Wednesday, November 23, 2011

Rayyan Aiman 3 months

Dear diary,

Oh yeah! sila lihat lilipie. Rayyan Aiman sudah tiga bulan. Syukur alhamdulillah, dia semakin sehat dan mudah nak dijaga. Hari ni aku ambik half day sebab nak cucuk Rayyan 3 bulan. Surprised! berat Rayyan dah 6.6kg. Huhu! sehat dan bembem anak bujang aku tu. Tadi masa jumpa doctor baik-baik jer dia and bila kena cucuk je, steady.. takde nangis-nangis dah. Agaknye dia dah mkin berisi.. sebab tu bila kena cucuk pun dah tak terasa sangat. hehe! Tadi after balik dari klinik terus susukan Rayyan.. then bagi makan ubat.. then terus dia terlena. Kesiann anak mama. Mesti mengantuk lali dek ubat tadi. Sekarang ni pun, dia dah normal berak. Kalau tidak masa awal nak masuk 2 bulan, dia makin kurang berak. Risau jugak den. 

Bila tinggalkan dia kat rumah, mesti rasa rindu-rindu nak balik jumpa dia. Memandangkan lately Rayyan tersangatlah peramah bertegur orang.. nak bersembang.. buat senyum-senyum.. buat muka nak mengorat.. dan macam-macam lagi. Kalau boleh tiap-tiap masa nak duduk sebelah dia jer. huhu! bestnye fulltime housewife. Can't wait for it.

Dan ada perkara yang menggembirakan jugak bila aku timbang berat kat klinik tadi. Berat semakin turun.. Oyeah! o yeah! (sambil joget-joget cucuk langit ;p) Support for breastfeeding! Thanks Rayyan sebab dah kurangkan berat badan mama. Love u baby!

 Bila mama nak dapat gambar Rayyan tengah senyum ni?

No comments:

Post a Comment