Friday, August 26, 2011

Rayyan was born!

Muhammad Rayyan Aiman Bin Muhammad Hafizi
23hb Ogos 2011 jam 10.30malam
Hospital Selayang, Selangor.

Alhamdulillah syukur pada Allah, aku dan Rayyan telah selamat semuanya. Ada kesempatan akan diupdate kemudian..

Saturday, August 20, 2011

Sabarlah sayang..

Dear baby,

Assalamualaikum anak mama. Sayang mama tengah buat ape tu. Mama rasa Rayyan senyap je kat dalam ni. Rayyan tengah makan eh.. ke tengah tidur ni. Ooo abah takde, taknak main-main dengan mama eh ? Mama rindu Rayyan la.. Tadi mama asyik blogwalking belog orang yang nak jadi ibu macam mama ni. Ramai jugak yang dah selamat bersalin time-time puasa ni. Kalau diikutkan, timing due date diorang pun lebih kurang time Rayyan jugak nanti. Tapi kebanyakannye, semuanya dah tak sabar-sabar nak say hello pada mama papa diorang. Sayang mama ni taknak keluar lagi ker? hehe! Tiap-tiap hari mama berdoa biar Rayyan dan mama selamat semuanya nanti. Mama pun dah tak sabar nak balik kampung ni. Harap sangat Rayyan sabar sekejap dalam perut mama k. Rayyan keluar bila mama dah selamat sampai rumah tok ok. Even, sekarang ni pun mama rasa tak tahan sangat sakit-sakit, sengal-sengal badan. Sebab tu mama dah amik cuti awal. Abah pun suruh mama amik cuti awal sebab kesian tengok mama still sarat bawak Rayyan pegi keja. Insyaallah hari Selasa ni kita balik kampung okey. Weekend ni kite terpaksa dok kat KL lagi sebab abah ada 2 interview pulak hari isnin and selasa ni. So, terpaksa postpone nak balik awal. Takpela, mudah-mudahan ada rezki Rayyan lagi untuk kali ni. Ok la sayang. Dah pukul 10 ni. Kejap lagi abah balik dari tarawih. Nanti kita makan donut sama-sama eh. Saaayang anak mama. I love u sayang. Muuuuah!

Friday, August 19, 2011

Oh! bahagia rasa bila..

Dear diary,


Semalam genap Rayyan berumur 37 minggu. Masih takde tanda-tanda nak bersalin. Sakit-sakit, sengal-sengal bila sesekali Rayyan mengeras tu ada lah. Hari-hari menghitung hari mudah-mudahan Allah permudahkan segalanya dengan selamat. Tak sabar sangat nak tatap wajah baby. Husband jugak macam tu. Hari-hari bual-bual dengan Rayyan apa la yang baby buat kat dalam tummy mama. Bahagianyer rasa bila...

.. Rayyan tersedu-sedu..
Pheew! bahagia ada rasa kesian pun ada kat Rayyan bila aku dapat rasakan yang dia tengah tersedu-sedu kat dalam. Especially bila dah hujung-hujung pregnancy ni then puasa time pulak tu. Makin menjadi-jadi dia lebih-lebih lagi bila nak masuk waktu tengahari.. tidak pun after/before berbuka. Selalunya bila Rayyan sedu-sedu ada la dam dua or tiga minit. "Keshiian anak mama ni" "Nak besar lagi dia ehh.." Bila Rayyan tersedu-sedu, aku mesti akan berbual dengan dia sambil urut-urut perut yang hyper muncit dah ni. hehe! then, lama-lama sedu Rayyan pun hilang.

.. Rayyan mengeras..
Huhu! even rasa sengal-sengal jugak bahagian tummy ni, tapi hati tetap munga-munga sebab hari-hari dapat rasa baby sentiasa dekat dengan kita. Sekarang ni pun, tak kira kat mana or masa.. itulah aktiviti Rayyan sampai kenkadang tu buat aku tersentak sekejap rasa sakit. Haish! "kuat la anak mama nih" " Macam abah dia jugak.hehe". Bila aku dah tersentak tu, automatik la Rayyan ke tepuk manja. Nak cubit tak buleh lagi kan. huhu! Selalunya bila aku tengah drive la. Time-time tu jugak dia nak ajak main-main. sayang...sayang...

