Friday, July 31, 2009

I m b u h a n M a l a m I t u..

Dear diary,

Finally malam tu kami ke Damansara. Apa lagi ke Ani Sup Utara. Hahaha, disebabkan dia pun baru tahu KL Sentral memang takde STAR, so dengan muka tak rasa malunya just tersenyum bila aku perli. Heheh! kan dah kena belanja. Wink! Apa-apapun tetap enjoy! So after balik keja magrib semua kitorang terus rush ke Damansara. Lokasi tu memang tip top. Sangat la solute! boleh buat aku ketagih dengan sup dia. Fuh! iya. Aku tak tipu. Malam tu banyak sangat yang distorykan. Mula dari hal kerja sampaikan ke bab rumah tangga. Fullstop!

gheee... :D

Oh, okey.. hari ni hari jumaat. After keja aku akan terus rush ke Kg Baru. Tadi baru call mak cakap tak payah masak makan untuk malam sebab anak mak nak balik. Heheh! Nak belanja family makan malam ni. Lagipun gaji dah masuk. Lalalal... Nak makan apa eh. Browsing.. Browsing.. Hm, let's my mom decide!

Tuesday, July 28, 2009

lalala.. ada orang keras kepala..

Dear diary,

Uwh! pagi tadi ada sedikit agrument. Lokasi di Dulang. Tengah breakfast pun jadi. Haa! bukan agrue apa pun just persoalannya ialah..

Kat KL Sentral ada STAR ker ??

Setahu aku memang takde stesen STAR kat KL Sentral. Memang takde! Yang ada cuma KTM, PUTRA, KOMUTER, ERL etc tapi not including MONARAIL and STAR. Tapi dia terlalu menafikan kenyataan tu. Katanya ada. Macam-macam teori and falsafah keluar dari mulut dia untuk meyakinkan aku yang kat KL Sentral ada stesan STAR. Tapi dia still tak dapat keluarkan bukti kukuh. Bila aku tanya "You ada pernah naik STAR kat KL Sentral ker?"
Jawapan : Tak pernah pun.

*Blur* Sungguh buat aku blur....B l U r!

Tapi dia punya semangat and yakin yang kat KL Sentral tu ada STAR memang terbukti. I solute you! huhuu.. Apa-apapun aku still yakin yang memang takde STAR kat situ. Hampir 1 tahun aku ulang alik pegi keja naik STAR, takde plak stesen KL Sentral kat situ. Yes! aku masih yakin!

Then, kami bet.
Kalau aku betul aku dapat makan kat Ani's Sup Utara malam ni
and..Kalau dia betul dia dapat makan Big Apple 6 ketul.Fuh! Okey, aku sahut cabaran tu even pada mulanya aku agak yakin-tak-yakin pulak. Ceh!

So, sesampai opis je aku terus tanya Nisa and Kak Sal sebab aku pun still blur tak blur jep and terbukti memang kat KL Sentral takde STAR. Yes! beriya aku! Then bila aku search Google bla bla bla..dot com memang aku menang. Hhaha! sangat puas hati. Sampaikan aku dah text msg pada dia info.

* Jangan lupa Big Apple petang ni. Yahoo!
** Ewah. I ada harapan makan Ani sup harini. I dah tanya yang lain. Memang takde STAR kat KL Sentral ok. Yahoo!
* Apa plak. Diorang tak tau tu. Takde bukti. Where's the black and white ?
** Ok. Nanti I printkan bukti kukuh. Masuk mahkamah petang ni k. Hahah gelak puas hati.
* Ok. Lets judge make a decision. Just wait and see. Main guli. Hhehe!
** Huwa! so serabai. Ok wait and see..





PS I love you,
Degil betul orang tua tu.Whatever! :-)

Tuesday, July 21, 2009

when I miss you, my heart feels the heat.
when I am with you, every moment becomes sweet.

Monday, July 20, 2009

Dear diary,

Hari ni perjalanan hidup seperti biasa. Mula dengan hidup baru, tempat baru. Agak selesa aku rasa menetap nun di bukit sana. Jauh dari kesibukan kenderaan, asap tebal etc. Dua hari bercuti di rumah baru terasa cepat pulak masa berlalu. Cukup menghabiskan masa dengan melayan movie yang berbakul-bakul, kemas rumah dan lain-lain. Okeh! Sekurangnya ada juga aktiviti yang aku buat hujung minggu lepas. Oh ya! aku dh start berpuasa. Alhamdulillah hari ni hari kedua aku berpuasa.

