Friday, August 28, 2009

Sebelum dan Sesudah..

Dear diary,

Tanggal semalam, 27 August 09, jam 8.44 malam telah lahir seorang lagi insan baru dalam keluarga. Alhamdulillah syukur operation, the mummy and the baby dalam keadaan selamat dan baik. Aku tahu semua ahli keluarga memang tak sabar menanti newborn yang sorang ni disebabkan over due date. What so ever, I just want to wish congratulation tu my love sister because giving us a cute baby girl. Happy always..

Saat ni mak yang paling tak senang duduk menantikan kehadiran insan baru dalam keluarga. Fuh! degil betul nak keluar ke dunia. Mak cakap bila baby dah keluar nanti mak nak picit-picit hidung dia sebab buat semuaorang risau.

Sempurna..
Suci..

Betul-betul buat hati aku terusik. Hm... meeyow!
(Eh! tadi mak cakap nak picit hidung budak kicik ni. Mane ? twink*)

Tuesday, August 25, 2009

Dear Diary..

Agak lama tak dapat buat sesi luahan perasaan kat sini. As usual, every week aku akan sedaya upaya dapatkan time yang sesuai untuk berbloger. First, just want to wish to everybody happy fasting day, happy coming Ramadhan Al-mubarak. Semoga apa yang kita kerjakan pada tahun ni akan dapat keberkatan dariNya. Iya, aku tahu aku agak kelewatan bukan. Ok, macam biasa aku akan revised balik kejadian-kejadian yang berlaku last week or two week ever. First, of course pasal keja. Alhamdulillah keja semakin bertambah. Staff pon makin bertambah. Project masih lagi bertambah tapi gaji still belom naik-naik. wtf! Tapi takpe, disebabkan aku selesa keja kat sini so relax-relax dulu sudah. Belum sampai rezki nak dapat duit manyak-manyak lagi la tu.
Last week, opis ada buat jamuan sikit before puasa. Biasa-biasa minum petang with all staff. Then the bos ada bagitahu yang company dah dapat satu lagi job / LA project IAB. Fuh! So, for this year kitorang dah pegang 3 project IBS. Alhamdulillah! Aku tahu even cik bos cakap we must be low profile tapi aku tahu semua mesti dah kembang kuncup sebab company dah tersenarai dalam CIDB listed. Wink! Harap Gogob makin bertambah maju and rezki berlimpah ruah. Amin! Harap bonus raya tahun ni cecah empat angka la weh. Hope sangat duh!


Okey, after the celebration. This is my new klik Kak Sal. Age 42 but still vogue okey. Weee! Kantor yang messy amat and yang bakal dikobek satu persatu. Macam kena dimakan anai-anai. Tak sabar gila nak move Melawati.


