Thursday, May 28, 2009

No replacement..

Dear diary,

Malam tu, kami buat kapal sama-sama.

Curi-curi pakai lampu neon depan restoran..

Sangat-sangat precious moment..

Ramainya yang perhatikan dia.




Diorang fikir..



kami nak jual kapal tu.




eh!
mana boleh.




Dia cakap..


Benda tu khas untuk aku.


(Senyuman paling manis penuh bermakna)





" Thanks sayang "


Since turun dari job, baru sekarang dapat peluang pasang bendalah ni.
Lokasi pemasangan : Depan restoran Nelayan Titiwangsan.

Ramai yang cakap aku sudah berisi. Huwaa! so round roundnye muka. Takpe-takpe janji sehat dan senang hati. Wink!

OMG!


Oh! kekasih gelapku

Thursday, May 21, 2009

Missing Star, Missing You..

I can never really tell you why
I've been missing you a lot
And I just have to take another look of your photo in my wallet
And there's no reason why I keep your tshirt by my side when I sleep
Pretending you were never really gone

Its like a missing star that always ends up in your sky
Its like the rainbow never comes after the rain
Its like the sun never rises in every of your morning
How am I supposed to live without those things
they are all you


In the dark night, realized that I'm not be alone..

Wednesday, May 20, 2009

a w a r d !


1. Copy award di atas untuk diletakkan di dalam blog anda.
Thanks pada cik eyeda for this award!


2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini.
  • Named eyeda, a piece of a sinarian
  • Kenal di alam maya tapi tak pernah jumpa
  • Yah! dia adalah seorang perempuan
  • UTHM's student
  • Dia cakap dia unpredictable :-)

3. Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yang seterusnya.
  • Masih lagi gadis, yakni belum berkahwin
  • Umur dua puluh tiga tahun. Masih muda kan ? huuu..
  • Berat badan makin naik tapi dia cakap takpe.
  • Simple-simple aja dari semua segi tapi tak la selekeh sangat.
  • Dulu suka shoping tapi sekarang dah kena kurang shoping.
  • Kadang-kadang pendiam kadang-kadang aku la yang paling becok sekali.
  • Suka pakai mascara, blusher pon suka jugak
  • Hantu tomyam. Addicted tomyam kat Dulang.
  • Mudah touching, suka nangis tapi kadang-kadang dia suka buat aku menangis jugak.
  • Suka lepak makan otak-otak kat NZ dengan si pendisturb.


-eyes for you-


4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang diri mereka.
Oh! aku agak kejam hari ni. Dah dapat award then taknak award pada orang lain boleh ? ehehe..

Dating at the beach!

Adeh ! Pagi-pagi morning lagi aku dah pening kepala dengan final claim POS MALAYSIA nih.






Blurp! (Mengadap komputer canggih)




Ah! (Close window)






erm... (Pusing belakang)









uiks! Nak gula-gula (Usik Nisa)






haaaaaaauu (Menguap)





haaaa!! (Menguap lagi)



weeeee!! (Jenguk bilik bos, bos takde)




Nak terapi la sekejap..



Yeaaa.. Hanya lima belas minit, saya sudah berjumpa dengan buah hati saya. Wink!
Sungguh kangen sama dia. Cepatlah pulang..

Tuesday, May 19, 2009

Betul kata mak...


kumbang bukan seekor..

Monday, May 18, 2009

4 in 1. Oh! ini bukan entry nescafe..

Dear diary,

Apa sudah jadi ni. Tentiba aku rasa gigi sengal-sengal. Nak kata ada kaviti, dah puas aku check there's no cavity inside. Nak kata patah, jauh sekali. Adeh! Em..maybe terlalu banyak makan gula-gula lately maybe and chocs too. To Nisa..please don't let me take your sweets more. Wink! Seperti biasa di kala aku berada di tengah-tengah ruang office plus sejuk simpul bahasa plus kekenyangan perut yang melanda after lunch tadi, mata aku secara automatik terlibat dengan simpton penyakit tahi mata. (Ni kalau dapat bantal sedap ni) tapi aku cuba gagahi jugakla. Ida! sila bukak mata luas-luas..

Neways, apa yang nak di'storykan tentang perjalanan company aku now is, last week my big boss dah buat PC satu office to announced GG already got LA for LKIM Sepang project which total amount value is about 112mill. Alhamdulillah! Even aku bukannya orang pertama yang bertungkus lumus untuk dapatkan project ni but I've proud of it. Sekurangnya aku ada terlibat sama even just minor works (Em..maybe not yet la). Hope-hope tahun ni ada imbuhan la. heee!

*God Willing!