.. Rayyan terkejut..
hehe! betul ker baby kat dalam ni dah boleh terkejut eh. Aku rasa la.. sebab kadang-kadang rasa kelakar jugak bila tengok telatah si kecik ni sejak dalam perut lagi. Rumah dah la betul-betul tepi jalan. So lori bas lalu lalang tu perkara biasa la. Then bila aku dengan husband istirehat kat depan tv dengan mode sunyi sederhana jer (Rayyan pun maybe tengah tidur masa tu).. then tiba-tiba bunyi enjin bas kuat dol! Terus perut aku pun bergoncang. Sekejap jer kalau dia tengah terkejut tu. Shock! huhu! kesian betul dia.. "Anak mama tak suka bising-bising eh".  Tapi kalau kitorang masuk mcd or mana-mana tempat yang bising-bising suara budak main-main.. Macam seronok pulak dia kat dalam. Sibuk nak excited sama nak main. hehe! Masa tu buleh tengok la.. perut asyik gerak-gerak jer. alahai anak mama ni. Dah pandai nak berkawan eh. Kalau macam tu.. keluar cepat-cepat eh. Abah and mama tak sabar dah nak main-main dengan Rayyan :))

Sebenarnya banyak lagi kot aktiviti-aktivi Rayyan yang mungkin aku tak berapa nak perasan lagi. Setakat tendang-tendang.. siku-siku tu.. perkara biasa la. Hari-hari aku kena tendang dengan Rayyan. huhu! Tapi takper la. Janji Rayyan aktif kat dalam, aku dah rasa senang hati. Mesti lepas bersalin nanti aku akan sentiasa rindukan kenangan yang pernah aku rasa sepanjang sembilan bulan ni dengan penuh syahdu sekali.  Macam-macam perubahan yang aku dah lalui. Pengalaman yang setiap wanita sentiasa impikan. Bersyukur pada Allah sebab bagi aku peluang merasai nikmat dan bahagianya hidup sebagai wanita sempurna. Alhamdulillah..


psst: Counting days..

Wednesday, August 17, 2011

Salam Nuzul Al-Quran

Dear diary,

Best pulak online time-time pagi ni sebab server laju jer. Kalau malam tu, kadang-kadang macam siput sedut punya lembabnyer. Menyampah! Oh! hari ni cuti umum. Salam Nuzul Al-Quran untuk semua. Dah la semalam aku amik EL, arini cuti umum lagi. Best-best. Buleh rehat sikit kat rumah. Cik husband pulak planning nak servis kereta + cuci cik tam yang dah berapa minggu tak dicuci tu. Haish! kesian betul cik tam tu sebab dah makin kurang kasih sayang. hehe! 

Hm.. semalam aku dah buat check-up baby kat KK. Sekarang ni every one week kena follow-up check up. Alhamdulillah kesihatan mama Rayyan baik-baik ajer. Tekanan darah ok.. berat ok.. cuma kepekatan HB je turun sikit. Maybe sebab aku makan kubis kot baru-baru ni. Tapi still ok la. Kakak misi tu pun check main-main perut aku cakap kepala baby dah ada kat bawah. Insyaallah.. bila-bila masa pun Rayyan boleh keluar. Ikut dia la nak jadi orang KL ke orang Kulim. Abah Rayyan la yang excited sangat kalau boleh nak aku deliver kat sana jer. Tapi benda ni semua bukannye ada suis yang aku boleh picit-picit. " okey. Rayyan boleh keluar harini eh!" then tekan button. haish! Mudah-mudahan Allah sentiasa permudahkan urusan hambaNya ni. Sebagai langkah berjaga-jaga, takde aral maybe aku amik cuti awal. Dah tak larat nak keja lagi dah. Tapi sebelum tu, kena setelkan satu dua claim sub-cons dulu. Then hati baru tenang nak bercuti.. oyeeah! :))

Tak sabar rasanya nak balik kampung ni. Kat Selama tak buka puasa lagi. Insyaallah raya tahun ni memang puas la aku cuti and tak gaduh ape lagi dah sebab aku sambung maternity leave sekali. Can't wait nak dapat cuti keja panjang macam ni. Then, if miracle.. and rezeki Tuhan nak bagi untuk kami sekeluarga.. insyaalllah kitorang akan balik keja kat hometown. Taknak stay kat KL lagi dah. Husband mungkin akan dapat keja baru kat sana. Tak sabar tunggu 10/9 ni. Kalau betul la semua tu terjadi.. kami bersyukur sesangat. Semuanya rezeki untuk Rayyan.. Insyaallah..

