Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri..

Dear diary,

Actually ini entry terakhir aku sebelum balik berhari raya. Alhamdulillah hidup makin ceria sekarang. Neways aku dah berpindah di office baru. Environment ok-ok saja. Kerja jugak ok-ok saje even teramatlah busy semenjak dua menjak ni. Skang kat opis memang totally dah lengang. Semua orang dah balik kampung. Aku ? insyallah malam tengah malam akan bertolak balik ke Selama. Tadi aku dah call mak info yang kitorang akan balik tengah malam ni, then bersahur di R&R and mungkin akan sampai dalam jam lapan pagi. Then terus rush ke Kulim antar dia dulu then dia akan follow antar aku balik semula asing kereta. Mak? gelak je dengan plan kami. Tak sabar nak balik raya ooi! Terasa cepat sangat masa ni berlalu. Dulu start berpuasa and now dah nak hari raya. First time berhari raya dengan insan tersayang, mha soon. Wee..

Okey, next hari ni aku sempat jugak setelkan final claim sub-cons aku tu, Peter, Mr Tee, Mr John. Fuh! lega finally semua dah collect cheque masing-masing. Dalam pada tu dapat jugak la hamper raya dari Mr Tee td. Thanks apek! Tak sia-sia aku tunggu berjam-jam. Hee!

Then dah takde apa lagi yang nak distorykan lagi untuk kali ni kot. Terasa nak update blog tadi sebab sesambil menunggu buah hati amik balik keja. Yeah, hari ni semua orang balik awal. Will text later after raya. Bye diary..


Ish, kena perli LAGI. Heek..

Friday, September 11, 2009

Let's move it!

Dear diary,

Now, sumeorang tengah sibuk-sibuk kemas barang-barang. Bunyi orang tarik salotape sana sini, bunyi bukak kotak, bunyi bising-bising, habuk-habuk..hassshiim! and manymore.. Aku ? yeah already done. Eh! Cik Zul bising-bising suruh gerak plak. Will type later. Bye diary!
Melawati...we come!!

Tuesday, September 8, 2009

Rejeki Nomplok!

Dear diary,

Oh ya!
Semalam, bukak email.
Ada memo..
"Company will disbursing first part of bonus amounting 1,000 for Hari Raya"



Yahoo..
Makcik syukur!

Wednesday, September 2, 2009

Tua muda miskin hina..sama-sama meraikan hari raya..

Dear diary,

Salam ramadhan. Hari ni keadaan office pulih seperti biasa tak macam semalam yang terlalu anarchy ku kira pagi tu. Semua orang busy dengan hal masing-masing. Keadaan office yang semakin rongak, partition hilang, pintu bilik bos hilang and lain-lain lagi sangatlah annoying pemandangan kecil. Now, aku masih di kantor. Baru lepas call Mr Poh Flexicoat bertanyakan tentang statement final account beliau. Next aku jugak still belek-belek etiqa insurans untuk aku compare'kan dalam project IAB. Sengal, first tengok and baca memang tak paham satu pun. Hush!

Ok diary, last Merdeka kami jalan-jalan pusing-pusing kuala lumpur cari barang. Alhamdulillah semua dah complete now and apa yang kami nak semuanya ada. Tak sabar counting balik beraya nanti. Fuh! tak sabarnya rasa hati. Semoga lebaran tahun ni lebih bermakna dari tahun sebelumnya.

Tonton abang main mercun ?
wajib!
Gelak tawa di malam lebaran dgn famili ?
yes! ada..
Baju raya?
wajib pakai. Yeah! sedondon greennn..
Tolong mak buat rendang/nasi impit kat dapur ?
favourite!
Shopping raya ?
Oh! lagi la wajib!

*Bagi senyumm yang tak nampak gigi*

Raya tahun lepas makcik takde buah hati, so haikal jadi pak sanggup teman bergambar. Pssst!


Bakal famili akan berkunjung soon. Dup!
Eh, kat kantor now ada orang pasang lagu raya ler..