Sunday, March 21, 2010

Asmaradana..

Dear diary,

Oh! malam ini kehujanan di luar jendela. Baru tadi jugak cik buah hati call. Alhamdulillah semua dalam keadaan baik dan sehat. Masing-masing bertambah sayang. Masing-masing bertambah rindu yang semakin menebal. Sungguh! aku tak tipu. Memang teramat rindukan dia. Macam biasalah, banyak yang dibualkan start dari a b c lalalala sampai la aku jawab salam sayang. ahah! Neways, sempat jugak tadi masing-masing dok flashback zaman perkenalan kami dolu-dolu. Fuh! rasa kejap sangat masa ni berlalu. Terlalu pantas. Pejam celik dah setahun lebih perkenalan kami, sepuluh bulan aku dirisik, hampir empat bulan kami ditunangkan. Aku terlalu bersyukur pada Tuhan sebab ditemukan dengan insan sebaik dia. Muhammad Hafizi Bin Ahmad. Demi Allah! aku sangat mencintai dia dengan sepenuh hati. Dia seperti luna yang telah mewarnai sepanjang hidup. Tak hairanlah kalau aku selalu berjanji yang aku akan selalu jadi yang terbaik untuk dia. Dia pun sama. Berjanji akan hidup bersama hingga hujung nyawa. Semoga Tuhan mempermudahkan segala yang kami telah rancangkan. Uh! excited sangat bila sembang tadi aku ada hint tarikh yang sesuai. Aku tahu ramai benar yang bertanyakan bila ? bila ? bila ? Tadi bila aku dah kemukan tarikh yang aku kira cukup sesuai bagi kami, dia iyakan aja. Setuju benar nampaknya. hehe! Soooo happy now! tak sabar nak war-warkan pada mak. Senang! mak pun dh senang nak budget itu ini nanti kan. yeah! Pada yang lain tu, mungkin terlalu awal kalau aku nak hebahkan. So tunggu la masa dan keadaan yang sesuai nanti akan aku umumkan. Just sekarang ni aku kenalah lengkapkan lagi persediaan dalam alam rumahtangga nanti. Banyak lagi yang aku kena belajar dan sedar tanggungjawab aku sebagai seorang isteri nt sangat la besar. Bila dah kawen nanti pulak, aku kena pandai ambil hati semua orang. Aku dah tak boleh nak pentingkan diri sendiri, aku dah tak boleh degil, keras kepala, buat perangai dan macam-macam lagi lah. Kadang-kadang kesian kat dia sebab terpaksa layan karenah aku yang macam-macam. Tak boleh makan ayam yang masih berdarah la, tak lalu nak makan nasik dengan telur aje lah, then selalu memberontak kalau apa yang aku nak tak dapat dan banyak lagi lah. Huh! lepas ni aku kena tolak ke tepi semua perangai yang tak elok dengan gantikan yang baik-baik. Mesti dia akan bertambah sayang. Kan sayang kan ? kan ? :)) Walaupun tiap-tiap hari dia nasihat dan pesan aku benda yang sama , tapi aku wajib sedar yang apa yang dia buat memang yang terbaik untuk aku, untuk dia, untuk kami bersama and aku kena accept tu. Hm.. ok la diary, dah banyak yang aku luahkan rasa hati ni. Kat luar masih hujan lagi. Syooknye dapat tidur dalam keadaan sejuk-sejuk ni. Baru sedap nak berdengkur dan mimpi indah-indah. Mimpi ? ummm... aku nak mimpi indah-indah je dgn dia. Taknak mimpi lain lagi. Ada masa akan aku update lagi ya. Angin, kirimkan salam sayangku pada dia. Katakan yang aku benar-benar rindukan gelak tawa dan senda gurauan dia. Forever love. Good night sayang. Sweet dreams.. Muah!




p/s: Takde org lain yang aku tunggu-tunggu selain dia, adam dan sasha..