Oklah diary, syok pulak tengok cik husband sambung berdengkur balik ni. Nak join sekali la sekejap. huhu! Ada masa nanti update lagi. Will meet again with my little prince. Bye!

Tuesday, August 16, 2011

Update pantas!

Dear diary,

Hari ni nak buat check-up baby. Tak sure lagi nak amik time out jer ker or nak amik el terus memandangkan cik suami pun malas nak keja, nak pegi check-up sesama katanye. Bagus jugak sebab aku pun dah tak larat nak drive sendiri. Sesekali tu buleh la kan.. manje manje sikit kat cik laki. huhu! Neways, selamat berpuasa untuk hari ke-16 untuk semua..
 
lalala. en. Rayyan dah ada tabung. Selamat menabung sayang mama..

Sunday, August 14, 2011

Penat yang berbaloi-baloi..

Dear diary,

Pheew.. sedapnyer dapat letak badan kat tilam sekarang ni sesambil berbloging sambil tengok Nurul Syuhadah yang cun kat tv3 ni sesambil tunggu cik husband pulang dari tarawih. Harini aku dan husband marathon sakan jenjalan budget ''orang mengandung kena banyak berjalan'' la kononnyer tu. hehe! Amik kau. Kaki pun dah nak dekat krem pun ni sebab penat sangat berjalan. Itu baru keluar tengah hari balik rumah petang tu. Belum sambung sampai ke malam lagi. Kalau tak maybe dah terduduk aku kat jalan kot. Dah makin dekat-dekat ni.. biasala, makin penat nak bawak perut. Tapi takpe, aku happy sangat. Sekurang-kurangnyer ada si kecik yang ikut sekali..

Mula-mula keluar tadi, planning dari awal lagi nak pegi GMC buat check-up baby. Tapi malangnyer, yang ada tadi doc lelaki. Jadi terpaksa lah cancel nak jumpa Rayyan. Kalau boleh nak tahu jugak macam mana kedudukan Rayyan sekarang ni. Hopefully sesangat yang dia dalam prosess nak engaged dah sekarang ni memandangkan Rayyan pun dah masuk 9 bulan. Hum.. rindu baby la... (sambil usap-usap perut)

Bila dah cancel nak buat check-up, then kitorang terus rush ke kedai jamu mak dara. Auu! betul ke aku nak makan jamu ni ? hehe.. Tapi, HARUS jugak kena jaga badan after bersalin nanti demi untuk suami tercinta. Lagipun dia la yang galakkan sesangat suruh aku makan jamu dengan harapan dapat jaga badan balik after deliver nanti. Haish! walaupun pinggang tak ramping, tapi harapan aku tinggi yang amat agar badan kembali normal lepas bersalin nanti. Insyaalllah.. Jamu ni pun atas recommended kak jijah, opismate aku. Lagipun kedai jamu mak dara tu pun dekat sangat dengan opis aku. Bawah opis jer. So.. senang sikit la nak cari. Tadi pun aku tak amik 1 package pun sebab fikir-fikir balik macam tak berbaloi pulak nak amik satu set tu. Lagipun mak cakap bengkung and tungku dah ada. So tak payah beli lagi. Jadi tadi, aku cuma amik capsul jamu, losyen badan dengan daun-daun buat rebus mandi tu jer. Ok la.. Harap semua tu berguna dan berkesan  la nanti.

Then, after beli jamu kitorang ke Baby world pulak. Tak jauh jugak pun. Kat Taman Permata tu jer. Neways, thanks to Fara sebab recommend survey breastpump kat situ.Sebelum ni puas jugak la survey sana sini cari mana package offer terbaik yang boleh aku beli. Mulanya ingat nak cari kat Shah Alam jer after tengok pakej breastpum kat satu kedai tu berbaloi jugak. Alih-alih bila search kat baby world, lagi murah and banyak jugak free gift yang dia bagi. Good.. good. Jadi, tadi berjaya jugak membeli pakej Medela E-breastpump yang aku fikir sangat berbaloi tu. Cute and quite bising jugak la bila nak pump nanti. hehe! Harap-harap stok susu sentiasa ada bila bersalin nanti. Senang nak bagi Rayyan. Sebab kalau boleh awal-awal dua tahun ni aku nak try full time breastfeed. Taknak kasik susu formula lagi. Semua untuk kebaikan Rayyan jugak nanti. Cik husband lagi la galakkan aku breastfeed jer selain jimat.. dapat bagi khasiat yang terbaik untuk baby nanti. Insyaallah.. Selain tu, kat baby world tadi jugak ada offer playmatt. Benda alah ni cik husband la yang beriya-iya sangat nak beli since masa shopping kat MY DEAR haritu lagi. Bila dah nampak ada offer murah, terus dia nak beli. Haish! Semua Rayyan.. semua Rayyan. Jeles tau .. Kalau macam tu tak buleh jadi. Mama Rayyan harus di'reward sesuatu jugak. hehe!

