Thursday, December 31, 2009

..Two is better than one..


I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought
"Hey, you know, this could be something"
'Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I'm left with nothing

So maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
There's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes
The way you taste
You make it hard for breathing
'Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything's okay
I'm finally now believing

That maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
There's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought, "Hey,"

Maybe it's true
That I can't live without you
Maybe two is better than one
There's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking
I can't live without you
'Cause, baby, two is better than one
There's so much time
To figure out the rest of my life
But I'll figure it out
When all is said and done
Two is better than one
Two is better than one

Tuesday, December 29, 2009

Di saat kau benar-benar mahu pergi, sepertiku bernafas dalam air - Part II

Dear diary,

Penghujung dua kosong kosong sembilan ni cukup bermakna buat aku. Alhamdulillah, now aku dah tak macam dulu lagi yang terlalu bergantung pada orang lain. Buat apa semua nak kena tanya orang dulu, nak pegi mana nak kena orang temankan, tak berani la, tak yakin la dan macam-macam lain lah. Hari minggu lepas, aku dapat call dari cik buah hati. Katanya dia tak dapat balik ke tanah air lagi hari tu atas sebab ada pulak hal-hal nonsense that time. Echeche! tanah air ? ayat kena kasi kaw ok. Sebelum tu, aku memang dah bagitau dia yang aku nak fetch dia. kat PD. Rindu amat punya pasal. Tapi dia agak kurang yakin. So ok lah kan. Then, bila timbul perkara yang tak diingini berlaku so so nak tak nak plan aku yang awal tu terpaksa diterima pakai balik. Fuh! memang mencabar even dalam perjalanan always we're on call. Nak cakap mencabar lagi lah sebab aku kena drive sorang diri dari Kuala Lumpur menuju ke PD. SEORANG DIRI plus aku yang maseh memegang LESEN P , iye P for Perempuan plus tak pernah drive dalam jarak yang jauh plus on the way dalam kehujanan yang lebat amat lagi. Naseb cik buah ati baru je tukar wiper baru. Smooth, clean and so steady! Ok Ok enough, even bagi orang lain itu perkara biasa, eleh! naik highway je pun dah nak kecoh blurp! blurp! whatever tapi bagi aku dan dia, i'm so proud and satisfied! Pergi dan balik dalam keadaan selamat. Syukur! Creadit sikit yeah! Lepas ni boleh la bawak cik tam balik Kedah pulak.. Weee! Disebabkan aku dapat call dari dia pun dalam area jam 1 t/h then tok tek tok tek mandi, makeup, touchup semua dalam pukul 2.30 baru aku bertolak dari rumah. MRR2 dan jem tak dapat nak buat apa la kan. But aku still memandu dalam keadaan tenang dan cukup berkhemah. eh! berhemah. Agak confius dengan ejaan sebenar di situ. Apa yang aku buat tu semata-mata kerana dia. Then sampai PD amik dia kat Marina Resort dalam pukul 4.30. Huhu! Dua jam tuh! Then singgah and tunggu dia kat tempat keja kejap bagi setelkan kerja-kerja amal then makan besar kat Restoren Tomyam. Excellent sangat plus ada orang belanja. Then ada lagi, disebabkan aku dah suksess sampai dengan selamat cik buah hati ada sediakan hadiah. It's SHOPPING! Terapi habis malam tu. Thank you so much my dear. Dress tu soo beautiful! Then dah penat shop terus rush balik KL. Memori tu takkan dapat dilupakan sampai bila-bila. Neways, kat fb dah selambak pics already post then kat sini kena wajib jugak la eh untuk tatapan my dear diary..

Wah! time ni hati beriya-iya sangat sebab finally dapat jumpa kekaseh hati. Snap 1 2 3 4 pics sampai kepala lenguh cover comel. Wahai tuan coverall yang serba orange tu.. i chenta sama u la!

Selipar pun nak romantis. Thanks dear!


Ohh! dah pandai dah dia buat mulut muncung-muncung eh. Siapa ajar ?

Lagi ada mulut nak kena ikat getah tempe.. eheh!

