Wednesday, February 24, 2010

Dinner without candle light! BUT, it's still wonderful moment to shared!

Dear diary,

Selagi belum ending this February, selagi tu mood bahagia terpancar di raut wajah. Even nobody (they) wishes me on that day, but i accepted! Malam tu, jam sebelas setengah malam my mom call. Ajak makan-makan-dinner-malam dekat UKP. Yang paling penting mak cakap, ajak si dia sekali. Masa tu walaupun aku baru je nak terlena, bila mak dah call muka terus ada senyum. Macam ni :)) So, malam semalam after magribi kami bergegas ke rumah yang dituju. Masa tu tak sabar gila aku dgn dia nak melantak nasi ayam. Semangat masing-masing tak ambik lunch. Simpan perut biar kosong untuk malam hari. Yeah! kakak masak! Neways, bestnya bila mak ada kat kl. Boleh cium mak hari-hari. Muuuah! Apahal susunan ayat ntah apa-apa ni. Layan movie statik la sekejap ochee..

Oh! masa ni excited tahap memuncak atas sebab faktor kelaparan. Tomato tu favourite aku, that's why wajib fokus first!

Dilayan bagai bidadari. YAW! Kalau makan ayam kena potong dengan orange kan ?

The village! Masa tu kan.. orang tu kan.. makan kan.. banyaaaak.. Sampaikan berdahak depan mak. Sooo chill dear! Don't worry my mum still love you :)) Neways, mak memang tak suka cam-whore, sebab tu she's missing..

Sambil potong sambil make a wish lagi buat kali kedua even tanpa memejam mata. Sambil bibir tersenyum cenget. eheh! Uwh! abaikan two cups of rice depan aku tu ok. Itu tanda my sis sayang aku. Tapi, i swear tak habis nasik i makan tu ok. Betul tak tipu. Tak percaya tanya mak i. Wink!

After makan then lepak-lepak depan tv. Status channel ? asyik beralih-alih. Masa ni sesi borak-borak, gosip-gosip as usual. Excited tengok pictures bilabila jugak! Btw, even umur dah tune ke 24th, tapi lips still inginkan bendalah NIVEA muda remaja tu. alalal.. Raut wajah tak dapat nak terima a perfect matured makeup lagi. Why ? ah! Malas nak fikir, simpan pakai time kawen nt sudah eh.. eh ?

Alalala. Teruja makan kek sambil tengok perut muncit orang. Masa i cakap nak potong.. dia mintak sikit je. Kononnye dah kenyang. Tapi bila sekali i pusing nak kacau, kek dah licin. Fuh! Ini orang perut stokin laaaa.. :))

Vah! kan aku dah cakap, dia teruja tengok perut orang. ahah! Citer apa ntah masa tu. Big loser kot. (kalau tak salah sayang la kan..)

Kesimpulannya di sini, even dinner malam tu macam simple-simple je, even takde decoration belon-belon bagai macam dalam drama-drama anak orang kaya sambut birthday tu kan. Tapi aku tetap nak cakap, aku bersyukur pada Allah sebab dikurniakan keluarga bahagia. Terima kasih atas segalanya.



p/s: Ada lagi surprise birthday dari my collegue. Next update yah!