 Olo..lolo. abah Rayyan la ni excited sangat kalah aku. Pantang nampak yang comel-comel and murah sikit. Ingatkan dia nak amik satu je. Sekali amik sampai tiga. adoi.. mana la mama Rayyan tak jeles. hihi!

Lepas pegi baby world.. kitorang terus ke depan sikit dari Taman Permata. Huhu! main jenjalan area-area sini jer. Pegi Wangsa Walk kot-kot ada baju raya yang berkenan. Sekali masuk optimo, banyak betul baju preggy kat situ murah-murah. Haish! berbaloi la jugak bila compare balik dengan tempat lain.. baju yang sama. Tapi kat situ jauh lebih murah. Naseb.. naseb. Kat situ dapat beli dua helai baju mengandung cum untuk raya kalau sempat. hehe! Memandangkan Rayyan pun bila-bila masa je boleh nak keluar, jadi baju tu sekadar standby jer. Kalau raya ni dia masih taknak keluar.. so baju tu boleh la buat baju raya. Kalau nak simpan untuk raya, takut tak sempat pulak nanti kan.. So, ada masa aku akan pakai je semua baju-baju tu. huhu!

Tak cukup lagi, after ke Wangsa Walk.. kitorang jenjalan kat Giant Batu Caves pulak. haha! kan aku dah cakap tadi.. gila kentang betul berjalan tak sedar diri. Kat sana ada la cari barang dapur sikit before balik rumah masak-masak untuk berbuka. Fuh! penat sungguh.. Tadi sampai rumah pun dah pukul 6.30 petang. Aku cuma sempat masak nasik, sambal udang and telur dadar je untuk berbuka. huhu! Even sangat penat, tapi diary untuk hari ni sangat lah berbaloi-baloi.


psst: Syukur pada Allah. Menunggu satu la miracle dariNya.

Thursday, August 11, 2011

Rayyan genap 36 minggu..


Bayi anda masih menambah berat badannya - lebih kurang 28 gram sehari. Beratnya hampir 6 paun / 2.7 kilogram dan panjangnya 19 inci / 45 sentimeter dari kepala ke jari kaki.

Anda mula merasakan tekanan di bahagian bawah abdomen anda dan juga sedar yang bayi anda sudah mula menurun. Ini diberi nama lightening iaitu peringanan, atau engagement iaitu penurunan kepala bayi; dengan ini paru-paru dan perut anda terasa lebih lapang - bernafas dan bermakan-makan akan menjadi lebih selesa. Namun begitu, perjalanan anda semakin kurang selesa - sebilangan wanita melaporkan yang mereka merasakan seakan-akan bayi hendak terkeluar. Juga, anda akan terasa seakan-akan sentiasa hendak ke tandas.

Berita baik ialah bahawa menjelang akhir minggu ini, kehamilan anda sudah cukup bulan dan anda akan melahirkan bila-bila masa. (Bayi antara 37 minggu dan 42 minggu dianggap cukup bulan - bayi yang dilahirkan sebelum 37 minggu ialah pramatang dan selepas 42 minggu ialah lewat waktu atau post-term.)

Semasa janji temu mingguan anda, doktor akan memeriksa anda untuk melihat samada anda sudahpun mendilitasi (apabila serviks membuka) dan mengembang (apabila serviks menjadi nipis). Doktor juga akan memeriksa apakah posisi bayi untuk menentukan sejauh mana bayi sudah jatuh ke dalam pelvis. Informasi ini akan dimasukkan ke dalam nota materniti anda supaya doktor anda maklum akan posisi bayi apabila tiba masa untuk melahirkan - Sumber: Babycenter

Tuesday, August 9, 2011

Mode: Nak masak paprik udang la untuk berbuka puasa nanti.. slurrp!