Hari ni mau berbuka kat mana eh ? belum tentu lagi. Neways Nisa pun puasa jugak harini. Kalau takde ape2 hal mungkin kitorg akan berbuka sesama nanti. Insyallah..(Dalam kepala otak tengah dok browsing-browsing lagi nak makan ape nanti neh. Huu!)

Sigh!
Neways, masuk hari ni dah satu minggu dia pergi. Sayu rasa hati. Hari-hari tulis surat untuk dia then save dalam hard disk. Tunggu dia balik then he'll get surprise again. Tak sabar tunggu ringtone 'Bedroom window' ringing. Comeback home..



PS I love you,


Thursday, July 16, 2009

Nice Stupid Playground - Bedroom Window

pissed Pictures, Images and Photos

All alone in my room
Sitting in the afternoon
All i heard is those sad,sad
Listen to what the said
From the room window door

Ordinary day..
Ordinary..

Little by little
Thats she wants it all
About you
If you find me
Im over,over you

Lying down on my bed
As the day seem so sad
Wishing on the sunshine
Come and take me now
From the room window door



-Double miss, pendisturb-

Tuesday, July 14, 2009

Oh! aku admirer pada si gadis berselendang ayu..(Tiada kaitan dengan entry)

Dear diary,

Alhamdulillah hari ni aku dalam keadaan sehat dan baik sejahtera. Cuaca sejuk di luar jendela. Baru lepas hujan. Aku tahu KL kesejukan now. Di ruang pejabat begitu jugak. Masing-masing dalam mode freedom tanpa ketegangan. Yes! termasuk aku. Baru tadi aku dan En Bo dipanggil oleh bos. Aku dah buat big mistake dalam taking off Iskandar. tsk! tender rushing nak mamp*s tuh. We're in top 1 in carta but we're underestimated. Fuh! mistakes from me plus mistake from others. Naseb tuan bos totally not blame on me. Precast wall yang suppose to be aku calculate tu boleh pulak ter 'miss out. But i was refered it from the drawings. NONE! Hm! sigh* Apa-apa pun aku akan cuba focus dalam kerja. Janji!

Tadi, tenggelam timbul tenggelam timbul suara dia. Betul dia di laut. Memang berombak. Hari ni dia dah mula start keja balik memandangkan hampir sebulan lebih off di darat. Sementara coverage ada, kami tak lepaskan peluang yang ada. Bergayut tak seperti monkey di zoo. Sangatlah sayu. Pertama kali terasa jauh sangat.. Maklum dah lama tak rasa jauh macam ni. Btw, segala pesanan-pesanan tu akan aku ingat selalu. Doa supaya dia cepat balik dalam keadaan selamat. Amin! (Ida kena tabah okey)

Next..
Series aku bagaikan malas nak buat kerja. Biasalah dah masuk waktu-waktu petang ni kepala dah tak boleh nak handle lebih-lebih. Tapi nak taknak kerja harus disetelkan jugak aite. Syok pulak aku dok godeh-godeh buat revised comparison price ni. Fuh! oh ya. Baru aku tahu harga untuk 2500 ANSI Lumens VGA LCD Projector are almost RM3000+-. Depends on the supplier la kan and .. and.. (Ida, enough jangan describe banyak-banyak kat sini) hehe!



Eeh, tentiba terupload plak picture annoying ni. Annoying kan ? ahah! Actually itu picture lama. Series itu candid semata-mata bukan dibuat-buat. Uhuk! Lagi series time tu aku tersangatlah focus kerja. Main kaler-kaler drawings. Wee! Tak salah itu piling works. lalala... Nak tahu kenapa muka aku begitu annoying sebab aku memang annoying.



Plus, Oh ya. Aku tahu ini sepatutnya picture teratas. Sungguh tak faham pada petikan (Merepek). Sila anda jangan terlalu memfocuskan mata di sekitar meja. Damn serabai. Mahu tahu satu rahsia ? aku memang susah nak kira benda-benda yang teratur or berbaris terlalu rapat. Contoh kira bilangan piling pada drawings. Bila start mengira aku tak boleh diganggu and volume suara mengira boleh sampai jiran sebelah meja dengar. Daripada tak sampai 5 minit mengira tapi bagi aku 10 minit itu belum tentu. Betul-betul mata 'boolaa' wink!

Hari ni memang totally aku mahu post entry berkenaan perihal di tempat kerja saja. Banyak suka duka aku kat sini. Since di Connaught lagi sampailah penghijrahan aku ke Etiqa dan tak berapa lama lagi akan move lagi. Mungkin itu last pitstop kami, Taman Melawati.
*Sungguh teruja.