Dear, i adored sangat rambut u sekarang. Rasa macam taknak bagi u jadi Sakaki Makio je deh!


Dia berkata, " yeah! look at my tummy hunny bee!"


Sunset. Indahnya ciptaan tuhan

My best friend, my love..



**
That's the way i impressed my heart feeling. Thanks diary! kau lah tempat untuk aku mengadu di kala aku dan dia berjauhan. Till next chapter. Bye!
PS i love you: 1 day without you seems like thousand days i've never met you. Comeback again with your success job. I'll always pray for you and for us. I miss you!

Saturday, December 26, 2009

Nota untuk kekasih..

pejamkan matamu
berbaring yg tenang
sunggingkan senyuman
sebelum kau tidur

ucapkan salammu
pada bulan dan bintang
mereka yg setia
menjagamu tidur

semoga nyenyak tidurmu
dihiasi mimpi indah
hiraukan hening yg mengganggu
aku kan selalu
bernyanyi untukmu

sebelum kau tidur
ingatlah padaku


*
Dia cakap dah lama aku tak nyanyikan lagu sebelum tidur. Baru tadi aku nyanyikan dia lagu ni, then dah nyenyak tidur pun kekasih hatiku.. hmm..
miss you too dear! can't wait to see you tomorrow. Cepat pulang tau! Muah!

Friday, December 25, 2009

Hello, hello baby..

Dear diary,

I've nothing to do at home now, just finished my homework cuci baju, cuci tudung yang berdozen dozen, kemas rumah, memasak etc. Now i'm just searching and download again and again. LADY GAGA for of cource. LG has always been my favourite sing ever since her first single she made just dance in the fame album and i do not believe she's a man and i know it's a rumors.... think about it. She's so creative and kind of unique i think. Yeah! Have been reach a brandnew song, called money-money, beautiful dirty rich, second time around and TELEPHONE song. Tersangat awesome! and it was great. The combination between Gaga and Beyonce who has real skills when it comes to the song. I'm crazy about this song yuck! Sangat suka bila mereka agak close and i hope they'll become class. Beyonce seems to really dig Gaga. *Yaw! Ochee let's check it out!

[Lady Gaga]
Hello, hello, baby
You called, I cant hear a thing.
I have got no service
in the club, you see, see
Wha-Wha-What did you say, huh?
youre breaking up on me
Sorry, I cannot hear you,
Im kinda busy.

K-kinda busy
K-kinda busy
Sorry, I cannot hear you, Im kinda busy.

Just a second,
its my favorite song theyre gonna play
And I cannot text you with
a drink in my hand, eh?
You shoulda made some plans with me,
you knew that I was free.
And now you wont stop calling me;
Im kinda busy.

Stop callin, stop callin,
I dont wanna think anymore!
I got my head and my heart on the dance floor.
Stop callin, stop callin,
I dont wanna talk anymore!
I left my hand and my heart on the dance floor.

Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Stop telephonin me!
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Im busy!
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Stop telephonin me!
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh

Can call all you want,
but theres no one home,
and youre not gonna reach my telephone!
Cuz Im out in the club,
and Im sippin that bubb,
and youre not gonna reach my telephone!

Call when you want,
but theres no one home,
and youre not gonna reach my telephone!
Out in the club,
and Im sippin that bubb,
and youre not gonna reach my telephone!

[Beyonce]
Boy, the way you blowin up my phone
wont make me leave no faster.
Put my coat on faster,
leave my girls no faster.
I shoulda left my phone at home,
cuz this is a disaster!
Callin like a collector -
sorry, I cannot answer!

Not that I dont like you,
Im just at a party.
And I am sick and tired
of my phone r-ringing.
Sometimes I feel like
I live in Grand Central Station.
Tonight Im not takin no calls,
cause Ill be dancin.

Cause Ill be dancin
Cause Ill be dancin
Tonight Im not takin no calls, cause Ill be dancin!

Stop callin, stop callin,
I dont wanna think anymore!
I got my head and my heart on the dance floor.
Stop callin, stop callin,
I dont wanna talk anymore!
I got my head and my heart on the dance floor.