Rayyan dapat stroller baru..

Dear diary,

Alhamdulillah, perjalanan pergi dan balik kami ke kampung halaman last weekend selamat semuanya. Nasib baik takde sakit teruk sangat. Sakit lenguh-lenguh tu ada la. Practise untuk balik kampung raya nanti.huhu! Harap-harap Rayyan baik-baik je bila balik raya nanti. Risau jugak aku. haish! taknak fikir bukan-bukan lah.. Just update masa balik Kulim haritu..
  • Dapat makan nasik daging superb sedap MIL masak. huuhu!
  • Blaja buat biskut raya dengan wanie. best! siap bawak bekal biskut tu balik kl lagi. Marvelous! Solute la dengan adik ipar aku tu.
  • After ada masam masin bermuka sikit dengan husband, akhirnya senyum sampai ke telinga bila cik suami ajak upgrade barang kemas haritu. Tq sayang :))
  • Dapat shopping barang Rayyan sikit. Time tu dapat shop baju Rayyan sehelai, support kepala baby bila dukung or letak dalam stroller and lagi satu belikan dia thermometer. Senang nak monitor kesihatan Rayyan nanti. Barang mama Rayyan punya dapat beli kotex maternity dengan selipar jepun je untuk bawak pegi hospital nanti. hehe! Selipar tu merata tempat cari, tapi asyik tak berkenan jer. Last-last kat kampung jugak yang ada.
  • Balik KL dengan stok-stok barang dapur yang di'supply oleh mak mertua. Segala bawang, serai , kiuh frozen tok kaduk sumua ada. Jimat-jimat! tq mom!
  • Masa singgah lawat mak tok, tok buatkan air selusuh supaya dipermudahkan aku bersalin nanti. Insyaallah.. kita cuma boleh ikhtiar biar Allah yang tentukan. Hm.. tapi buat masa ni takleh minum lagi. Tunggu dah dekat-dekat nanti baru minum. Cik suami pun tak kasik aku minum lagi. Risau jugak dia takut awal bersalin pulak. Makin hari makin berdebar-debar nak meneran Rayyan ni. hehe! Mudah-mudahan dapat bersalin normal nanti.
Dan yang paling bestnye harini bila masuk office, kat tempat aku ada sekotak sweet cherry stroller sub-con bagi hadiah. In advanced tu. Thanks to Mr Achu so much! Risau benar dia asyik dok tanya bila aku due and start cuti bersalin nanti sebab takut takde sapa nak prepare dia punya claim. hehe! Pandai betul apek ni buat business.. Alhamdulillah Rezeki untuk Rayyan lagi. Macam mana ni ? Rayyan dah ada 2 stroller. Tak buleh jadi ni. haish! Tak sabar nak bawak balik tunjuk kat cik suami :)) Okla diary, ada masa nanti akan aku update lagi diary ni selagi my little baby inside the dorm ni belum lahir. Adiosaa amigas!

Friday, August 5, 2011

Apa ? Rayyan tak puasa ?

Dear baby,

Kehadapan Rayyan yang amat mama rindui. Hari ni dah masuk hari ke-5 orang berpuasa. Tapi malangnye Rayyan tak puasa pun untuk hari ni. Kalau Rayyan tak puasa, mama pun tak puasa jugak la kan. haish! sayang jugak kena tinggal puasa ni. Semuanya gara-gara abah and mama tak terjaga waktu sahur. Sedar-sedar tadi jam dah pukul 6.30 pagi. Tak sedar langsung alarm ada bunyi ke tak. Tak pun abah terlupa set alarm. Alamatnya mama terpaksa la bersahur pukul 8 pagi tadi. Mula-mula mama rasa macam nak teruskan puasa je sebab sayang sangat nak tinggal, tapi bila fikirkan balik untuk Rayyan.. kesian pulak. Tak sampai hati nak mengadap Rayyan lapar sambil tersedu-sedu nanti. Cuma abah je la terpaksa kena tahan perut sikit puasa tanpa sahur. Sekarang ni mama kat office. Rayyan pun dah kenyang after mama makan roti kat pantry tadi. Rayyan jugak dah start tendang-tendang mama lagi ni. Apa la yang dia dok buat kat dalam tu eh. haish!

