Monday, February 8, 2010

Sepuluh minit cari idea untuk title.. so inilah tajuk entry kali ini..

Dear diary,

'You, ana ada jemput kita weeding abang dia loque'
'Bilakah?"
'6hb'
'You nak pegi ?'
'Tengok pada keadaan. Kalau i tak naik job lagi kita pegi ok'
'Deal!'

Ahah! seakan gagah betul update belog plus update dialog sekali bukan ? huuu.. tapi takpe, takpe. Ini belog aku yang PUNYA. Bukan belog ahmad albab okey.. Semenjak tiga menjak ni agak kerajinan aku nak menulis and ada jugak cerita-cerita menarik yang aku nak share together with my litle diary. It's my passion. Otak berbicara sambil mulut disenyapkan. Hanya jari-jemari bisa meluahkan segalanya. Uhuk! (Sori, terbatuk)

Okey, last weekend hajat hati masing-masing nak konvoi ramai-ramai berkereta ke rumah tok kenduri. Lokasi, Nyiur Gading Puncak Mahligai. Fuh! First time baca invitation card tu rasa kaget jugak. Oh, kalau sapa-sapa yang tak tahu KAGET, tu bahasa jawa bermaksud terkezut! wiiwink..Terpikir-pikir celah bedah mana la Puncak Mahligai ni. Huu! Nak-nak pulak kenduri Loque, Butterfinggers. Redah aje lah. Bukan selalu nak makan nasi kenduri tok datuk tok datin ni kan. To Ana, thanks for invited us (Ana ada baca belog aku ke ? whatever). Sampai tempat dituju, hati rasa taknak masuk pun ada. ahah! Sadis betul. Taknak cerita panjang-panjang. Then makan-makan then dapat sourvenier yang cute-cute. Bekas telur berbentuk sebiji epal. YAW! Then sambung makan lagi then si pengantin pun terjonggol. Tengah budak-budak kompang dok sebuk pukul-pukul kompang, kami ter'excited la jugak nak tengok raja sehari tu kan. Korang nak tengok pengantin cempoi ? Haa.. meh sini aku upload.. Nanti jap!

Haa.. sempoi tak ? sempoi ka tak ? Rambut maintain rock ok. Kalau bakal cik husband aku nanti beriya-iya nak kawen rambut panjang macam ni adoila jenuh aku. Huu! mintak simpang cepat! lalala. Tengok pulak cik pengantin perempuan tu so soo klasik but soooo sweet :)) wink!! Masa ni kan panas terik bukan main. Tak kuasa aku nak menempek lama-lama kat situ. Skin care ya puan-puan! Izinkan cik tuan tanah untuk menyelit. Ting!

Oh communique dambaan hati. Time ni aku maseh lagi excited sebab dapat dua biji epal. ahaha selagi boleh senget.. senget, nanti bila dah kawen dah nak kena jaga behaviour kan nenek kan ? kan ?.. wttuttut!

Sebelum pulang, sempat pulak posing satu dua. Cik aida kelihatan tersangat excited okey. Kemudian cik jijoe pulak dah macam baru lepas jadi sukarelawan basuh pinggan lauk kenduri kemudian cik udin macam budget artis cat farish pun ada kemudian yang cik purple and cik wiwhite tu still maintain couple of the year. ahaha! gelak satan! Huk! Then after finished all terus bergegas ke lokasi seterusnya. Apa yer ? Tunggu.. Will update next chapter. Bye diary!