Stop callin, stop callin,
I dont wanna think anymore!
I got my head and my heart on the dance floor.
Stop callin, stop callin,
I dont wanna talk anymore!
I got my head and my heart on the dance floor.

Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Stop telephonin me
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Im busy!
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh
Stop telephonin me!
Eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh, eh

Can call all you want,
but theres no one home,
and youre not gonna reach my telephone!
Cuz Im out in the club,
and Im sippin that bubb,
and you're not gonna reach my telephone!

Call when you want,
but theres no one home,
and youre not gonna reach my telephone!
Cuz Im out in the club,
and Im sippin that bubb,
and youre not gonna reach my telephone!

My telephone!
M-m-my telephone!
Cuz Im out in the club,
and Im sippin that bubb,
and youre not gonna reach my telephone!

My telephone!
M-m-my telephone!
Cuz Im out in the club,
and Im sippin that bubb,
and youre not gonna reach my telephone!

Were sorry the number you have reached is not in service at this time.
Please check the number, or try your call again.





*Eh! eh! dear, i'm not pointing this song to you ok. wink!

Thursday, December 24, 2009

five items updated!

Dear diary,

As usual, aku dah boleh update blog kesayangan selalu macam dulu-dulu. Wee! syukur sangat! after laptop hilang siap package dengan broadband kena curi, then aku terus tak mengonlinekan diri pada waktu malam lagi. Maklum, aku cuma berinternet di kantor. Okey, updated now..

1) Myself - ALHAMDULILLAH, aku dalam keadaan baik, sehat dan bahagia selalu. Thanks Allah sebab maseh lagi bagi aku bernafas untuk hidup, cari rezeki dan jugak menggembirakan hati orang yang tersayang. Berat badan masih lagi peringkat MERAH even aku dah cuba sedaya upaya kurang makan. Take for the lunch only. Yes! lunch only if he not around me. Ahah! Bila cik buah hati ada, tentu asyik makan, makan dan makan lagi. Tak kira tengah-tengah malam pon boleh cari prosperity. How?

2) Fiencee's Relationship - Hm.. aku mahu panjatkan kesyukuran lagi pada tuhan sebab diketemukan aku dan dia. Hubungan seperti biasa, semakin baik, semakin mesra. Aku baru lepas berbual di talian hampir two hours. Bual itu, bual ini, cerita masa depan, cerita download lagu, cerita soal umah baru dll. Satisfied! Now he still stay in PD. Gonna miss him terribly. Comeback home soon baby.*Not enough*

you make me happy that's why i love you
- matahariku-


3) My mum, my soul - Aku baru aje call my mum last day. She's fine and she's soo good. I miss you mum! Bila strees kerja, terasa macam nak balik rumah jer. Nak makan masakan mak manyak-manyak hari-hari sampai muak-muak. Dear.. can we? :-( (homesick for a few minutes!)

4) Work - Oh! it's makes me stress again. Damn and Next!

5) New environment - YEAH! My homies it's better than previous chapter. The trouble stinky bitch* i don't giveadamn about it. Watak dia perlu dihighlight hitam pekat-pekat pluss kalau boleh tukar size font ke level largest pon aku sanggup ok sebab ia sangat perlu. Speak ENOUGH! Now, rent bilik was reduced cuma RM200 c/w all facilities. More saving lagi la kot. Hopefully. Nak parking kereta pon ok, then depan rumah ada playground so that tiap-tiap petang after balik kerja dapat cuci mata tengok budak-budak kicik-kicik comel-comel main-main kat situ, then boleh curi wifi jiran sebelah yang unsecured wireless, jiwa sangat bangga sebab ini bukan namanya mencuri aite? then tuan rumah a.k.a makcik is just next door. It's cool, like a mama!

Diary, whatsoever it's too late now. Gonna go now darling. Aku wajib tidur sebab aku ada misi menjadi alarm kepada cik buah hati esok pagi. Kejutkan dia subuh sesama. eheh! Selamat malam sayang, mimpi indah..

