Thursday, November 19, 2009

Dear diary..

Terasa macam lama sangat tak hubdate blog, tapi bila tengok balik last entry takde la lama benar pun. ehe! Sekarang ni agak kekurangan idea untuk menulis, bergosip, mengadu or apa saja di blog usang aku nih. Sibuk dengan kerja-kerja harian di kantor, sibuk menguruskan hal rumah tangga, sibuk beribadat (hehe! kena bold ini perkataan) sibuk dengan cik buah hati, sibuk talifon mak dll. Pendek kata sibuk dengan hal duniawi la. Tengah hari tadi after lunch then terus berjalan melangkah kaki menuju ke kedai kek dengan Nisa. Nak cari bekas letak cookis untuk majlis nanti. Absolutely, mata rambang amat bila sampai sana. Macam-macam ada, start dari bahan untuk buat cake, cookies, donut etc sampailah ke bekas-bekas barang. Syok! Terasa tergerak hati nak belaja buat cake, cookies la pulak. Sayang oh sayang, boleh i pergi kelas belajar memasak ? Nanti i boleh buatkan u chocs cake yang u suka setiap minggu. Best kan ?

Dear, u know what.. Even Busy macam mana pun i tetap nak tempek pic u yang i baru edit tadi. I tahu u mesti akan cakap Wow! so nice hunny! ;-)

Tuesday, November 17, 2009

Friday, November 13, 2009

Dear My Love, HafizE

I wish we could fly high in the blue sky, between the birds where nothing hurts. We can touch the stars at night, so we can sit with preety angels side by side and bring peace in every hart that needs to learn and let bad things that ever happen burn. That how much i you



-hug & kiss-

Wednesday, November 11, 2009

It's so hard to tackle this 'Bochan Boy'

8.20 pm

8.30 pm

8.49 pm

9.15 pm

Finally, 9.30 pm.. I got you
Thanks Bochan cuz be a big hard trouble model at the night.
-Golfer Terrace, Malacca-

Monday, November 9, 2009

No need to talk..

Not feeling well. addicted!

Passionate, the super duper vip chamber

Enjoyable. Mee Ching was transformed to Cun Lee. Me? gonnabe a cup cubby lucky gul. Weep Weep Yeah!

Approachable. Friend is like a ghost, whose spirit never dies.

Thursday, November 5, 2009

Dear sayang..

If i could have just one wish, i would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine.

Knowing that I could never find that feeling with anyone other than you. I'm gonna miss you triple days.





Lot of , your love..

Tuesday, November 3, 2009

My Department's Crew. Chillbabe!!


Kami tahu kami staff yang sangat berdedikasi, tekun, rajin bekerja, berbudi pekerti, satu Malaysia, Bertamadun, Aktif, Chear, Gila-gila, Kuat gosip, Kuat mengumpat sebab tu Mr Jem cakap kami geng Mussawwih yang bermaksud (best friend satan yang rajin mengumpat. Gila kejam), kami jugak sangat bergerak pantas, saling tolong menolong antara satu sama lain lagi-lagi bila ada submission tender. Diorang antara insan yang aku kerap buli untuk inking document tender. Itu pun sebab cik Bos dah buli aku, so disebabkan aku terlalu menitikberatkan soal fair and square so so aku buli la diorang balik include Cik Jem sekali. Tadi, kami dah mendesak Cik Jem supaya delivery pizza hut. Satisfied! sekali bawak balik kantor 4 pan besar inclusive kepak ayam berdozen doaen plus air. Syok! Syok! Kenduri Pizza tadi. Then, semasa audit ISO, department kami antara yang cemerlang sekali walaupun ketika itu aku tak involved walau sedikit pun dengan kerja-kerja tu. Cik Rohaizah and Ms Ting antara dua insan yang agak teruk dikerjakan time itu. Stay up until a.m. But finally, We're deserved for it. Congrats! Nak tahu lagi ? selain itu kami jugak antara yang pandai membodek bos. Bodek apa lagi kalau bukan soal makan. Kalau tak percaya lihatlah dunia bentuk body ku sekarang. Fuh! malas nak keji badanku lebih-lebih. eheh. Hari itu, yang bermaksud hari lain la kami telah mengambil hati Mr Liew dengan teliti sekali. Kami bekerja sehabis rajin yang boleh, even masa tu aku sibuk jugak la dengan fb, blog etc huhu! Hari tu kami lunch di Yong Tau Fu, Ampang. Excellent! Ketika itu adalah first time aku menjejakkan kaki ke situ. (Alahai manyaknye ayat tu tu tu). Mula-mula agak was-was jugak la nak join tapi bila dah sampai restoran tu memang totally halal. Ramai betul yang makan kat sana. Yong Tau Fu memang simply superb! Aku makan sampai licin tuuu. Maha dahsyat! ekekek! Time-time cemtu je yang dapat mengeratkan lagi hubungan di antara kami.

Candid is better. Laugh! Love!

UUUUweeee! Syok betul bila dah start posing tak sedar semua yang CCTV kat belakang sedang memerhati kami. Blurp!

Satu.. Chears lady!

Dua.. lalala..

Tiga! Kan aku dah agak Super supreme memang dah dijangka akan licin dulu.

Tak tahu nak describe apa ntah pasal picture ni. ahaha! Tutup diary sahaja lah..(Smiling sambil sengetkan badan) ("*")v








Welcome for Family Day

Monday, November 2, 2009

Terima kasih pagi..

Dear diary,

Hari-hari lebih indah kat sini, ku harap. Di mana ? Kat sini la. Pagi tadi, otak semakin fresh tak seperti petang semalam after balik dari KDU. Kepala teramat annoying sehinggakan si buah hati terlalu risau meninggalkan aku driving seorang diri di tengah-tengah hujan si renyai-renyai. Alhamdulillah, selepas bangun dari tido tadi kepala otak aku semakin sehat berfungsi tanpa mengambil sebarang vaksin walaupun pada malam itu si perempuan busuk maseh lagi nak jadi 'good faker'. Gila pretend la minah tu. Hm.. Oh ya, perjalanan ke kantor tadi jugak ok-ok sahaja. Now semakin maju aku driving, so enjoyed! Aku dah berani main link 1 even sesekali berselisih dengan lori bapak besar bikin aku gggrrr jugak. aha! Then, sangat memuas hati bila setiap kali drive ke tempat kerja sambil menikmati flyfm pagi show. Uh! nikmat! Senikmat menikmati secawan lasindah cafe. ehe! Kepala oh kepala. Taknak sakit-sakit lagi okey..



Malas nak pikir benda yang memeningkan kepala.