Workstation yang messy amat. Yah, sangat annoying. teeet!

~~~~~~~~~~~~~~~~♥♥~~~~~~~~~~~~~~~~

Next, that day ada sesi detim lagi bersama si chenta. Wee! Niat hati memang nak jenjalan jauh-jauh tapi niat hati kuasa dua cakap, alah kita jenjalan dekat-dekat sudah. So accepted! Hari tu ada orang tu teringin nak makan domino's pizza. After dari Melawati cos tengok umah then terus bergegas ke Gombak. Yeah! Domino fever. Makan dengan rakus-rakus. Heee! That's so happy day. Makan, minum, sembang then gelak.. Makan, minum, sembang then gelak lagi lagi.


*Hati berbunga-bunga riang*


Kenapa eh bila kita dah sayangkan seseorang tu, susah sangat nak lepaskan dia pergi even cuma seketika. Oh itulah Cinta!

Hati ini hanya untuk dia. Si cameraman! Oh yeah, the load of the ring will be change soon. Thanks babe! teeet.. Masa ni kan mata aku melilau kat bendalah kat belakang kerusi aku. Banyaknya jual tudung-tudung.. hihi! even dah berdozen-dozen kat umah tapi tak penah enough. Oh syabil!

Makan ais-krim satu ringgit sambil kehujanan di luar kereta. Asyik! Dear, I suka tengok you wear tshirt green tu. So gorg hunn..Wink at you. Till meet you again ya. Double miss you.




Terlalu awalkah untukku meng'expose sesuatu.Tanda soal

Wednesday, August 19, 2009

...... dot dot

Dear Diary,

Uh! what i've done today. Yeah, so many! Totally i'm so tired, depressed too. Can't wait to go home. Goodbye work!

Monday, August 17, 2009

What four ? For what ?

Four words about you ?
Simple, Smile, Sensitive, Sugar
Four names that friends call you ?
Ida, Trex (wink) , Idot (Norul Belacan), Syabel (Ex-SMTK)
Four most important dates in your life ?
30th July - Abah passed away, 13th December - Mom's birthday, 21st February - My birthday, 17th May - Wink!
Four things you've done in the last 30 minutes ?
Calling, Messaging, View page, Do the claim - Shahab
Four ways to be happy ?
Him, Smile / Laugh, See the face, Look at the moon
Four people you miss from your past ?
My lated Abah
Four gifts you would like to receive ?
Flowers, Watch, Chocs, Music Box
Four of your favourite hobbies ?
Listening music, Watching Tv / Movie etc, Shopping , Ahaha. Last but not list, I think he knows.. wink!
Four favourite drinks ?
Watermelon juice, Orange Juice, Lemon tea, Chocs milk
Four things always found in your purse / wallet ?
Bank card, IC, Money, Photo
Four favourite colors ?
Green, Orange, White, Blue
Top four you love so much ?
My mom, My families, Him, Friends

baby love Pictures, Images and Photos

L.O.V.E

Thursday, August 13, 2009

Bila dia buat cerita caca merba.lala layan..

Dear diary,

Sejak kebelakangan ni agak kurang selesa untuk aku aktifkan my blog. Biasalah kan kalau blog-blog ni, sangatlah open and exposed untuk semua orang. So secara tak langsungnya makanya banyak la jugak mambang-mambang tak berfaedah yang nak amik kesempatan itu ini. Blurp! Serasa aku, blog kepunyaan taklah sampai buat readers / followers yang tak seberapa / secret reader yang mungkin selalu nak update perkembangan aku mual nak termuntak sebab baca blog aku kan. (Che che.. ayat penyedap hati) Series aku tersangat annoying pada budak tuh. Dia aku dah bom jauh-jauh. Naseb boleh spam. Satisfied!

Okey now, akibat berjaya cari punca yang boleh spam orang tu so finally page dah buleh open seperti biasa. Cik Fara dah boleh baca blog aku. Huhu! Rindu gilak nak mengomel itu ini macam dolu-dolu. Ghee!

Oh! ini Fara

Shhuuut.. and Hekele..

