Tuesday, December 29, 2009

Di saat kau benar-benar mahu pergi, sepertiku bernafas dalam air - Part II

Dear diary,

Penghujung dua kosong kosong sembilan ni cukup bermakna buat aku. Alhamdulillah, now aku dah tak macam dulu lagi yang terlalu bergantung pada orang lain. Buat apa semua nak kena tanya orang dulu, nak pegi mana nak kena orang temankan, tak berani la, tak yakin la dan macam-macam lain lah. Hari minggu lepas, aku dapat call dari cik buah hati. Katanya dia tak dapat balik ke tanah air lagi hari tu atas sebab ada pulak hal-hal nonsense that time. Echeche! tanah air ? ayat kena kasi kaw ok. Sebelum tu, aku memang dah bagitau dia yang aku nak fetch dia. kat PD. Rindu amat punya pasal. Tapi dia agak kurang yakin. So ok lah kan. Then, bila timbul perkara yang tak diingini berlaku so so nak tak nak plan aku yang awal tu terpaksa diterima pakai balik. Fuh! memang mencabar even dalam perjalanan always we're on call. Nak cakap mencabar lagi lah sebab aku kena drive sorang diri dari Kuala Lumpur menuju ke PD. SEORANG DIRI plus aku yang maseh memegang LESEN P , iye P for Perempuan plus tak pernah drive dalam jarak yang jauh plus on the way dalam kehujanan yang lebat amat lagi. Naseb cik buah ati baru je tukar wiper baru. Smooth, clean and so steady! Ok Ok enough, even bagi orang lain itu perkara biasa, eleh! naik highway je pun dah nak kecoh blurp! blurp! whatever tapi bagi aku dan dia, i'm so proud and satisfied! Pergi dan balik dalam keadaan selamat. Syukur! Creadit sikit yeah! Lepas ni boleh la bawak cik tam balik Kedah pulak.. Weee! Disebabkan aku dapat call dari dia pun dalam area jam 1 t/h then tok tek tok tek mandi, makeup, touchup semua dalam pukul 2.30 baru aku bertolak dari rumah. MRR2 dan jem tak dapat nak buat apa la kan. But aku still memandu dalam keadaan tenang dan cukup berkhemah. eh! berhemah. Agak confius dengan ejaan sebenar di situ. Apa yang aku buat tu semata-mata kerana dia. Then sampai PD amik dia kat Marina Resort dalam pukul 4.30. Huhu! Dua jam tuh! Then singgah and tunggu dia kat tempat keja kejap bagi setelkan kerja-kerja amal then makan besar kat Restoren Tomyam. Excellent sangat plus ada orang belanja. Then ada lagi, disebabkan aku dah suksess sampai dengan selamat cik buah hati ada sediakan hadiah. It's SHOPPING! Terapi habis malam tu. Thank you so much my dear. Dress tu soo beautiful! Then dah penat shop terus rush balik KL. Memori tu takkan dapat dilupakan sampai bila-bila. Neways, kat fb dah selambak pics already post then kat sini kena wajib jugak la eh untuk tatapan my dear diary..

Wah! time ni hati beriya-iya sangat sebab finally dapat jumpa kekaseh hati. Snap 1 2 3 4 pics sampai kepala lenguh cover comel. Wahai tuan coverall yang serba orange tu.. i chenta sama u la!

Selipar pun nak romantis. Thanks dear!


Ohh! dah pandai dah dia buat mulut muncung-muncung eh. Siapa ajar ?

Lagi ada mulut nak kena ikat getah tempe.. eheh!

Dear, i adored sangat rambut u sekarang. Rasa macam taknak bagi u jadi Sakaki Makio je deh!


Dia berkata, " yeah! look at my tummy hunny bee!"


Sunset. Indahnya ciptaan tuhan

My best friend, my love..



**
That's the way i impressed my heart feeling. Thanks diary! kau lah tempat untuk aku mengadu di kala aku dan dia berjauhan. Till next chapter. Bye!
PS i love you: 1 day without you seems like thousand days i've never met you. Comeback again with your success job. I'll always pray for you and for us. I miss you!

No comments:

Post a Comment