Friday, March 19, 2010

Start to counting days.. :))

Dear diary,

Mari-mari, aku mahu meluahkan isi hati lagi dan lagi. Alhamdulillah hari ni aku happy sangat sebab siang tadi dapat call dari cik buah hati. Katanya kalau tak ada aral melintang, next week dia dah boleh balik. Keluar dari penjara dunia. Bila dengar aja statement yang dinyatakan tu, darjah celcius terus peek membuta. eheh! Yelah, mesti seronok kan sebab orang tersayang dah nak pulang. Harap sangat dia balik dalam keadaan selamat nanti. Rinduuuuuu sangat la kat dia!! Rindu nak spend time sesama, jalan-jalan sesama, makan sesama dan yang paling penting sekali kami mahu HOLIDAY! Hopefully everything gonna be fine. Amin!





p/s: ada ker xde ? ada ke takde ? ;pp

Thursday, March 18, 2010

Tum khushu na ? yaaa.. of course i'm khushu!!!

Dear diary,

Yeah, at almost 10.30 o'cl, i got my vader back! oyeaaah! since two three days i'm without it. Now, no borring anymore... Thanks connection!






p/s: Uh! to my lovely prince, i miss you soo much!

Sunday, March 14, 2010

It's raining outside the window..

Dear diary,

Salam buat tunang tersayang. Hari ni hari ahad. Mood untuk menulis agak rendah. Kepala asyik nak sakit-sakit aje. Macam biasa bila aku ter'over memikirkan susuatu, ini lah padahnya. Apa penyakitnye pun aku kurang pasti. Tak boleh nak buat2 stress sikit, Fuh! Tadi, dia call pun aku agak kurang bermaya. Perit tahan sakit. Tapi lama-lama after mandi basuh kepala dalam setengah jam, then berwuduk, then minum, then dapat panggilan dari dia baru la ok sikit kepala otak neh. Mungkin tadi siang aku asyik fikirkan pasal kerja yang belum dibereskan. Aku try sampai mana yang manpu td, and then finally i can't bear the pain. pfft! Alih-alih kerja rumah terbengkalai macam tu aja. Betul jugak cik buah hati cakap td, time cuti aku perlu rest secukupnya. bla... bla.. dan banyak lagi lah kena membebel td. Aku iyakan aja. Ok fine! kepala tak sakit lagi.. Plus taknak cerita soal sakit dengan panjang berjela, tadi aku dan dia borak-borak agak lama lah. Almost 1 hour. Best! first time dapat gayut lama-lama-panjang-lebar neh. Oh! btw, sekarang ni dia dah ada kat another platform. Kat situ katanya lebih free sebab saiz pelantar lebih kecil pluss tak ramai yang stay situ. So that kebarangkalian orang nak pakai telepon agak kurang la. huhu! Great! Tadi, hati rasa girang sangat sebab finally dia dah tergerak hati nak potong rambut. Yeah! ini la masa yang ditunggu-tunggu. Dear, kalau you tak dapat nak jadi macam sakaki makio, takpe la. I pasrah! I redha! Jadi diri you yang sebenarnya eh. Wink! :)) So bila dia balik nanti dah bertambah lagi list dalam form aku neh. Dia cakap nak pegi salon, potong rambut and cuci rambut everything. lalalala.. aku ? tengok keadaan nanti. Then kalau boleh nak make appointment dengan dentist. Uh! boleh ke neh ? takpe.. kita survey dulu yer sayang. Erm, jam hampir pukul sepuluh, Sini pulak dah start kehujanan, Syok sekali kalau tarik blanket neh. YAW! YAW! YAW! Nak tido dulu la. Nak mimpi-mimpi indah aku dan dia lari berkejaran di Phuket Thailand. Boleh ? ahah! gtg now. Will meet again. Good bye diary, good night hunny, sweet dreams. Love you!




p/s: Tengah tengok cerita King Kong kat tv. Uh! hodohnya KINGKONG!

Saturday, March 13, 2010

a week without him..

Dear diary,

Tiba masa untuk menulis. Seronoknya bila tiba hari minggu, sebab boleh rehatkan minda kat rumah. Badan pun tak penat, duit pun tak luak. Hari ni takde apa yang best, cuma aku boleh bangun lewat. yeeha! As usual, bila cuti ni boleh rehat sepuas-puas hati, aku boleh mengemas, aku boleh memasak, laundry bla bla bla. Even ada kerja kat opis yang aku ada bawak balik rumah, tapi malas amat aku nak layan buat keja tu. Tiba-tiba rasa fedup nak mengadap drawing. wtff! So, tadi aku cuma layan perasaan layan hindustan, then main internet, cucuk tanam farmville, main internet lagi dan lain-lain hal sampai lebam. Oh ya, hari ni macam biasa mesti dua kali time wajib cik tunang tersayang akan call. Tengahari dan jugak pada malam hari. Alhamdulillah, semua dalam keadaan selamat dan baik. Tadi cik buah hati cakap dia ada call mak. Katanya mak jatuh lantai sebab terpijak air peti sejuk. Astarfirullahhalazim! Naseb tak series sangat. Esok kena call dua-dua mom lah. Adil dan saksama!