Apa story hari ni eh ? ok. Hari ni full of payment aku bayar hutang puasa aku yang tertunggak almost 1 week. Alhamdulillah, puasa aku agak lancar even bila dah petang rasa nak collape jugak badan ni, plus bila tengok Nisa makan gula-gula, Miss Ting minum air, Angeline makan chewing gum. Fuh! Tergoda dada.. Wink! Hari ni aku akan balik ke rumah sewa macam biasa. Dah lama tak balik sana since puasa ganti ni slalu lepak berbuka dengan my mum kat KL. Actually pagi tadi tak berjaya jugak mak nak goda aku supaya tak payah puasa hari ni. Hee! kelakar betul la mak. Masing-masing tinggal 1 hari lagi puasa untuk hari ni tapi tentiba pulak malas nak bangun sahur. Pendek berkata dia malas nak puasa la tu. So anak mak menang! yabadabadoo! Tak sabar nak sambut awal Ramadhan soon. Moga bertambah rezki, tambah iman untuk semua.

Yeah, apa lagi nak taip. Wokey, tadi Cik Zoul (Fuh ejaan glemer neh) merangkap Asst. Manager HR ada forward memo berbunyi.


(copy then paste ni)
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Dimaklumkan perpindahan ke pejabat baru di Melawati telah dijadualkan sebelum 15 September 2009.
Pihak kontraktor akan memulakan kerja-kerja rombakan di pejabat ini seperti berikut;

Tarikh Mula : 22 Ogos 2009
Masa : Setiap hari selepas waktu bekerja (5.30 petang)
Sabtu dan Ahad (Sepanjang hari)

Sila ambil perhatian dan buat persediaan yang perlu.
Kerjasama semua amat diperlukan.
Terima Kasihhh.. (Versi Allycat)


Fuh! seriesly amat lega bila finally memo dah keluar. Tak sabar nak move ke Melawati. Salam hijrah untuk all my buddies :-) Nampaknya cik Fara ops! mdm Fara makin jauh la nak travel hari-hari pegi keja. Wee! Bilang soal kerja lagi, semalam badan kebajikan ada buat meeting tentang plan family day / trip company. Menurut kata Nisa selaku ajk badan kebajikan merangkap backup department kami berkata keputusan belum ditetapkan lagi mana lokasi paling ideal, dan yang pasti diorang dah cancel trip untuk ke Langkawi tu. Ceh! teringin benor aku nak pegi sana tapi dah kena cancel pulak. Short listed ada 3 tempat. Hope bukannya di Bukit Merah la sebab dah biasa pegi. Blurp! apa-apapun just wait and see je lah.

Cerita lain, hari ni jugak flight dia akan sampai jam petang. Agak lama jugak ngak ketemu. Kangen bangat sama Pendisturb. I'll wait for you. Macam lagu Elliot Yamin tuh. Tapi kena highlight pada corusnya aje la eh.

Baby I will wait for you
Cause I don't know what else i can do
Don't tell me I ran out of time
If it takes the rest of my life

Baby I will wait for you
you think I'm fine it just aint true
I really need you in my life
No matter what i have to do I'll wait for you

I'll Be Waiting.



Dia cakap dia ada bawak cd pride satu kotak. Yuhu!

Wednesday, August 12, 2009

Morning amber,

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire?
Like a liar looking for forgiveness from a stone

When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died
You're in ruins.



-21 guns-

Tuesday, August 11, 2009

40 sebab kenapa aku tertarik pada si dia..

  1. Dia baik dalam semua hal. Alhamdulillah!
  2. Dia dapat pendidikan yang sempurna dari famili.
  3. Dia sangat mengambil berat tak kiralah soal apa-apapun. Cth, period ker dah makan ker dah mandi ker sehat ker dan macam-macam lagi and aku tak penah rasa semua tu annoying sikit pon.
  4. Dia sangatlah kelakar, terhegeh-hegeh, serabai and everything sampai suka buat aku ketawa terbahak-bahak. Kukikkukik!
  5. Dia tak ego. Mengaku silap kalau dia ada buat salah.
  6. Dia suka korek hidung. Suka buat kembang2 hidung jugak bila kena puji. Adoi..
  7. Dia jugak kuat kentut. Kentut kepal paling favourite.
  8. Dia suka makan sotong kangkung. Charkeowteow jugak.
  9. Buah kegemaran dia, buah mata kucing.
  10. Dia suka makan chocs. Kindabueno no 1.
  11. Dia suka makan keropok super ring. Kita serupa :-)
  12. Dia tak pernah berkira bila soal makan, shoping, holiday etc.
  13. Dia tak cerewet soal makan. Boleh makan apa-apa pun kecuali yang berkaitan dengan belacan, dia akan tolak tepi.
