Tuesday, April 3, 2012

Two in One

Dear diary,

Once again. Time cemgini baru nak berblogging setelah buat-buat tarik muka kat husband tadi berebut nak online, akhirnya dapat jugak. ahaha! Takdelah. Sebenarnya lately husband obsess sangat nak masuk youtube search ceramah itu ini.. Macam-macam ceramah ustaz dah dia explored. Good! Good! Yang aku pulak bila online takde keja lain asyik nak edit photo, bukak facebook, blogging etc. ahahaa! Rayyan pulak now dah nyenyak tidur since balik dari umah maklong tadi melawat newborn gigirl baby. 

Dimulakan harini dengan breakfast disediakan oleh en. husband. Best! Even cuma kentang goreng and sosej.. tapi ia sangat bermakna. Thanks husband. Then sambil-sambil lepak kat rumah, golek sana sini.. sempat jugak aku buatkan Rayyan kurma blend tadi. Bagus! anak mama makan banyak harini. Bila dah masuk tengahhari, dah planning dari semalam lagi nak makan mcd. Alahai, rasa dah lama pulak tak makan mcd. Gian! Gian! ahaha.. So.. dapur tak berasap lagi harini. Dalam pukul 2.30 baru keluar rumah cari makan. Atooi! Bila perut betul-betul lapar, barulah rasa excited nak makan kan..

Dari muda remaja sampailah esoknye nak bersalin sampailah beranak satu.. inilah favourite aku kalau masuk mcd. Banyak benar candu diorang letak kot sampai addicted sangat dah. huhu!

Si kenik ni pun taknak mengalah jugak. Bila letak dalam childchair, bukan main meronta-ronta lagi dia nak keluar taknak duduk diam. Haish! Dia pun sibuk sama nak tolong makan. huhu! SEE! Rayyan dah ada gigi. Siaplah aku kena gigit tiap-tiap hari.

Bila dah taknak duduk diam tu.. haaa! dapatlah merasa bos kecik tu nikmatnya masuk mcd. hehe! Husband testing bagi makan kentang goreng dengan sundee tadi. Hopefully perut tak meragam. Bukan main excited lagi lidah dok jilat bibir. Rayyan.. Rayyan.. :))

After perut dah kenyang, husband ajak singgah borong Man kejap sebab dia nak beli kopiah spare dalam kereta. Aku apa lagi.. jom kan aje. Hahah! masuk kedai tadi just cuci-cuci mata sajo. Takde yang berkenan. Tudung bapak mahal jugak. Dus! Rayyan pulak dapat bola angry bird. Bukan main seronok lagi anak bujang aku tu pegang bola dengan kaki. Ok! dasyat! Then, lepak-lepak umah MIL sampai maghrib. Sebabnye lepas magrib nak melawat baby Lutfi dan Natra. (the cousin)

Selamat datang ke dunia gigirl! Jadilah insan yang solehah yang membanggakan kedua orang tuamu.
Arissa Humaira (Hopefully betul la ejaan tu. huu!)

Ok! close up sikit.. Comel anak dara ni. Buat rebutan Rayyan dan Amir bila main masak-masak nanti. hahaha!

Suruh husband amik gambar tiba-tiba parkinson plak. ahaha! taklah. Camera yang jadi gelong mode. Dari kiri   my ipar duai kakcik and her baby boy Amir. Mama Rayyan and the hensem boy. Then Natra with her new gigirl. Syok bercerita panjang lebar dalam bilik kitorang tadi. Privacy sikit nak soksek. huhu!

End story.