Wednesday, February 17, 2010

Percutian penuh bermakna bila ada bersama family tercinta..

Dear diary,

End of holiday buat aku asyik mengeluh (dalam hati). Alhamdulillah, perjalanan pergi balik tempoh hari dalam keadaan baik. Even memenatkan, tapi kenangan-kenangan manis bercuti memang tak dapat dilupakan.
  • Perjalanan balik kampung haritu berjalan dengan lancar without any traffic jam inside. Smooth and steady. Sampai ke rumah bakal mak mertua dalam jam pagi. Uhuk! Best moment. Pagi tu, aku dan dia singgah market membeli belah untuk breakfast. Nasi lemak and sedikit kuih muih. ok ? Sampai-sampai rumah, keluarga menyambut kepulangan anak dengan hati terbuka. eheh! TERHARU!
  • After breakfast, siap mandi-manda then bergegas ke umah bakal kakak ipar. lol. First time tengok anak bertama beliau. Comel. It's baby girl, Sofia Raudhah. Hamper Pureen yang tak seberapa tu finally dah selamat sampai Kedah. Yeah!
  • Sebelum tengah hari aku on the way gerak balik. Silver Forever! Best sangat mak and adik beradik dah selamat sampai rumah. Tengah hari tu mak masak sambal udang. Soo delicious!
  • Hari pertama balik aku just banyak lepak kat rumah, sembang-sembang, lepak-lepak sampai lebam dengan mak and family.
  • Balik kampung haritu dapat jugak attend kenduri kendara. Syoik!
  • Hari berikut, aku and family jalan-jalan buang duit ke Taiping. Beli-beli barang keperluan untuk suatu hari kelak. Keperluan ? (Kalau cik buah hati baca di mesti tak berenti mengomel neh. eheh!) Hari tu jugak birthday my sister. Kitorang celebrate Pizza. Time tu best sangat sebab dapat usik anak buah aku cik ani makan pizza tak pandai pakai pisau garfu. Wink! Chocs Volcano tak habis makan. Sangat merugikan!
  • Hari-hari cam-whoring pictures anak-anak buah yang so sooo cute! Hari-hari main-main dengan diorang. Tiap-tiap malam aku teman diorang buat kerja sekolah. Uh! terharu sebab cik Cimie dah pandai membaca. Cik Ekal yang baru masuk tadika tu plak bila buat kerja sekolah, kalah macam budak tingkatan satu buat keja. Ahaha! Cik Memey still taknak mesra. Bila jauh-jauh baru nak gelak-gelak. Cik kukish yang dah pandai galak manja and Cik Bilabila yang dah pandai ketawa bila diacah. Fuh! mereka sangat-sangat penyeri dalam keluarga :)) Mereka-mereka ni selalu buat kami ketawa, kami teruja. Uh! seriesly budak-budak ni jugak buat aku teransang nak beranak malam ni jugak. Boleh ?
Nur Nabila Aina - Bilabila

Amir Arshad - Memey

Nurul Balqis - Kukish


  • Pagi tu, budak-budak kelam kabut nak mandi pagi sampai nak masuk bilik air pun kena amik no. Ikut turn. Nak taknak terpaksa kerah budak-budak mandi manda kat luar. Alahai bestnye jadi budak kicik neh. Boleh bogel suka hati, ahah!
Oh! ni cimie and ekal. Kepit lagi sayang, kepit! MALUlaaa!
  • Sepanjang balik kampung halaman, keadaan memang kemarau panas terik. Petang-petang budak-budak selalu goda-goda pujuk rayu makcik yang sorang ni pegi mandi sungai berendam macam badak sumbu. Seronok tengok diorang!
  • Masing-masing dah spend time rumah masing-masing, so connection pun agak kurang sikit sebab banyak habiskan masa dengan family. Thanks dear :))
  • Malam tu, family ada buat bbq sempena birthday my sis and me. Uh? sambut awal kat rumah. Memang enjoy that time!

  • Pictures ni betul-betul buat perut aku menggigil mahu lagi-lagi-lagi.
  • Sebelum balik KL last day, aku and family lepak-lepak rumah abang kat Kulim. Nak tengok rumah yang baru diorang beli and stay now. SATISFIED! Then dah jam petang tu ramai-ramai serbu ke rumah cik buah hati. My mom, sis and brothers jugak turut sama memeriahkan suasana. Oh, btw aku bergerak pulang ke keyhell dari rumah beliau. Best moment sebab dua keluarga dapat disatukan pada masa tu. Alhamdulillah!
  • Hati rasa sayu-sayu tengok mak and family beransur meninggalkan aku. Gonna miss you all always and you're always in my heart.




p/s: Syukur dengan apa yang dah ada sekarang