Thursday, February 4, 2010

Terapi di hujung minggu..

Dear diary,

Hari minggu dapat keluar bersama-sama dengan kekasih hati best kan ? hari-hari minggu off kerja dapat makan-makan bersama kekasih hati best kan ? ahah! apa benda yang tiba-tiba aku merepek neh. Sejak kebelakangan ni mood memasak aku on off on off. Tapi hari tu aku gagahi jugak tunaikan niat nak makan bersama. Ouch! akhirnya kami dah jumpa lokasi paling ideal untuk dilawati selalu. Yeeha! Best sangat ok. Malas nak detail panjang-panjang, sambil layan pics kita layan story ochee.

View pukul empat petang. Masa ni cuaca agak suam-suam kuku. Mendung tak mendung, panas tak panas.

Ok pic ni no wonder kalau you cakap pernah apek cina speaking chinese dengan you. Love your eyes sangat-sangat :)) Dia kalau bab junkfood ni, memang tak penah lepas dengan chocs and super ring. Dari dulu hingga kini. ahah! kunyah-kunyah-kunyah then show off gigi kuning kat aku. ish! cyunk cyunk..

That time aku sangat gigih memasak. Stok ayam dalam freezer dah kehabisan so lauk-lauk asas orang bujang je la yang aku serve. Cute tak ? Sambil makan sambil bersembang sambil mengadap laut china selatan, eh! mengadap tasek lalala.. huu! ada sardin, ada telur dadar ada sayur ada keropok dll. Oh, kebelakangan ni aku asik gian-gian dengan air bunga kuning. Dunno why..

Ok then bila perut dah masing-masing kenyang, perut dah naik muncit-muncit.. kitorang start goyang-goyang perut bagi nasi turun dengan smooth. Senang sikit nak tawaf satu tasik aite ? eheh! Best betul klick sana sini lalala..

Alalala.. sempat pulak main cak-cak :)) hey dear! i love you very-very much la! sila keluar dari batang pokok cepat..

Oh! he's my lovely tough. LOVE! Even orang cakap you gagah bila bekerja, even orang cakap you muka kaki gaduh tapi i tetap nak cakap dalam hati you ada TAMAN. (Eh, tertiru ayat adnan sempit la pulak. ahah)
*pampered*


Geli tak ? geli ka tak ? ahaha! Naseb la cik buah hati dapat aku yang super duper kaki bergambar. Layankan aje la eh. Muah! hampir petang kami jalan-jalan kat situ. Posing sana, posing sini. Then buat keputusan nak tonton wayang. Lokasi as usual, Cinelessure! Setahu aku tempat tu je la kot yang paling selesa untuk menonton. Selain tu tempat nak mencuci mata pun banyak. Best!

Masa jalan-jalan tunggu jam menonton, terserempak dengan bendalah ni. Adored! AVATAR! Apa lagi, sayang.. sila snap satuuuu :)) Nampak sangat sedang gigih nak tiru aksi beliau yang berekor tu. After tonton cerita yang aku kira boleh cop terhegeh-hegeh jugak la jalan cerita tu lalu kami pun terus amik keputusan shoot pulang. Sebelum tu sempat lagi singgah oldtown lepak-lepak pekena keow teow. Jalan-jalan lagi pusing semua gerai, then terbeli t-shirt hitam cik buah hati. Then jam 11 baru tolak balik. Fuh! selesai sudah aktiviti di hujung minggu aku. Akan diupdate jika rajin. Till meet again. Bye diary.