  14. Dia tak sanggup kerja kat laut lagi. Aku terharu.
  15. Dia hygienic
  16. Dia suka 3g. Dia suka message. Dia suka calling. Thanks celcom sebab sediakan plan 1+5 tu utk kami. uuwee!
  17. Dia suka bila aku usik nak teropong dia pakai jari. Macam neh..
  18. Dia hormat orang tua. Teruja bila tengok dia melayan Paklong aku cakap gagaaap. wink!
  19. Mak aku sayang dia. Aku lagi la sayang dia.
  20. Dia kuat kerja.
  21. Dia selalu bantu adik-adik bila ada masalah.
  22. Dia pandai handle sesuatu utk selesaikan masalah.
  23. Dia straight. Dia selalu cakap dia hensem (sound ala-ala sengau sikit)
  24. Selalu mengaku Wolfrine jugak. Huuu! geli hati.
  25. Dia bibir merah. Jeles aku.
  26. Dia suka simpan janggut.
  27. Dia dah bersedia nak mendirikan rumah tangga. dup! dup!
  28. Dia pandai berdebat. Selalu dia akan menang bila kami membicarakan sesuatu. Mentang-mentang aku tak pandai cakap and kaki pelupa. Fuh!
  29. Kadang-kadang dia keras kepala.
  30. Dia orang kedah. Anti orang kelantan. Yeah, aku sokong!
  31. Kawan panggil dia 'kulim' (Waa, series ramai gila kawan dia neh. Solute)
  32. Dia sanggup menangis sebab aku.
  33. Dia jarang marah tapi bila dia dah marah, aku nangis.
  34. Dia selalu bukakan pintu kereta untuk aku. (yang ni wajib bold hitam2)
  35. Dia selalu yang akan tanya aku nak makan apa.
  36. Dia rajin layan karenah aku bila setiap kali aku teringin nak makan yongtaufu sentral.
  37. Dia sensitif tapi senang je nak pujuk. (Eh?) huuu..
  38. Dia selalu buat aku rindu
  39. Dia selalu buat aku sayang
  40. and dia jugak selalu buat aku tersenyum setiap masa.


Thanks sayang untuk segalanya
(kenyit mata sikit!)

Friday, August 7, 2009

4th August 2009 - Happy Birthday Mee Ching!

Dear diary,

Hari tu ada birthday party macam biasa kat opis aku. Sapa punya turn ? yeah.. Happy Birthday to Miss Ting. Wish you all the best with whatever you do. God bless you. So seperti biasa, tukang cheti kat opis, Shaharil datang toktek toktek collect duit. Uisk makan besar jugak time tu. First time rasa rasa mango cake. So delicious bom bom! wink!

Jom layan pictures sikit.

Time ni aku terlambat sikit masuk majlis sebab ke toilet. Lepaskan apa yang terhajat di hati dulu. Best2! Neways, ignored jer tudung saji kak Limah belakang Miss Ting tu eh. Cantiknya permandangan. Hee!

Orang penting. Haha aku and Angeline sebuk jugak nak mengendeng potong cake. Sangat teruja dapat slice cake yang tersangatlah heaven lalaland! To Mr candid, credit to you!

Huhu! tiap-tiap minggu ada birthday cake. Tumpang makan cake syok sekali. Mummy Angel tengah nak agih-agihkan cake. Sangat excited woo! Aku pulak macam biasa pantang nampak lenser camera. Action!
:-)

Okey, and then picture ni wajib highlight pada wall belakang kitorang tu eh. Seksa Meninggalkan Sembahyang. Au! Mr.Liew, cutenyer.. Mr Boo cakap Mr Liew adik Miss Ting then semua terbahak-bahak. Garfield macam biasa lagi sikit lagi off terus mata dia. Steng abes. Fadlullah posing ala bapak-bapak. Aku no komen la senget-senget tu wajib ok then last but not list Angeline sengih memang tak hingat, sama jugak kalau time dia gelak bila call. Boleh pecah phone woo. Funny la you amoi!

Uiks! Iza and El macam twin plak dalam pic ni. Ghee! With the Birthday Girl!
(High School Student)

Okey, Bye for now. Will update soon. Bye diary!

Thursday, August 6, 2009

$%^&*# !

Dear diary,

Sakit otak! Annoying gila kepala ni serabut, serabai semua ada. Series terasa berpinar-pinar jer sebab satu hari mengadap excel plus tak amik lunch jugak tadi. Macam-macam penyakit ada.

Ida, sabar yer! Nanti makan nasik tau..

You Are Not Alone..

Another day has gone
I'm still all alone
How could this be
You're not here with me
You never said goodbye
Someone tell me why