Then, tadi seperti biasalah bila dapat call dari cik buah hati. Muka ada senyum-senyum. Hati bunga-bunga chinta hari-hari. Setiap hari aku tunggu kepulangan dia. Tak sabarnye lah. Tak sabar nak jumpa sebab terlalu rindu. huuuu.. Bila dia takde, blog kena wajib buat checklist sikit. Jom..

Holiday
Oh! ini amalan wajib bila setiap kali dia turun job. Even jauh ke dekat ke perjalanan tapi bercuti memang perlu okey. Yela, kat sana dia dah bertungkus lumus bekerja cari duit kan so bila dah cuti harus la restkan diri. Cuti kali ni kitorang dah planning nak ke Cameron Highlands. Bestnyeeee. Boleh layan minum teh pure kat sana, boleh camwhoring sampai mabuk, cuci-cuci mata tengok bunga yang sangat gojes, petik strawbery lalala dan lain-lain lagi lah. Neways, aku pernah ke sana dengan family kira-kira dua tahun lepas sebab tu aku dapat imagine. Best! Can't wait! can't wait! :))

Shopping
Even sekarang ni kena betul-betul berjimat duit sebab nak kawen, tapi harap-harap aku dapat goda dia pegi shopping jugak nanti lalalala..

Surprise
Terasa macam aku nak buat dia surprise sumting la. Tapi tak tahu lagi apa. Mungkin bagi hadiah ker.. masak ker.. menyanyi ker.. (eh! boleh ker neh) emm... masih dalam proses pemantauan. eheh!

Terapi
Ah ni mesti wajib ke atas cik tam a.k.a my car. Kesian dia sudah hampir sepurnama tidak dimanjakan. Kena polish bersih-bersih yer :))

Menonton l Makan-makan
Yeah, masih dalam rating amalan wajibal neh. hoho! Nanti nak ajak dia tengok wayang, sharing popcorn bla bla bla.. Bila dia takde malas plak nak google cerita apa yang tengah hit kat panggung. Then nt nak makan-makan-makan sampai muncit. Ye sayang.. wink!! (Dalam perut tiba-tiba nampak kenny rogers)


Setakat tu la dulu kot listing untuk kali ni. Rasa macam tak demanding sangat berbanding previous kot. huhu! Apa-apapun aku selalu doakan dia sehat sejahtera kat sana. Kerja baik-baik. Jaga tangan, badan and everything bila bekerja. Jangan tinggal solat, selalu rinduka aku, selalu call aku dan family, jangan makan banyak-banyak bila time malam, rehat secukupnya dan banyak-banyak lagi la.. dan yang paling penting sekali jangan sampai dia terfikir nak terjun laut lagi. eheh! Bila tergerak hati nanti aku post entry lagi. Bye for now. To my precious darling.. i'll wait for you, promise! muah! *cium sikit ;p

Lots of love, a m b e r h u n n




p/s: Tak sabar nak kawin (tiba-tiba :))

Thursday, March 11, 2010

i love you.............. miss you! can you hear me ?

Dear diary,

Happy sangat sebab tiap-tiap hari dapat call dari pelantar. Even just lima enam minit paling lama, sekurang-kurangnya terubat jugak rasa rindu dalam hati, sekurang-kurangnya masing-masing dapat berhubung bertukar berita walau sekejap. Tadi dapat cakap dengan cik tunang, naseb dah boleh kawal emosi, dah tak banyak nangis-nangis lagi. Pasangan macam kita ni perlu kuat kan sayang ? Tak sabar tunggu kepulangan si dia. Tadi siang, sempat jugak dia planning nak holiday bila dia turun job nanti. Ke mana yer ? Cameroon Highland ok ? Oyeah! Insyaallah nanti kita riding balik hari sama-sama eh! Uh! i can't wait to hugs you. lalala..

hug Pictures, Images and Photos

Tak sabar nak hugs cik buah hati. Macam ni..... MEOW! ;))



P/S: Bila belek kalender, eh! belum lagi seminggu ?