Sayang.. malam tadi mama mimpikan anak mama dah lahir. Weird jugak bila mama fikirkan balik. Anak yang mama lahir tu bukannye baby boy.. tapi baby girl. Mama tak dapat nak tatap sangat muka baby.. cuma yang mama ingat dalam mimpi tu, anak mama rambutnye lebat sangat. Dalam mimpi tu pun macam-macam jadi. haish! mama pun fening. apa punya mimpi lah. Ni kes terlalu rindukan Rayyan la ni sampaikan mama mimpi bukan-bukan. Sebab tu la tidur lena je sampaikan tak sedar langsung nak bangun sahur. huhu!

Insyaallah, takde aral pagi esok after sahur kita balik Kulim ye sayang. Dah lama Rayyan tak dengar suara mak tok and tok abah kan.. Harap-harap perjalanan kita pegi dan balik nanti semuanya selamat.  Rayyan taknak meragam dalam kereta tau. Muah! love and miss you so much!!


Tuesday, August 2, 2011

Rayyan pun puasa jugak..

Dear baby,

Alhamdulillah, hari ni hari kedua Rayyan berpuasa. Mama rasa tersangatlah gumbira bila dapat berpuasa dengan perut buncit ni. Cabaran bertambah bila Rayyan ada dalam perut mama. Sebenarnya, memula abah rasa risau jugak takut mama tak tahan nak puasa, kesiankan Rayyan katanya.. tapi, mama rasa mama boleh puasa tahan lapar asalkan sahur mama tak tinggal. Bila Rayyan sedu-sedu tengah-tengah hari.. rasa kesian jugak kat anak mama ni. Lapar la tu. hehe.. Harap-harap Rayyan kat dalam sehat-sehat aje tau.

Pagi tadi, mama buat check-up kat klinik gomen macam biasa. Kali ni, 2 minggu sekali kena check-up. Kesihatan mama alhamdulillah semuanya ok. Rayyan pun sama jugak. Kata nurse tadi, kepala Rayyan dah kat bawah. Hopefully Rayyan taknak gerak-gerak pusing-pusing kuat sangat tau. Stay macam tu je sampai Rayyan rasa nak keluar nanti ok. Bila keadaan Rayyan macam tu, of course la mama makin-makin-makin penat sekarang ni nak pegi keja. Nak drive bila balik keja pun rasa letih sangat. Tambah pulak kalau Rayyan tak boleh duduk diam kat dalam. Lagi la mama rasa nyut-nyut sangat. huhu! Tapi takpe, demi anak mama sorang ni.. mama tak marah pun :)) mama kena kuat. Nak merengek mintak abah selalu hantarkan rasa kesian pulak sebab pegi keja masing-masing lain arah. Hm.. takpela asalkan Rayyan baik-baik je kat dalam. Insyaallah bila Rayyan genap 9 bulan nanti mama and abah scan Rayyan lagi ok. Rindu la kat anak mama ni.. makin besar.. makin sehat. Tak sabar rasanya tunggu Rayyan keluar lengkapkan kehidupan mama dan abah. Bahagia sangat. Alhamdulillah..

Hm, nak cerita ape lagi eh. Oh! balik keja tadi, mama dan abah so excited masak sesama untuk berbuka tau. Menu arini ialah sambal udang, ikan goreng dengan sayur kailan ikan masin and tak lupa jugak ada tembikai dengan kurma. Nyumi! Seronok tengok abah makan tadi. Mama pun makan banyak jugak tadi. Untuk Rayyan jugak la katakan. hehe! Kesian anak mama sehari puasa. Sayang sangat kat dia. and now, mama sensorang dalam bilik melayan internet jer sambil tulis belog untuk Rayyan. Abah pegi sembahyang terawih. Kejap lagi balik la tu. Masa mama tengah menaip ni, Rayyan kat dalam tengah aktif gerak-gerak lagi.. oo faham eh.. mama tengah bercerita pasal Rayyan kat belog. hehe! pandai betul. Ok lah, Rayyan stay elok-elok ok. Taknak bagi mama rasa sakit sangat nak tidur nanti tau. Bagi mama tidur lena sebab esok nak bangun awal lagi bagi Rayyan makan. Jadi anak yang baik suatu hari nanti. Mama dan abah terlalu sayangkan permata hati kami yang satu ni. Mama stop dulu k. Selamat malam sayang (sambil senyum kat perut.. senyum kat anak mama la ni)
Can't wait for my real baby.