Did you have to go
And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself
How did love slip away
Something whispers in my ear and says
That you are not alone
For I am here with you
Though you're far away
I am here to stay

But you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
But you are not alone

Just the other night
I thought I heard you cry
Asking me to come
And hold you in my arms
I can hear your prayers
Your burdens I will bear
But first I need your hand
Then forever can begin

For you are not alone
For I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart
For you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'
And girl you know that I'll be there
I'll be there

For you are not alone...


-mjack-

Wednesday, August 5, 2009

Sahabat lama, terdetik seketika. Oh! aku kangen..

Dear diary,

Last Sunday aku, mak and kak Ina shoping sakat di Sogo. Mentang-mentangla tengah sale, apa lagi ramai gila yang berpusu-pusu ke sana. Kak Ina pulak memang pantang kalau dengar nak bejalan-jalan ni. Memang dia no 1, macam adik dia jugak. Wink! Sebab taknak tempuh jem yang melampau kat Masjid Jamek, so kitorang decide parking kat lrt and naik train jer. Lebih senang dan afdal bukan. Hm actually niat hati kami memang nak ke sana hari Sabtu lagi kebetulan ada pasar Sabtu tapi memangdangkan ada plak yang buat demonstrasi kat situ tempoh hari so nak taknak terpaksa dibatalkan jugak hajat hati. Hari Ahad pon ok. Mula-mula kami ke Masjid Jamek dulu, saja la bawak mak jalan-jalan cuci mata tengok kain murah-murah. Series memang rambang mata. Plus bila aku tengok ada patung kat kedai tu dipakaikan baju melayu, siap bersampin, siap bersongkok lagi. Fuh! memang segak. Naseb baik la patung jer kalau aku nampak dia yang pakai macam tu memang aku dh hug dari jauh. Heeh! Tak sabar betul nak shoping barang-barang nanti. Nilai 3 ke Jamek ? Nilai 3 ke Jamek ? Hm.. okeh, nanti lah pikir. Neways, sambung cerita kat Sogo tadi after lunch sekali kat sana aku sebuk membelek-belek heel kat situ. Macam-macam kaler and jenis ada. Tapi niat hati memang aku nak cari heel hitam and look simple and kalau boleh memang nak cari Giossardi. Alhamdulillah sekali tawaf kat area kasut tu terus berkenan dengan satu heel tu yang ternyata menepati citarasa aku. Apa lagi, aku amik and bayar terus. Satisfied! Dalam masa yang sama time tu boleh pulak aku terserempak dengan member sekolah lama, Hanun. Sangat shocked and teruja sebab dh lama tak jumpa since raya lepas. Lama jugak la kitorang berborak sambil mak aku teman sebelah. Seronok jugak bila berjumpa dengan kawan lama dengan cara kebetulan macam ni. Apa-apa pun bila dah terjumpa dia terus hati rindu pada kawan-kawan yang lain. Kawan kawan setaska, sekolah rendah, kawan sekampung, dll. Rindulah, selalunya memang susah nak jumpa sebab masing-masing jauh and jarang pulak contact. Kepada hanun, edah, rose, diana, farihan, bila mau ketemu lagi ? takkan menanti time raya je baru nak jumpa. Rindu semua. tsk!


Yaya, dia memang kawan lama aku since kitorang masing-masing umur 11 tahun lagi. Ingat lagi masa tu aku darjah 5 and dia baru berpindah ke Perak. Mula-mula jadi budak baru dalam kelas tu biasa la kan, masing-masing usha dia sebab dolu-dolu cute budak neh. Hahah! cubby-chubby gebu-gebu jep that's why la ramai yang nak mengorat lalalala.. Sekarang ni aku tengok makin sedap badan dia. Makan banyak neh agaknya perempuan neh. Huu.. sama jugak macam aku. Kalau tak control makan boleh cecah sampai 70kg plak nanti. Huwa! series tamoo.. Now, Hanun tengah practical lagi kat Astro, last sem UUM. Wish dia berjaya dalam hidup and dapat keja lebih stabil. Friend Forever!