What else ? Last week also, my sister terpaksa dimaksukkan ke ICU. Dalam keadaan yang agak kritikal tapi doc susah nak kesan penyakitnya. It's so confusing. Memandangkan sis yang kena masuk hospital tu, so dengan secara kebetulannya all my family datang KL. Penuh rumah. Sungguh meriah dapat berkumpul ahli keluarga even ada yang sedang dalam kesakitan. But Thanks God, she's already fine and her baby also. Dia dah boleh balik. Oh ya! dia jugak sudah scan for her little baby. Baby Girl! Tak sabar menunggu kehadiran baby baru dalam keluarga kami

Nurul Balqis sudah besar. Abie's little princess!

Amir Arshad. Aman's little son. Cup! Auntie love you.

Lagian, next topic is where's I am at 06/06/09 ? Oh! apsal ramai sangat suka tarikh tu. Apa tak nya. Berderet-deret my friends nak buat weeding that time. Start dari my cousin sebelah rumah, Abeni then aku dapat weeding card dari my old schoolmate, Hidayah Murat. Then dapat lagi invitation weeding dari my schoolmate also, named Suraya Ghazali. Then lately Fara, merangkap officemate aku buat gempak jugak kat office bila tentiba tut tut dia sebarkan weeding card pada semua. Nak kata terkejut beruk tu takde la sangat. Just aku tersangat la kagum dalam diam-diam ko berisi eh. Solute and syabas dude!

Oh yeah! ini la dia cik fara. Buat muka macam nak kena penampar kan ? ehehe..Time ni aku dan dia sewaktu honeymoon di Indonesia. To Cik Para. Lepas ni you dah kena join the club kak ina, kak ita and Nor gi lunch sesama eh. You dah tak bujang lagi soon. Wink! Wish you congratulation!

Plus plus, Oh! aku dalam kerinduan lagi. Yah! sungguh rindu. Dear, tak sabar tunggu you balik. Tak sabar tunggu hadiah besar dari you. Last night, i was cried just because of you. Can't wait to see you again. Can't wait to celebrate our celebration.

Happy Birthday sayang!Justify Full

Unforgettable memory when you said GoodBye!
*Double miss you*

Friday, May 15, 2009

Let's watching !

My Boss, My Hero


Pernah tak anda menonton drama siri My Boss My hero ? Yah! actually drama Jepun ni dah lama since tahun 2006 lagi kalau tak salah aku tapi baru sekarang aku dapat tonton disebabkan oleh Pendisturb yang selalu sangat recommend suruh tengok movie ni. Kononnya dia tiru stail Sakaki Makio ikat rambut la kan. eheh.. Lagipon cerita tu memang dah ada dalam ext. hard disk dia. Mula-mula memang aku tak berminat sangat pun nak layan movie-movie macam tu sebab dah lama tinggal, tapi bila dah start tengok sure taknak miss punya. So memang syok layan. heee..

Cerita ni ada sepuluh episode semuanya and now aku dah habis menonton 9 episode. Okey aku try describe sikit la plot cerita ni ok even tinggal lagi satu episod lagi untuk aku khattam cerita ni. Kalau diikutkan memang malam semalam lagi aku nak habiskan tengok cerita ni, but disebabkan mata yang dah tak tahan mengantuk plus keja lagi so terpaksa la aku hold dulu.

Sakaki Makio adalah watak yang dimainkan oleh Nagase Tomoyo (Tak kenal pun aku mamat ni. Baru je nak berkenalan. huu..) berumur 27 tahun. Dia ni sebenarnya young master of the Kantou Sharp Fang family. Lebih kurang keluarga geng-geng mafia la. Sangat suka pada arak, kaki gaduh, kaki pukul, kaki perempuan dan macam-macam lagi la yang seantero dengan aktiviti yang tak bermoral dan tak berfaedah. Satu watak dia yang memang tak boleh nak handle is, even dia ni kaki mafia.. dia memang addicted gila makan puding. Tau puding ? Cara dia gian nak makan puding tu yang buat dia jadi kelakar habis plus sama macam kalau dia gian nak merokok. Memang best! Masa zaman kecik, Makio ni memang bodoh, buta huruf dan sebagainya. Selalu lari dari kelas. So sampai la ke besar dia memang takde grad ape2. Bapak dia, Ichimura Masachika who is also the familys oyabun (otai boss la) tersangatla risau pasal masa depan anak dia tuh.

You know what ? If Makio doesn't graduate, the position of boss will be given to his younger brother Mikio (Kikawada Masaya). Mamat ni pon sumpah aku tak kenal) Okey, then nak taknak Sakaki terpaksa juga ikut kata bapak dia untuk sambung belajar kalau dia nak terus mewarisi ke'otai'an bapak dia. Kat sekolah tu la dia banyak dapat pengajaran plus pengalaman yang selama ni dia tak penah rasa since dia jadi otai mafia lebih-lebih lagi bila dia confius jatuh hati pada cikgu dia sendiri, Iron-face and his classmate, Hikari. As the lessons and days go by he learns there is much more to school than just tests and studying. Best! Best! Wajib tonton !

Two thumbs up! Two thumbs up!


Memandang aku ni terlampau rajin searching bendalah ni, so ada la beberapa slot picture drama ni yang boleh aku upload.

