Monday, June 14, 2010

Tiada Nokhtah

Dear diary,

Semakin hari semakin banyak yang tak kena. Just nak cakap, kesian pada yang teraniaya fullstop.

Okey, salam kepada diary. Hari ini hari Isnin. Perjalanan hidup harini macam biasa. Bangun pagi lepas-lepas cuti dua hari memang semua orang sedia maklum la kan. MALAS amat aku nak bangun pagi td. Tapi terpaksa gagahkan jugak badan ni then pujuk hati yakinkan diri sendiri yang harini adalah hari ISNIN. Bukan hari sabtu ataupun hari ahad ataupun wesak day ataupun hari raya. Sila bangun dengan kadar segera! Fuh! bila bangun, as usual mata dah macam mata panda yang tak berapa comel. Redha dengan anugerah diri. Bangun-bangun then terus jadi 'alarm' merangkap morning assistant pada cik tuan besar. hehe! Best2 sebab ada kesempatan kejutkan dia pagi untuk beberapa hari ni. Kalau dia kena naik job, alahai rasa kosongnya bangun pagiku.

Then, kat tempat kerja macam biasa. Kerja-kerja-kerja. Excited plak aku buat tender kali ni sebab tender kali ni untuk projek buat kandang-kambing-biri-biri. Auw! so excited ok sebab nampak simply easy tapi tak berapa easy sangat la sebab aku kena dapatkan quotation M&E Works jugak. So kali ni just peningkan kepala sikit2 je nak ingatkan basis price untuk all the concrete works, BRC. Rebar ? hm.. aku memang champion dh kot bab tu. hehe! (sungguh tipu!) Now, makin banyak jugak yang aku belajar. Even agak busy kebelakangan ni tapi aku PUAS bila keja yang aku buat dapat deliver dengan sempurna. Tapi bila certain-certain part aku dah tak dapat nak bear benda tu.. then terpaksa aku give up and excuse. Boleh ke macam tu ? haish! kata cik buah hati, buat setakat yang mampu. Jangan paksa diri. Fuh! dia selalu cakap aku terlalu obsess dengan kerja. Aku cakap TIDAK BANG (aha! dah macam stail tone tipah tertipu bang, tipah tertipu) .. then dia cakap. YES-YOU-DO. Alahai, sampaikan kenkadang macam malu sendiri bila nak keluarkan perkataan yang bagi aku tersangat-sangat-sangatlah SENSITIVE. Sensitive terpaksa kena pakai caps lock sebab ia betul-betul sensitive.
  1. Submission Tender
  2. Site Evaluation
Ok, cuma dua item tu saja. Taknak descripe lebih-lebih. Lu pikirla sendiri.. huhu! Dah-dah! taknak cakap pasal keja lagi. Cukup takat ni dulu untuk hari ni sebab aku tahu, kalau nak detailkan moment untuk hari ni, cukup tragis. Kenangan petang tadi memang takkan aku lupakan and bila benda-benda macam ni terjadi then aku realised 'Yang lemah akan sentiasa ditindas, dan yang kuat takkan kuat untuk selamanya. Hidup bagai RODA. Sekali kau akan berada di puncak dan jangan lupa kau akan tetap berada di bawah' satu hari nanti. Semua ni cukup mematangkan aku. Baru aku tahu mana betul, yang mana salah. Yang mana kawan mana lawan, Yang mana hak dia, apa hak kita dll. Kepada cik buah hati, thanks for your supported, encourage me, give me a strength dan macam-macam Kata Penguat Semangat lagi la supaya aku jangan cepat putus asa. Patah semangat and so many more yang berunsur negative. Honestly, he is my truly BEST FRIEND EVER. I can't imagine one day without him.

Melebar pulak entry untuk kali ni. Sebetulnya masa mula2 create entry tadi, aku cuma nak update lain, tapi lain pulak yang terkeluar. huhu! layankan aje la eh. Will meet next entry dengan some of pictures yang kitorang captured tadi masa pegi funfair sebelah rumah. Cool & Chill moment even tak semeriah mana, aku nak kata CHILL jugak. Ok little diary, good night. Happy sweet dreams to all of you and us. Assalamualaikum..




Psst: Tadi, makan cupcorn kat Funfair tak sedap langsung.
Kentut busuk punya makcik..