Kenangan di Connaught 2008



Time ni time bos takde kat opis. Tak tahu la idea sapa yang mula keluarkan digital camera tayang depan aku. Aku ? camera ? apa lagi.

*pantang*
Okey, itu officemate aku. Ikin and Si penyibuk, Yasssinn... (Sebut betul-betul)

Kemudian, itu Mr Nasir and Ms Elly. Uuuhw wow! she's so cute! Dolu dia memang agak annoying pada aku but last-last ok jep. Heheh! Disebabkan aku terlalu admirer pada senyuman menawan beliau, aku post lagi satu picture dia.
Bling!

Alahai comelnye kan ? weee! (Susah aku nak memuji neh)

Uuuwik! ini lagi satu. Diorang memang sangat sporting but all dah berenti. Kata Elly ada orang lemas di Selat Teberau. *Shock!



AND then we're moving to ETIQA Twins. Nice place! 2009


Huwa! tersangatlah mengidam nak pakai macam tu lagi. Lalala.. actually time ni zaman muda-muda aku berhijrah ke Etiqa.
Cameraman : Saugi
Location : Balcony yang harmoni!

Mari kita senget!
SENGET ?

Aku sewaktu site visit Menara Maybank KL. echecee.. wink!

Seronok eh dapat bekerja di luar opis sesekali. Tak lah membeku aku dalam opis dolu. Time tu aku rasakan kami terlalu independant. Semua hal kena buat sendiri. Tak yah nak bergantung pada lelaki lagi. Teman utama bila keluar site tentu sekali Ms Elly. Elly lagi. ahah! Iron woman wannabe.. Do it! Uh! kalau diikutkan banyak lagi mau diupload, tapi cukupla setakat tu dulu. Whatsoever have a nice day!


Bye diary. wink at you!

Grabbed by Lover..

L
is for the way you look at me,



O
is for the only one I see,



V
is very, very extraordinary,




E
is even more than anyone that you can adore.
Love is all that I can give to you
Love is more than just a game for two
Two in love can make it
Take my heart and please don't break it
Love was made for me and you.

Monday, July 13, 2009

Little by little..Look at the frown!

Dear diary,

Seriesly susah betul nak mulakan ayat-ayat dalam blog. Bagi aku la. bagi orang lain I don't know. Disebabkan hari ni hari Isnin, hari pembuka dalam minggu kerja..biasalah kemalasan nak ke tempat kerja tu mesti ada. Maklumlah dah dua hari off bercuti. Tadi datang opis macam biasa. Masih ditemani oleh si dia. Cool jalan tak jem even keluar rumah almost 8.00 am. Now aku dah agak familiar jalan-jalan kat sini. Freshy la katakan. Heheh! Whatsoever aku kena jugak face benda ni and kena berani. He's always remind me and I know I can do it fullstop

Oh ya, cerita about last weekend kami hanya round-round di celah-celah Kuala Lumpur memandangkan amount dalam akaun masing-masing yang agak dah nak surut. Hari tu kami ke Masjid Jamek dengan tujuan nak cari selendang. Dat's all. Aku ? even dah berdozen-dozen tudung ada kat umah tapi keinginan, desire and passion tu tetap ada. Area jam 3 petang kami bertolak ke Masjid Jamek, parking di Kampung Baru and naik train ke sana. Lagi afdal and easy aite..Bebas dari traffic jam. Ternyata dia first time ke Masjid Jamek. Agak kaku dan kekok dengan keadaan kat sana yang menyesakkan but he's still under control. Ish! ish! wink! Disebabkan pergi dengan perut kosong, mulanya plan nak ke sana just nak cari tudung then terus ke KL Sentral sebab nak makan Yong Tau Fu tapi alang-alang dah sampai tu mata kami masing-masing terpaku pada nasik kukus ayam kat pasar tuh. Apa lagi. Kecur sudah semua. Last-last amik keputusan makan kat situ jer. Tersangat la sempoi. Memang sempoi gila. Tak pernah aku makan kat situ dengan selambernya. Bagi aku makan kat gerai macam tu pon dah ok. Tak high demand sangat okey. Takkan hari-hari nak makan kat tempat yang stok macam Bangi Kopitiam tu pulak kan. Huhu! Hari tu aku sangat happy even tak jadi nak makan Yong Tau Fu Sentral sebab perut masing-masing dah full. Ohoho..

Ku sangka nak borong lagi setengah dozen selendang tapi tak kesampaian sebab takde stok yang cantik pulak. So so bagi pelepas gian sebab dah lama tak beli tudung aku just berkenan 2 helai jer. 1 polkadot putih coklet and satu lagi dia yang pilihkan kaler purple. So simple but so nice.

