Saturday, January 30, 2010

lalala.. hati riang!

Dear diary,

Ouch! sudah seminggu tidak update blog. Busy kebelakangan ni menyebabkan hati tak mampu untuk menulis, even terlalu banyak-banyak story yang aku nak luahkan kat sini. Tapi semua kisah cinta suka duka hanya berbekam dalam otak. Bila baru je start untuk berbelog, then inspirasi untuk menulis hilang.. hilang.. huh! What ever la kan. Now, tentiba ada mood untuk menulis so i'll update now :))

Okeyla, terasa nak cerita soal kerja. Dah lama tak bercerita pasal kerja kan diary ? ehe.. Ok, now aku sangat sibuk dengan kerja-kerja contract LKIM and some tender documentation. It's about IPD Pendang project. Sangat mencabar ok sebab now aku kena indipendent sendiri buat quotation sana sini untuk pricing. Sekarang ni almost 90% completed. Tinggal tunggu cik-cik bos final the figure jep. Submission on Wednesday. YAW! Malasnya nak inking!!! huuu.. Next, finally a good news terjawab jugak akhirnya even sebelum ni terlalu banyak sangat kontroversi ops! kontroversi la sangat kan.. last-last apa yang aku harapkan tercapai. Alhamdulillah tahun ni management dah revised salary aku. Bonus pun adalah even tak seberapa. uhuk! Better than previous. Thankfull to Allah! Berkatilah rezeki ini, tambahkan lagi rezeki yang DIREDHAI, Amin! So, barula semangat nak keja sekarang nih.

About lastday list, semua hajat telah terlaksana. Aku dan dia dah selamat hadirkan diri ke kursus kawen. ahah! Best thing that i never had. Lagi bertambah ilmu pengetahuan aku kat sana, lagi banyak belajar itu ini dan lain-lain lagi lah. Sepanjang dua hari berlangsung tu ada 6 slot semuanya. Ada belajar soal akidah, kesihatan, hubungan keluarga, prosedur perkahwinan dll. Paling best mestilah soal kesihatan dan hubungan keluarga. Bila ada je soal yang agak kena-kena je dengan kitorang, masing-masing dok menjeling masing-masing. Amaran supaya masing-masing INGAT. hehe! sweet sangat. Dear, i nak hidup dengan u sangat-sangat ok. Please don't let me down..

After teruja dapat beli lilin wangi padahal dah sampai rumah tak berapa wangi pun. Btw, i suka amat layan you speaking LONDON! :))



p/s: Dapat dslr yahoo! buah hati cakap hadiah harijadiku. Vah! awalnya. wink!