Sakaki Makio, konco-konco panggil Master, Aniki dan macam-macam lagi. Ni la watak dia time malam. Bapak Mafia, rokok tak tinggal. Muka tak boleh belah gila hensem. Huu! Kepada sang pendisturb, you dah tak boleh nak ikat rambut macam tu lagi lalalala..


Ini pulak time dia kat sekolah. Anaki, Makky, lebih kurang dua alam jugak la mamat ni. Umur dah 27, tapi kena jadi high school student yang berumur 17 tahun.


Ehehe! yang ni pulak time cikgu tengah dok cari-cari student untuk jawap soalan. Masa ni dia memang cuak gila takut kena panggil jawab soalan math. Gila lawak !

Lagi satu, mamat ni suka sangat ber'imaginasi dalam kelas. Suka sangat pikir yang bukan-bukan. Then he try to think positive. Macam tu la rupanya setiap kali dia cuba set his mind. Mata harus menjuling ke atas. Watak dia memang suka bermain dengan mimik muka. Dats why la cerita ni jadi betul-betul full of humorous.


Classmate Makio yang paling cun skali. Umemura Hikari. Suka tapi malu nak berterus terang. Best tengok cerita cintan-cintan zaman sekolah ni. hehe!

Iron-face, Makio je yang gelar guru kelas yakni merangkap cikgu math dia ni macam tu sebab setiap kali masuk kelas asyik nak muka ketat jer. Time dia diorang terserempak kat luar. Ada hati pada anak murid dia sendiri, Makio tapi terpaksa cover ego.


Actually sesambil aku meng'update entry ni, dapat jugak aku download soundtrack cerita ni. Belasah je aku layan even sepatah haram aku tak paham. Tak sabar nak tengok final episod balik nanti. weee! and now, aku suggest sesapa yang kaki cerita jepun or korean yang tak pernah tengok lagi cerita ni, sila-sila la dapatkannya. Promote adalah free! :-)




Dear, i rasa nak tukar ringtone call you dengan lagu ni la pulak. kuii!

Thursday, May 14, 2009

Counting days..

17.05.09

To your becoming celebration !

Tell me why ?

Dear diary,

Period datang lagi. Jenuh aku melayan karenah perut yang kian meragam dari jam berganti jam. Apakan daya aku di opis. Kalau kat rumah, dah lama aku golek-golek melayan perasaan sendiri sambil tuam-tuam badan. Fuh! itu lebih nikmat. Tapi naseb aku kat sini, sabar je la. Apa yang aku dapat cuma buat-buat tidur ayam aje sekejap kat surau tadi. Susah sungguh kalau kaki senggugut nih.

*sigh!

Just now, aku baru siapkan comparison price untuk piling LKIM. Yah! itu memang keja-keja aku. Dah received all the quotation then must do the comparison la. Pening kepala ! sakit mata ! Naseb kat excel ni buleh main-main kaler. Hilang skit stress aku mengadap bendalah ni.


Eh, si pendisturb calling tadi dah hilang sakit aku. Tapi now dia datang balik. Sungguh aku tak paham.

Where's green ?




memo to him : keja bebaik yer..cover sikit coverall tu.hee!

Tuesday, May 12, 2009

Currently I'm listening..

David Archuleta - Touch my hand

Saw you from a distance
Saw you from the stage
Something about the look in your eyes
Something about your beautiful face

In a sea of people
There is only you
I never knew what the song was about
But suddenly now I do

Trying to reach out to you, touch my hand
Reach out as far as you can
Only me, only you, and the band
Trying to reach out to you, touch my hand

Can't let the music stop
Can't let this feeling end
Cause if I do it'll all be over, I'll never see you again

Can't let the music stop
Until I touch your hand
Cause if I do it'll all be over, I'll never get the chance again
I'll never get the chance again
I'll never get the chance again

I see the sparkle of a million flashlights
A wonderwall of stars
But the one that's shining out so bright is the one right where you are


Just a boy !

Monday, May 11, 2009

My hobby is equal to Dating !

Dear diary,


Di kala petang,

aku ingin berkata..










Eh! bang!
nak drive ker nak azan ni?



Kuikui! kangen amat sama jejaka ini. Buat aku ketawa setiap masa. Jumpa nanti sayang..





Ops! rindu sama Bumblebee jugak. ehehe! :-)

How do I live without you..

Mom..
without you, there would be no me.
Your love, your attention, your guidance,
have made me who I am.
Without you, I would be lost,

Thank you, mom.
I have always loved you
and I always will.


Unforgettable memories at Cameroon Highland





I admire you, I respect you and I'm so glad you're my mother.
Happy Mother's day !

Wednesday, May 6, 2009

5509, Oh! ini bukan nombor eko !

Dear diary,

5haribulan 5 tahun dua ribu sembilan



ada lagi kenangan masam masin

.."kalau tak salah sayang la.."





fuh! sakit perut. pagi tadi ada orang lepas geram..