Wednesday, December 23, 2009

Night can't never stop!

Dear diary,

It's almost eleven o'clock.. I need to rest. Good night darling. Have a sweet dreams...

..and the next stop, Gombak..

Dear diary,

Alhamdulillah tadi drive dengan jayanya dan selamat dari UKP ke Damansara Damai untuk berjumpa cik tunang tersayang. Tengah malam semalam dia dapat call mengatakan beliau kena naik job di PD. Memandangkan ada perkara antara aku dan dia yang belum disetelkan, so pagi tadi after subuh terus rush ke Damansara dulu sebelum pegi kerja. So, barang-barang yang nak diangkut semuanya dah setel, rumah setel and i hope everything gonna be ok. NOMAD always point of me. Totally soal perpindahan telah sukses. Then, tadi breakfast, lepak kat KDU kejap. Neways dear, thanks for the duit nafkah. (smile). Janji janji i tak boros ochee.. (smile lagi lagi) . Hm.. kena puji sikit neh. Dia sangat gojes dengan esprit jeans plus round neck tshirt plus kickers and north face. eheh! i akan rindukan senyuman you, belaian you, wangian you dan macam-macam lagi la tentang you setiap masa. i you!

make a wish Pictures, Images and Photos
*
Sambil pejam mata, aku berdoa moga dia selamat sampai PD. Return with success job.

Wednesday, December 16, 2009

ekal oh ekal..

Dear diary,

Aku baru je call mak tadi. Miss her so much. Tadi mak mengadu mr. haikal makin nakal dan bijak teman mak kat rumah. Masing-masing berebut nak tengok channel masing-masing. Mak nak tengok National Geographic, ada kisah harimau katanya then cik haikal plak sibuk dengan channel cerianya. Ish! Nak jadi kartun betul budak neh. Bila mak cakap, 'ekal bak sini jap remote tu tok nak tengok harimau ni'. Dia balas ' la.. ekal nak tengok ceria nih. Tok nak kawan dengan harimau ka ?. Bila ekal cakap, 'tok.. telinga ekal gatal la. Korek telinga mana ?' mak cakap ada kat dapur. 'Tok tak mau alih na'.. sambil gonggong remote pegi dapur. Bila mak cakap, 'ekal tok ngantuk la'. Ekal balas, 'takpa la.. tok tido la. ekal tukar ceria na..na..na..'


terasa nak geget-geget je budak kicik nih. grrr!

mr haikal and his beloved abah. Love them!

Tuesday, December 15, 2009

Dear diary..

at almost three o'clock, i missed him again.. i miss his laugh, miss his smile and i miss everything about him. all the memories never faded away. i love you.. forever.. fullstop!


Monday, December 7, 2009

Counting! Counting! and counting again..

Dear diary,


Mata sedang bersinar-sinar sedang menaip. Ecehe! semalam cik buah hati call melaporkan job beliau suksess and akan balik tak lama lagi. Maybe pagi ni bertolak dari platform then transit di Kelantan dan seterusnya balik ke KL Lumpur. Yahoo! hati tersangatlah girangnya. Only God knows how much i missed him. Terribly! Nak buat check list sikit lah apa-apa yang boleh di'highlight.
  • First time meet nanti terasa nak hug dia kuat-kuat boleh. Uhuk! boleh tak mak ? boleh la mak..
  • After tunang, tak sempat nak sembang panjang, plan itu ini, mengumpat satu dua, kutuk couple tengah gaduh dan dll. Lepas ni aku nak ajak dia borak sampai pagi. lalala..
  • Skin agak mengelupas pada bahagian hidung yang kurang mancung ni. Ah! kena touchup tebal-tebal nanti baru cantik tau. ahah!
  • Nak tonton wayang sesama. Macam 2012, dah hujung-hujung baru kitorang tengok. So nanti nak tengok Twilight Saga plak. Mungkin dah reda sikit kot panggung.
  • Tak makan prosperity bersama-sama lagi. Harus dilakukan dengan kadar segera.
  • Rindu nak bau perfume si dia. Hm...
  • Nak bawak cik buah hati jumpa mak sedara balik kampung di Klang dalam week ni.
  • Last week, shopping dengan famili then masing-masing timbang berat badan. Berat makin tambah. Huwa! susahnya nak control makan cyunk..
  • Dear, kita kena attend kursus kawin as soon as possible. Yaw!
  • Berkurun lamanya tak pegi holiday. Hati aku mahu teramat sangat.
  • Lama jugak tak pegi shopping. i need my theraphy.. Oh! hari tu janji nak shop barang dapur together aite. Don't forget babe..
  • Rindu lepak sama-sama sambil minum sambil bukak fesbuk.
  • Tak sabar nak plan masa depan macam selalu. Cari duit manyak-manyak..
  • Rasa macam banyak lagi yang nak di'list, tapi cukup la setakat ni dulu.

