Thursday, June 21, 2012

Waiting husband

Dear diary,

Aktiviti aku harini macam biasa. Tak macam orang lain yang super duper hot mommy berkejaran sana sini hantar ambil anak dari nursery ke school then lari-lari ke kantor bla bla bla. Maybe one day akan jadi hot mommy jugak kot. Sekarang ni husband bagi chance relax-relax lagi kat rumah boleh la.. huhu! Pagi-pagi  morning lagi Rayyan bangun seawal jam 8 then bila ditepuk-tepuk, bum terlena balik sampailah ke pukul 10 pagi. Waktu tu pun Rayyan terjaga sebab bunyi telefon. Husband call. Bila dah terjaga for the second time tu, memang dah takde chance nak tido balik la kan. Terus main-main, gomoi-gomoi budak kecik tu sampai lebam. Fever pun makin ok. Tapi now dah berjangkit kat mama dia la pulak. Adoi! Selsema. Sangat-sangat tak selesa. Kita yang dah tua ni pun rasa tak selesa bila flu, inikan pulak anak kita. Kesiaan Rayyan Aiman. Harap sangat dia dapat recover secepat mungkin sebab mama dah take over flu Rayyan ni. huuuu!

Bila soal makan ubat, dulu Rayyan cool je bila kena makan ubat demam. Tapi lately, sejak makin bijak akal berkodi-kodi.. susah pulak dia nak dibagi makan ubat. Last day check-up pulak doc bagi tiga ubat nak kena habiskan. Fuh! Mencabar la aku nak bagi Rayyan ubat. Puas tawaf satu ruang tamu. Pheew! Bila nak bagi makan tu, puas kena pujuk-pujuk, pretending sooo happy, nyanyi sana sini then baru dia nak bukak mulut. Sapa kata jaga anak ni tak mencabar? Hm.. memang kena banyak-banyak bersabar. 

Pagi - Masa untuk makan ubat.

Maghrib - Tunggu abah balik bersama cool fever

And now, Rayyan dah tidur-tidur ayam atas katil yang super wangi lepas mama dia sembur febrese. Husband nak balik la katakan. hehe! Tadi sebelum bagi susu pun aku dah bagitau dia malam ni abah sampai. Sama-sama kita doa biar abah selamat sampai rumah. Rayyan tak banyak bunyik, terus nganga-nganga mulut mintak sumbat susu. Bila minum pulak, kejap-kejap dia lepas sebab nak ambik nafas kat mulut. Alahai kesiannya aku tengok. Memandangkan fever Rayyan yang kejap ok kejap tak ok tu then after maghrib tadi rasa macam panas semacam je badan, terus aku tampalkan cool fever pada Rayyan. Hope sesangat Rayyan dapat tidur dengan selesa malam ni. Bila Rayyan bukak mata, then abah dah ada kat sebelah. Insyaallah. Semoga husband selamat sampai malam ni. Amiin!


psst: Rayyan dah nak masuk 10b tak lama lagi.

No comments:

Post a Comment