Tuesday, March 9, 2010

Hanya talian dapat menghubungkan kita.. Namun aku bersyukur..

Dear diary,

Bila malam jelma, hati mula tak keruan, hati mula naik meroyan.. Apa yang aku buat serba tak kena. Tak kena sebab asyik teringatkan dia. Dia! kekasih hati yang jauh di mata tapi selalu dekat di hati. Ya! aku dapat rasakan tu. Jauh yang ku pasti hanya untuk seketika demi untuk masa depan bersama. Kebahagian memerlukan pengorbanan bukan ? Pengorbanan hanya kita saja yang tahu. Jauh di lubuk kerinduan, pesan buat kekasih sentiasa dalam ingatan. Suka dan duka mematangkan fikiran, mengajar kita erti kehidupan.

Sayang..
Percayalah, kerinduan ini suatu nikmat yang harus kita lalui bersama.. Bersabarlah, kerana pelangi indah itu hanya milik kita..




p/s: Aku akan sentiasa menunggu kamu.janji..

Monday, March 8, 2010

Can you feel it ?

Dear diary,

Just want to says..
I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you I miss you
the only is you..

Dissonant Morning!

Dear diary,

No wakeup call. No saying good morning my dear. No telling good bye, take care and work hard. Hm.. miss him :((

Saturday, March 6, 2010

Di saat kau benar-benar mahu pergi, sepertiku bernafas dalam air - Part III

Dear diary,

Lately agak busy dengan kerja-kerja harian. Terasa 24/7 days memang tak cukup untuk membuktikan hari-hari terkejar-kejar masa. Ada saja, start dari tempat kerja, balik rumah dan lain-lain hal. Hm.. Duniawi sekarang, maklum saja la. Now, memang tender kat opis dah bertingkat-tingkat. Tak sempat nak catchup habis. Sekarang ni aku dan kroni tengah busy dengan tender UMK. Next KK3.. next.. next.. as usual. Memang memenatkan. Kadang-kadang, cik buah hati dah berkecil hati. Aku pentingkan kerja katanya. Aku cakap TAK! dia cakap IYA! then jadi la pertengkaran kecil. Uh, aku mengaku bulan ni ada saja masing-masing buat perangai. Tapi best! sebab gaduh-gaduh-gaduh then baik-baik-baik-baik. ahah! Biasalah tu kan. Sejak kebelakangna ni jugak hubungan makin teruji dengan sifat kesabaran masing-masing. Memang mencabar ok. Betul kata orang tua-tua. Faham memahami tu amat penting. Kalau tidak, rosak la rumahtangga. Semalam, aku betul-betul rush hour dari pagi sampai petang. Busy gila BABUN! Betul aku tak tipu. Dalam proses nak siapkan tender tu la ramai pulak yang nak buat busy-busy sama. aiseh! tension i! Kemudian, cik buah hati pulak on call, then dia dah kena naik job. Bila dapat tahu dia dh kena naik, punah harapan, punah planning nak riding ke Bukit Tinggi. *Sigh* Flight pukul 8 malam then dapat info dh lambat. Dia mengejar masa. Aku terkejar masa kat opis nak siapkan kerja. Sebelum dia berangkat, perkara wajib. Isteri kena salam cium tangan suami dulu kan ? (ahah. info tambahan), padahal time tu tools and everything ada dalam bonet kereta then dengan nak simpan motor lagi bla bla bla. Memang tak cukup time. Last-last dia tak sempat catch flight. Flight pukul 8, check in pukul 7, pukul 6 baru gerak, jalan jem, pukul 7 baru ada kat midvelly. Fuh! Cabaran sungguh! Alih-alih mintak bookingline flight pagi. DAPAT! alhamdulillah. So now, pagi tadi dia dh selamat sampai Kerteh, selamat sampai ke platform. Dear, Bila teringat memori semalam, sayunya rasa hati. Gonna miss you again.. ;(( Taknak gaduh-gaduh lagi tau.


P/S: Lepas ni rutin harian macam biasa, asyik-asyik tengok kalender. Tengok kalender asyik-asyik..

Tuesday, March 2, 2010

Dear pain!

It's killing me..
Taknak period sebulan, boleh ?