Sekian, terima kaseh.



*Baru dapat call cik buah hati dah sampai Kelantan.

Wee! hati sangat senang (Senyum sampai tak nampak anak mata)

Friday, December 4, 2009

A E I O U........I Lup Yu!

Dear diary,

Hari ni masuk hari ke 5 aku tak bertemu dengan cik buah hati. Eh? baru 5 hari ker? terasa macam lama benar sudah aku ditinggalkan. Neways, after majlis pertunangan kami pada hari ahad lepas.. dia dah kena naik job hari Isnin. Lokasi di tengah-tengah laut China Selatan. Naseb jugak la tak clash date hari tu. Kalau tidak nak taknak terpaksa jugak la postpone 1 week. Alhamdulillah majlis tempoh hari berjalan dengan lancar tanpa ada sebarang gangguan, tanpa ada hujan ribut petir dll. Hati memang cukup berdebar-debar sebab buat pertama kalinya aku akan dikenalkan oleh semua makcik-makcik and pakcik-pakcik sedara dia. Fuh! ramai betul. Jenuh nak menghafal muka- muka diorang. Maseh fail nak ingat semua lagi la except Maktam. eheh! itu pun sebab maktam yang gubahkan barang hantaran so sebab tu la boleh cam muka. Overall aku bersyukur sangat dengan kehadiran dia dalam hidup. Dia umpama matahari yang menyinari hidup aku setiap hari. Dia permata hati dan dia jugalah segala-galanya. Bila dah jauh-jauh macam ni, hati memang cukup terusik, rindu and teringat sangat pada dia. Baru la mengenangkan macam-macam perangai yang aku dah buat. Annoying and everything. Kenangan fight dengan dia kaw-kaw sebelum bertunang hari tu memang tak dapat dilupakan. Masing-masing tersangatlah ego masing-masing. End up dengan kenangan yang cukup romantis. Hm.. kangan! Now, setiap hari aku akan dapat call dari dia. Time tak menentu and tersangatlah limited. Tak boleh lama-lama.Uhuk! . Kadang-kadang pagi, kadang-kadang tengahari, time maghrib pun ada malam pun ada. Pendek kata ikut time dia free la kat platform sana. Harap dia sentiasa sehat selalu, take care kerja and jaga kesihatan. I'll wait for you.




* adoi, kenapalah ayat bertambah suks ni. ah! publish aje lah.

Thursday, December 3, 2009

Cincin sebagai tanda, ku milikmu..


Ya Allah Tuhan kami,
Kau ampunkanlah dosa-dosa kami,
Kau ampunkanlah dosa kedua-dua ibu bapa kami,
Kau limpahkanlah rezeki kepada kami,
Ya Allah Tuhan kami,
Kau panjangkanlah umur kami sekeluarga,
Kau berkatilah hubungan kami,
Kau permudahkanlah perjalanan hidup kami sekeluarga,
Kau kekalkanlah, Kau pupukkanlah kasih sayang kami agar kami saling memahami, saling menyayangi dan saling menghargai di antara satu sama lain.
Amin ya rabbalalamin..





*
Sangat-sangat terharu bila masing-masing menadah tangan meminta keberkatan dariNya. Semoga apa yang kami impikan akan berjalan dengan lancar. Aku sangat mencintai dia.