snap. Love, tengok apa tuh ? oh! tengok amoi cina menari piring kat depan tu eh. Dus! :-)

Posing jangan tak posing.

Yang ini pon sama jugak. Tukang cameramen. Jangan cakap banyak eh. hee! thanks dear sebab sudi jadi cameramen i yang setia. Blurp!

uuh..tantiknya ! Melt..

Semoga ianya ber'istiqhamah. Happy !

Princess yang sedang menanti prince charming nya bawa pergi. Cewah! aku suka picture ni. Seriesly !

Alamak ! posing plak dia. mana kuda sayang ? heee..

i sayang you..
i sayang you jugak..

(sedang berdiskusi politik chenta)

Best! best..Memang best tempat ni. Nak pegi lagi !

Dia candid aku yang sedang picit jerawat. Apa ? you nak hidung i ? hee..

kuku kaki ku malu kerna kamu. oh! kaka aku kaku. kuikui!

Lihatlah ciptaan Tuhan. Sungguh mendamaikan !

Ehem ! ehem! hangpa dok buat apa tuu..Time ni singgah di Rabbit Park. RM3 per entry.

Aku cuba untuk melayan selembut yang boleh pada binatang cute tu. Geramnya!

Cuak ! haha! Cuak ! anak sapa ni..

Neways, banyak lagi sebenarnya pictures yang aku rasa nak tampal sini. Tapi, takpela simpan dalam facebook jer yang lain. hee! Love, Thanks for everything..I tahu you tunggu-tunggu I post entry ni :-)

~~~~~~~~~~♥~~~~~~~~~~

Dear God,
aku tak mahu disakiti lagi.
Cukup dengan apa yang telah aku alami selami ini.
Kau telah ketemukan aku dengannya.
Moga hari-hari bahagia terus terpancar
kerana..
aku tidak mahu jatuh lagi
kurniakan dia untukku
sempurnakan hidup kami

amin!


Erm.. macam doa nak nikah pon ada.