Then agak petang tu kami terus bergegas ke damansara. Two tickets film Ice Age dah awal-awal lagi kami beli hari sebelumnya. Fuh! puas jugak nak dapat tiket yang satu tuh. Transformer dah tengok Ice Age dah tengok so dah senang hati la nak mula balik keja nanti eh darl. Ternyata Ice Age memang best. Film tu betul-betul relaks. Ketawa tak hingat. Solute banyak..solute banyak! ooyeaah.. Two Thumbs Up! Erm.. malam tu ada makan big apple lagi ? ish! The Alien is the most favourite one. (Ida enough).








and..
with hundred percent full of confident

I said..
love that lovely t-shirt.
Thanks darling!
meeyow..


All the memories never faded away.

Come and take me now from the room window door. Love!

Truly different. you're always make me happy shalalala..




Bye for now. Bye diary..

Thursday, July 9, 2009

My love. I'm not taking back my love..

Dear diary,

Beberapa minggu yang lepas aku memang teringin gila nak makan laksa. Bukan asam laksa tapi laksa Penang. Tak tahu nak cari kat mana laksa sedap kat KL ni. Nak harapkan Laksa Shake, adeh tak sedap mana pun. Dasar mulut utara. Bila teringin nak makan tu, memang rasa nak makan sangat. Kalah orang mengidam. Pui! Finally, petang semalam after balik keja kitorang terus ke IJN bertemu best friend dia, Mara sebab nak bagi tombol pintu. Blurp! Tombol pintu ? ahah..tak payah nak cerita details dalam ni ida..

Okeh, then kebetulan melalui jalan ke HKL tu ada pulak pasar. So terjadilah pit stop kat situ untuk seketika. Browsing-browsing alhamdulillah ada jugak makcik yang jual laksa kat situ. Terus zazz merengek-rengek nak laksa. Umpama budak kecik mintak mum dia belikan ais krim. Huhu! (gengada sungguh!). Kat pasar tu banyak jugak la yang kami beli almaklum lama tak jumpa pasar. Murtabak ada, roti ada, laksa, air tebu, air asam boi, ais blanded pun ada, buah mata kucing dan lain-lain. Sangat satisfied!

Akibat nak spend day dengan dia semalam, kami amik keputusan lepak makan kat Titiwangsa. Sweet pot kami. lalalala... Last month berkelah makan laksa kat situ jugak and semalam pun lepak situ lagi. Series mendamaikan ku lalui hari-hari indah bersama yang tersayang. Hilang stress keja. (Sungguh, aku Tak tipu). Sementara dia ada kat KL ni la aku nak spend time dengan dia betul-betul. Mungkin next dah nak kena naik job balik. Huwa! Nak kumpul duit punya pasal, ku relakan aja. 'sacrifices today for the happiness future'. Ingat!

Mungkin lepas ni aku dah kena berdikari sendiri pergi balik keja. Tak sabar nak move office ke Taman Melawati. Dekat la sikit nanti dari UP. Lepas ni aku dah tak payah nak mengadap train yang menyesakkan tu lagi. Tak payah nak mengadap tikus-tikus tua Kg Baru, tak payah nak mengadap KLCC lagi. Yahoo! Syukur Alhamdulillah semua hal kereta, rumah dah setel and aku harap semua perkara akan selamat and baik-baik aja. (Ida, you kena doa banyak-banyak dalam semayang nih.)


Oh Green One Two!
We

ciara & enrique
(ahah aku memang addict lagu itu)

~Meeyow~





Dear,
dalam banyak-banyak hari, pagi tadi first time I bau kentut you paling harum sekali.
You sangat serabai! I nak oksigen 2 tong.
Bye diary :-)

Sunday, July 5, 2009

Sunday fever!

Dear diary,

Aku di Ani sup Utara now. Sesekali layan wifi kat luar best jugak. Baru lepas makan bersama dia. Syok lagi! heheh..Jaap lagi mungkin nak khatam lagi sekali transformers. Katanya still tak puas nak tengok. Aku mengesyorkan beli DVD je taknak. Demand plak nak tonton wayang lagi. Apakan daya. Layan je cik Labu tu. Huhu!

Uh! pagi tadi aku period pain. First time dapat lovely week tanpa amik medicine. Taknak cakap banyak just I'm so happy now. Perut dah tak sakit lagi dah. Yes!

Cindai ? cindai lah mana..?
Apa yang aku merapu ni.
Fullstop.

Sebenarnya memang takde modal nak update blog ni disebabkan sibuk yang melanda amat. Kat opis pun sama jugak. Apa-apapun bye for now. Daaa! diary...



smile with a kiss!