Tuesday, June 19, 2012

Get well soon my dear!

Dear diary,

Alhamdulillah after 1 week bercuti kat kampung, now back to home sweet home berdua bersama si kecik. Bila balik rumah, as usual banyak benar kerja rumah kena buat. Sapu sampah, mop lantai, laundry.. laundry, cuci toilet, lap meja, tukar cadar katil etc. Fuh! penat. Now fully done. Rayyan pun dah nyenyak tidur.  Dua tiga menjak ni aku tengok anak bujang tu manja benar dengan mamanya. Asyik nak melekat je. Ingatkan sebab abah takde, tapi mungkin dia tak berapa selesa. Kalau nak tidur pun, dia suka didakap. Macam Rayyan kecik-kecik dolu. Bila tepuk-tepuk, terus Rayyan terlena. Kesian anak kesayangan aku tu. Pagi tadi, dia batuk-batuk. Flu pun jugak. First time usia Rayyan dah nak masuk 10 bulan ni, kesihatan kurang stabil. Berat badan pun turun. Mungkin dia makin aktif.. or keadaan cuaca or persekitaran yang kurang memuaskan. Alhamdulillah, pagi tadi jugak aku dah bawak Rayyan pergi klinik check-up. Masa kat klinik pun ramai benar budak-budak demam,batuk. Kesian sangat. Hopefully after makan ubat 2 3 days nanti, batuk/flu Rayyan berkurangan. Insyaallah..

"Ya Allah, semoga aku cekal menempuh ujian kecilMu ini"


No comments:

Post a Comment