lalal ok ada lagi, sikit lagi ini time after raya last year. Muka stail innocent je semua. hee! Aku and Hanun lepak rumah Rose si mambang oren tu. Haih! Actually kawan-kawan lama ni kalau sesekali berjumpa best jugak sebab banyak benda yang nak distorykan plus dah besar-besar ni memang takde tajuk or topic lain la yang nak dibukak. Mesti bab-bah rumah tangga. Masing-masing nanti-nanti sapa next.. sape plak next. Next bermaksud paham-paham je la eh. Blurp! Okey guys, will meet you all again.



Bye diary!

Monday, August 3, 2009

Putrajaya On Week!

Dear diary,

Alhamdulillah, aku baru je siapkan semua LOA kepada contractors except for Electrical part and AirCond Services because aku masih lagi menanti-nanti email dari Carakesan.. and Kal Sal MC hari ni. So ada lagi sum works yang still pending. Ok now aku malas nak pikir pasal kerja dulu. Cukuplah hari ni aku dah tungkus lumus siapkan semua kerja-kerja. Fuh! lkim lah, pulapol lah, office melawati lah. Adoi! jalan lah! series aku dh penat. Naseb jam dh nak ke pukul 5.30 petang. Tak sabar menanti waktu-waktu punch card balik. Heee.. you, wait for me ok. Peace Bumblebee.. (wink)

Okey, memandangkan hari ni hari Isnin, so seperti biasa terasa nak updated news about last week. Happy sangat sebab all famili berkumpul kat umah sister haritu kecuali mu bro, Abie. Mak plak suka menanti-nanti saat kelahiran insan baru dalam keluarga. Yes! actually akak aku tunggu masa jer nak bersalin. Hope everything gonna be fine. Kak Ina plak dengan askar-askar datang KL jugak. Saja amik cuti sendiri lepak sini. Then my bro, Man pun dtg.. Fuh! best2.. Hari Sabtu, kami ke Putrajaya sebab ada pesta flora-flori-fluruu kat situ. Ramai jugak yang datang. Tapi rasa aku, last year lagi meriah sebab karnival tu lagi meriah. Bunga-bunga plak lagi banyak daripada tahun ni. Apa-apa pun kami tetap enjoy. Mak aku la yang paling geram-geram skali tengok bunga cantik2 belaka. Orked ada.. rose ada.. tulip ada.. pendek kata, maca,-macam ada. One more thing, hari tu jugak first time aku belaja drive sendiri ke Putrajaya. 2 kereta. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Plus mak ada sebelah bagi support. Heee..

Taraa! see! beautiful aite ? huhu! Seriesly aku terlalu adored picture ni ntah sapa ntah yang snap, ct ke ayu but yang penting memang bukan aku. Terasa macam ada kat overseas pon ada tapi kalau model-model tu semuanya mat salleh la kan. wink!

Ada rasa nak terjun dalam bunga tu tak ? Fuh! betul-betul buat aku teruja. Actually aku memang tak kenal sangat pun jenis bunga-bunga ni. Setakat rose, bunga raya, bunga kertas tu aku lulus la tahu. Kalau yang lain-lain tu buat-buat teruja je lebih.

Ini Orked kan ? haaa.. kan i dah cakap i kenal pokok ni jer. hee!

With my anak bebebuah, ayu. Hehe! Dia merangkap anak buah sulung aku yang pertama. Dia ni bila cakap memang susah nak control skit. Kalau bejalan asyik nak berkepit je dgn auntie dia. auntie ? hee.. kasik glem skit. Kalau la dolu-dolu aku masuk maktab, dah boleh mengajar dia kat sekolah. Lalala..

Peace No War! Kat dalam tu sejuk betul. Rasa macam taknak keluar pun ada. heee..

Okey, that's amber. love this pic much dunno why.
*reserved

Anak buah yang sengal-sengal belaka, including me jugak kot. Huhu! time ni two in one la. Gayut pon nak interframe pon nak. Best! dah nak ondaway balik KL. Aku tahu aku tak yakin lagi nak drive malam maklum saja mata yang agak rabun ayam ni tak mampu sangat nak berjalan jauh. So time tu akula yang paling kalut skali ajak yang lain balik awal. Sampaikan tak berenti makan pun. Last2 malamnya just bungkus satey 70 cucuk makan ramai-ramai kat umah. ghee!

Biasa. Aku suka buat muka macam ni then budak-budak dah nyampah-nyampah sebab aku asyik nak senget senget jer. ahaha! tu la sapa suruh nak snap pic aku je kan. lalala.. Good Bye Putrajaya will come again.